קראתם בעיתון על החייל

פודקה

New member
קראתם בעיתון על החייל

שטוען שהוא חלה בצליאק בגלל שהוא אכל הרבה בורקסים בשירות הצבאי

יש קישור לכתבה?

חבל שהוא לא טרח לברר על המחלה אם זה באמת מה שהוא טוען.

פודקה

New member
הכתבה מפורסמת בידיעות אחרונות

והכי מצחיק שהוא תובע נכות מצ"הל בגלל הצליאק הוא רוצה להכיר בו כנכה צה"ל בגלל שהוא חלה בצליאק בגלל שטחן יותר מידי בורקסים בשק"ם חחחחחחחחחחח והוא אפילו הביא חוות דעת של מומחה שטוען שזה יכול להיות..גם כן מומחה

לגבי צליאק אני בספק

אבל בחור שאני מכירה זכה בתביעה נגד משרד הביטחון בטענה שהשירות הצבאי גרם להתפרצות של סוכרת אצלו. השירות שלו היה רווי מתח נפשי וזמן קצר לאחר שהשתחרר התגלה אצלו סוכרת, והוא טען לקשר בין השניים שנתמך ע"י מומחים. זה לקח כמדומני כמעט שנתיים אבל הוא זכה בתביעה ונחשב לנכה צה"ל לכל דבר. מה שכן, מישהו כמו ליאורט שהתגלה לו צליאק ביום הגיוס אבל נזכרו לדווח לו על זה רק שנה אחרי שהשתחרר יכול לדעתי לתבוע וגם יזכה בגלל שזה באמת עקום. יכול להיות שגם אני יכולה לתבוע כי הבדיקות שעשו לי בצבא נעשו באופן רשלני ולכן לא התגלה הצליאק אבל אין לי כוח להיכנס לזה ולהתמודד מול העו"דים של משרד הביטחון.

נצר1

New member
כנ"ל

כשהשתחררתי מהצבא נאמר לי שאני יכולה לתבוע להכרה לנכות על רקע התפרצות הצליאק. האוכל הצבאי אכן מבוסס ברובו על גלוטן, וכשאין בורקסים לאכול יש לחם או ספגטי. אני ויתרתי מאותה סיבה כמוך, לא היה לי כוח להכנס למאבק מול העוד"ים של משרד הביטחון...

פודקה

New member
השאלה היא פשוטה

האם מאכילת יתר של גלוטן אפשר לחלות בצליאק? אני אישית יודעת שלא לכן אני חושבת שכל תביעה שכזאת לא יכולה לזכות את בעליה בשום נכות ובנוסף הרי צליאק לעומת סכרת או לחץ דם היא מחלה שלא מזכה את חוליה בשום אחוז נכות באזרחי ובטח שלא במסגרת צבאית

daniela21

New member
הכתבה

לא קראתי את הכתבה, אבל אני לא כ"כ מסכימה איתה. אם היה קשר בין אכילת יתר של גלוטן להתפרצות צליאק, היה על מה לדבר, אבל אם לאותו בחור היתה נטייה לצליאק, הצליאק היה מתפרץ מתישהו, הבורקסים לא היו לדעתי הטריגר. ובקשר לצבא, ממש קשה לתבוע אותם, אני מראש לא הייתי מנסה במקרים של צליאק. אני אושפזתי פעמיים בגלל כאבי בטן והיו לי 48 תלונות על כאבי בטן במהלך השירות במרפאה, ירידה במשקל ואנמיה חמורה מאוד שלא הגיבה יפה לטיפול תרופתי ובצבא לא ממש טרחו לחקור לעומק מה זה בדיוק. במקרה הספציפי שלך את לא מאובחנת "רשמית" בתור צליאקית ולכן, את לא יכולה לתבוע.

כשאני הייתי בצבא

ירדתי 8 קילו ב-3 חודשים כי לא יכולתי לאכול כלום, ודיווח לרופא היחידה הביא את התגובה הבאה: "מגיע לך צל"ש כי את חוסכת אוכל לצבא ולא תהיה לך בעיה למצוא חתן כי אשה שלא אוכלת זה נכס" - רופא שאמור לטפל באנשים צעירים אומר דבר כזה לבחורה בת 20 שירדה במשקל ומספרת שהיא לא מסוגלת לאכול וככה הוא מגיב? אולי את אלפקה זה היה מצחיק וגם בזה אני לא בטוחה. מאוד הופתעתי לגלות שיש בצבא יחידה להפרעות אכילה אחרי התגובה של הרופא הזה (שגובתה בטענה "זה היה בצחוק"). לא אכפת להם מהבריאות של החיילים ולכן הפרטת חיל הרפואה זה צעד מבורך. יותר מדי סיפורים זוועתיים מסופרים שנים על הרופאים הצבאיים, למה לקח להם כל כך הרבה זמן?

ddmos

New member
הבנתי שגם צליאק יכול להתפרץ כתוצאה

מלחץ נפשי..אני גילתי את הצליאק ממש כחודש אחרי שהשתחררתי מהצבא? אולי גם לי יש עילה כלשהי לתביעה? למרות שלא הייתי נכנסת לכל העסק הזה של התביעות בכלל..

noosh 19

New member
../images/Emo45.gif אצלי זה התגלה במהלך שירות

וכן התפקיד שלי היה מלחיץ מאוד אפילו

למעלה