קראתם את הכתבה על.......?

MiAdi

New member
קראתם את הכתבה על.......?

Isabél Perón ב- YNET ? עכשיו נזכרו להוציא צו מעצר נגדה על כל הפשעים שעשתה בארגנטינה לפני יותר מ- 30 שנה?!

גרי רשף

New member
מוטב מאוחר מאשר לעולם לא

עוד שריד מפרק אפל בהיסטוריה של ארגנטינה, שהדבר הטוב היחידי שיש לי לומר עליה הוא שמי שבא אחריה היה יותר גרוע (גלטיירי).

אלון 58

New member
לאופולדו גאלטיירי...,

ראש-החונטה של תחילת שנות ה-80',שרצה להסיט את הצבור מבעיות הפנים וכל השחיתויות שיצר משטרו ואלה שקדמו לו,אז הוא אירגן את הפלישה לאיי-פוקלנד,והתגרה כך בבריטניה,וההמשך ידוע.

גרי רשף

New member
זה היה הפשע הקטן שלו

הפשע הגדול היה 20,000 הנעדרים שחוסלו ונעלמו, והאמהות מכיכר מאי עדיין מנסות לברר מה עלה בגורלם.

אלון 58

New member
גם זה נכון...,

אבל אני מניח שהוא לא היה הראשון,ככל שידוע לי,הענין נפסק לאחר שנבחר ראול אלפונסין לנשיאות,אם איני טועה זה היה כבר ב-1983(תקנו אותי אם טעיתי).

zfard

New member
אלפונסין היה הנשיא הדמוקרטי הראשון

אחרי תום המשטר הצבאי, והוא גם נבחר בבחירות דמוקרטיות. אם אני זוכרת נכון, הוא הושבע לנשיאות ב- 10 לדצמבר 1983.

zfard

New member
קבללל ../images/Emo13.gif

http://es.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%BAl_Alfons%C3%ADn

אלון 58

New member
כבר התחלתי להתבלבל...../images/Emo163.gif,

אז איזבל פרון היא לא אויטה,נכון?אויטה היתה אחת מקודמותיה?פעם חשבתי שזה נכתב עליה,לא ידעתי שגם זו המשיכ לפעול כמו שאר החונטות
.

ירון63

New member
אולי אתה יכול להגיד לי לפי סדר

כרונולוגי פחות או יותר את אארשי החונטות מתחילת שנות ה70?

גרי רשף

New member
להלן הרשימה

1970-71 Roberto Levingston 1971-73 Lanuse 1973 Campora נבחר בבחירות חופשיות 1973 Lastiri מחליף את קאמפורה 1973-1974 Perón חוזר לארגנטינה ונבחר בבחירות חופשיות. עם מותו מחליפה אותו אישתו איסבל. 1974-76 Videla הצבא מדיח את איסבל והוא הופך לנשיא. 1976-81 Galtieri רוצח ההמונים שמתפטר לאחר התבוסה במאלווינים (פוקלנד). 1983 Bignone מחליף את גלטיירי ומכריז על בחירות חופשיות בהן נבחר אלפונסין (מאז ארגנטינה דמוקרטית).

MiAdi

New member
למה השניה? ומי היתה הראשונה?

עד כמה שידוע לי Evita היתה הראשונה ו- Isabel השניה והאחרונה.......

ic11

New member
גרי צודק

EVITA ההיתה השניה,הראשונה היא לא מוכרת

MiAdi

New member
צודק - מצאתי! Las Mujeres de Perón

El libro de Petete busco ,busco hasta que encontró

gallardo

New member
אנחנו כיהודים נפגענו כרגיל יותר

בעיקר מוידלה ושאר החונטה שהגיעו אחרי ואולי בעקבות הפרוניסטים. אני מכיר אישית משפחות שיקיריהן נעלמו בשנות ה70`, היהודים שבהם רובם ככולם על רקע אנטישמי עם אלמנטים נאציים.

למעלה