קראתי משהו בפייס,שמשבש לי מעט את סדר היום,,,

בני33

New member
קראתי משהו בפייס,שמשבש לי מעט את סדר היום,,,

הקבלה- , חברים יקרים. רבים מבקשים תשובות לשאלות....אני משתדל לעשות זאת באהבה רבה, אך לצערי במקרים רבים התשובות אינן מסמנות דברים טובים ולכן אני ממתין לזמן אחר לשאול שוב....העיכוב אינו ממני....גלו סבלנות והבינו....לא קל לי לתת תשובה לא טובה.... יום שני‏ בשעה 11:41‏ · הצג תגובות (8‏)הסתר 8‏ תגובות.******************************************************** מה דעתכם? האיש מכנה עצמו קבליסט ותיק ופותח בתהילים. ואני מבין ממה שהוא כותב,שכאשר יש משהו שעל פניו,לא כל כך טוב הוא לא מעביר. תמוה הדבר מאד,האם הוא פותח,,,או מתרגם לרצונם של האחרים ? ולא פלא שכל התגובות שהיו שם הם,,,נכון,טובות מאד. כי כל מה שהוא מעביר,אלו רק דברים טובים. ובמידה ותשימו לב,לכתוב בציטוטים שהעלתי,יש כאן פרדוקס. הוא מתערב ומסנן תשובות שלא מוצאות חן לדעתו. מסקנתי{זו כמובן דעתי},האיש מתערב בתשובות על מנת לקבל תשואות. וזה ממש לא מקובל עלי. אז,,,,מה אתם אומרים לכך? יום טוב.

בני33

New member
*תשובה שהועברה אלי מהקבליסט,,,,

ממש לא....אבל על פי הקבלה כאשר יוצאת תשובה המבשרת רעות...במיוחד לאדם במצב קשה...רצוי לעשות מס' פעולות לשינוי...להמתין זמן ואז לפתוח שוב.....אין לי עניין לתת תשובה קשה לאדם שעלולה להוריד את מצב רוחו שאולה.... ****************************************** אז אני מבין שיש המון אנשים שמצבם קשה. מה זה בדיוק קשה? אולי אשאל אותו. אז הקבליסט העביר לי תשובה. האם היא מקובלת עליכם? עלי לא כל כך. מדוע? כי יש עוד דרכים להעביר סוג של תשובה גם במידה והיא אינה כל כך קלה. אבל להתעלם ולהמתין ליום טוב? כמה זמן להמתין עד לתשובה שתניח את דעת השואל? לאלוהים פתרונות. יום טוב.

אותו קבליסט

אולי שם עצמו שם בשביל לעשות טוב לאנשים, אין לו שום מחוייבות לאף אחד ואין לו צורך לנתח ניתוח שהוא לא מעונין בו- זו זכותו.

זה מזכיר לי את השרשור ששושנת קהיר פתחה

האם לספר הכל למטופל והתשובה שלי הייתה לספר אבל בזהירות אם אותו אחד בוחר לא לספר הוא אינו עושה עבודתו נאמנה ופועל מתוך האגו, כי התפקיד הוא לעזור גם בדילמות קשות. להראות את האפשרויות ולא להצמד רק למה שנוח לנו, כי אז ישנה פגימה בנתינה. כך נראה לי.

תשמע

פעם נכנסה לכאן לפורום משתתפת, היא הייתה בהיסטריה מוחלטת. היא התקשרה למתקשרת וזו עוד לפני שהתפנתה להקשיב לה חרצה:"איתך אני לא רוצה לדבר, יש לך אנרגיות שליליות, אבא שלך הולך למות" לא בטוח שאני מדייק אבל זה נוסח הדברים והבוטות. יאמר שכאן קיבלה הרגעה ויווי ויש לה אחלה אנרגיות ואביה חי ויש לו עוד שנים רבות. (אם את כאן נשמח לשמוע מה עבר עלייך שם.) האם אותו קבליסט שיראה דברים שכאלו יהיה נכון לפרסמם? יש סינון, יש מידור, ישנם דברים שהשואל עדין לא מוכן לספוג/להבין/לקבל.. וכן, ישנה גם פרשנות, אין כאן מדע מדויק, ישנם סמלים, ישנם מסרים ויש את רוח המתקשר שמשלימה/מפרשת את התמונה-בדיוק כפי שטלפון מוסיף את הרעשים שלו לשיחה.

בני33

New member
בן יומו,,,

אתה העלת כאן מקרה יחסית חריג או מודגש. הבחור כתב על דברים קשים,זה יכול להיות הרבה דברים אחרים. והוא כתב שהוא לא נותן תשובה,אלא ממתין שתהיה לו תשובה חיובית או טובה. מה קורה בשלב הזה אצל השואלים{הוא כותב שי הרבה כאלה}? ויש דרכים שונות להסביר{היה כאן שרשור שכזה}. ובשל כך איני יכול לקבל את הדרך שהוא מסביר. יום טוב.

למעלה