קראתי

קראתי

את ההתכתבות שלכם וזה היה מעורר השראה בהחלט, חחחחחח.. החלטתי לפתוח הודעה משלי בנושא... בכל אופן משתמש בצלילים די צודק, לדעתי... הדעה שלו באופן כללי די נכונה... להאמין בתנ"ך זה נראה לי מעט אבסורד... זה כמו שאני אקח את התפסן בשדה השיפון ואגיד שהולדן קולפילד הוא אלוהים וצריך להעריץ אותו מעכשיו ולהתפלל למענו, או להקריב לו מנחות... זה לא נשמע לכם קצת אידיוטי? ככה זה להאמין בתנ"ך שנכתב ע"י אנשים כדי להלל דמות שלא קיימת. בתור ספר מיתולגיה כמו המיתולוגיה המצרית, או הסינית או היוונית זה ספר טוב, אבל לבסס עליו את כל האמונה שלך, זה קצת משונה... "you and i gonna live for ever"

אחי כולי אותך!! באש ובמים ../images/Emo24.gif

אין שום סיבה להאמין באלוהים בדיוק כמו שאין סיבה להאמין בגמדים דרקונים ופיות, המשותף לכל אלה הוא שאין הוכחה ואפילו הקטנה ביותר לקיומם פרט לסיפורים וסיפורים וסיפורים! ותמיד אומרים לך שאי אפשר להוכיח ואתה חייב להאמין כי ככה!. בסדדדדרר..... תראו איך אתם סותרים את עצמכם, מצד אחד אתם טוענים שלא יתכן כי הטבע הכל כל מושלם ויפה הזה נוצר לבד, אבל מצד שני אתם טוענים בתוקף שאלוהים שהוא הרבה יותר מושלם ויפה מהטבע כן נוצר לבד! אתם סותרים את עצמכם באופן כל כך מודע וזה לא מזיז לכם את קצה העפעף השמאלי!!! אתם חייבים להחליט, או שדבר מורכב ומופלא כמו הטבע, או כמו ציפור שיר קטנה, או אלוהים יכלו להיווצר לבד, או שמישהו היה חייב ליצור אותם באופן מודע! לא יתכנו שתי תשובות שונות! לא יתכן שציפור קטנה היתה חייבת בורא שיברא אותה אבל אלוהים שהוא ציפור נפלאה פי עשרות מליוני מונים נוצרה לבד! זו סתירה שאינה מקובלת, תבינו את זה! משתמש

guy6666

New member
גם אני! ../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif

יוסף ק

New member
רסן את ההתלהבות

בתשובה לקושייתך: אין שום בעיה מהסיבה הפשוטה שאלוהים לא נוצר!!!! קיומו הוא ללא התחלה וללא סוף (אם היית לומד חשבון אינפיטיסימלי...) וחוץ מזה לך תיקרא את הגיונות של דאקרט ( עדיף להתחיל "מטיל לוגי מדעי מאלוהים ובחזרה" של יובל שטיינץ) אני בטוח שתשנה את דעתך.

יוסף ק

New member
לא אותו דבר

תשמע/י צריך לעשות הבחנה ברורה בין אמונה באלוהים(כח עליון) דעה שבה מחזיקים כמה מגדולי הפילוסופים(רנה דאקרט למשל) ואפילו אבי הפיסיקה המודרנית אייזק ניוטון! לבין אמונה בתנ"ך שהיא קצת יותר בעייתית...

אמממ

מה הקשר במה פילוסופים מאמינים? אם ג'ון טרבולטה מאמין בסיינטולוגיה אז בגלל שהוא שחקן הוליוודי מצליח אז זאת סיבה טובה להאמין בדת שהוא מאמין בה??..

יוסף ק

New member
טרבולטה?!?

רופאים מבינים ברפואה, טבחים באוכל ופילוסופים באלוהים. כדי ללמוד משהו על בוריו לפני שחורצים דעה !

dadon1

New member
איש איש באמונתו יחיה - ורק לא יכפה

דעתו על אחר, ולא ינאץ, ולא יזלזל ולא ימעיט בערכו של מי שאמונתו שונה משלו אחים- אל תבקשו תשובות לשאלות שמאות בשנים לא נמצאה להן תשובה ומן הסתם גם לא תמצא

אם אין תשובות אז למה להאמין?

אם במשך מאות שנים לא נמצאו תשובות לשאלות קשות כאלה אז איזו סיבה יש להאמין בדברים? אם במשך מאות שנים אנשים האמינו בטרולים, בגמדים ובפיות טובות אז זה אומר שהם באמת קיימים? בחיי שאני מיתקשה להבין את האמונה העיוורת הזאת במשהו שאין זכר להוכחה שהוא קיים, איך אפשר להאמין במשהו בצורה כה עיוורת? אם אלוהים קיים ורוצה שאני אאמין בו למה הוא לא מוכיח לי את קיומו? האם הוא מצפה שאני יאמין בו רק בגלל שככה כתוב באיזה ספר עתיק מלפני אלפי שנים? בכל מקרה יש לי שאלה אחת נוספת/חוזרת שהייתי מעוניין ללבן עוד קצת בצורה עניינית, חשוב לדעתי להבהיר יותר לעומק את הנקודה הזו כי אנחנו נוגעים כאן לדעתי בגרעין האמונה, באחת הנקודות הכי רגישות שסביבן בנוי כל נושא האמונה - שמעתי מכם את הטענה כי אלוהים קבע את כל הכללים החלים בעולמנו וקבע בין השאר כי שום דבר לא יכול להיווצר מעצמו. נגיד שכן. אך מה זה משנה מה הוא קבע או לא קבע? הרי אלוהים נוצר מעצמו ( או תמיד היה קיים אם אתם מתעקשים ), כלומר הדבר אפשרי! עצם קיומו של אלוהים מהווה הרי הוכחה סגורה חתומה ובלתי ניתנת לעירעור כי דבר ואפילו מופלא ביותר כמו אלוהים יכול להיווצר או תמיד להיות קיים ללא עזרה או השגחה חיצונית! אם כך מדוע לא יתכן ומדוע אינכם מוכנים לישקול אפילו את ההנחה המשוגעת כי גם הייקום נוצר לבד או תמיד היה קיים? הרי זה אפשרי! הנה תראו, את אלוהים אף אחד לא ייצר אבל הוא קיים! אז למה לא יתכן כי גם את העולם אף אחד לא יצר והוא תמיד היה קיים? הרי עצם קיומו של אלוהים מהווה הוכחה ניצחת כי דברים כן יכולים להיווצר לבד! מה קשה להבין פה? משתמש בצלילים

יוסף ק

New member
תקשיב חביבי....

יש הבדל גדול בין אם אלוהים נוצר מתישהו בעבר הרחוק או היה קיים תמיד. ליצורים בני מוות כמונו קשה לתפוס מושג זה מהסיבה הפשוטה שאנחנו אפיזודה חולפת ביקום. שאלה: האם בנאדם הוא יצור מושלם ללא פגמים? תשובה: אני חושב שרוב האנשים יסכימו שהתשובה שלילית.... שאלה: איך אנו יודעים שאנו מושלמים אם אין לנו מושג קלוש של "מושלם"? כדי לדעת שאדם לא שפוי צריכים להיות אנשים שפויים לא?

טוב....

משתמש בצלילים, אתה ממש צודק !
להאמין באלוהים זאת נאיביות. זאת אופטימיות... זה לא לקחת אחריות על מה שאתה עושה, זה להפיל הכל על "פורס מג'ור" לא ידוע שאין הוכחות מוצקות לקיומו... זה קל להאמין במשהו שאם תתפלל אליו יקרו לך דברים טובים. ואם קרה לך משהו רע הסיבה לכך היא שעשית משהו רע לאל שלך... וזה הקטע המפגר, לא להיות רציונלים אלא לקבל את הדברים כמו שהם בגלל דמות אבסטקרטית שלא ממש קיימת. אבל אם אתה מאמין באלוהים זה נותן לך משהו- חבר אחד בכל העולם שאם תעשה דברים טובים בשבילו , הוא יחזיר לך בטובה... משהו שאתה יכול "להחזיק" בו... שאתה לא לגמרי לבד בעולם, שיש מישהו ששומר עלייך. לכן אנשים מאמינים בו, כדי לא להיות לבד...

למעלה