קראתי והזדעזעתי

noa128

New member
קראתי והזדעזעתי

בהמשך לשרשור שהתחיל סקיטו. פשוט מצמרר.. והחבר'ה שלי עוד לא בגיל הזה, אבל בהחלט נגישים למקומות האלה.

תפסיקו להתקיף את הגברים ככה

איתמר באן איננו פדופיל! זה לא קורה לכל אחד. זה קורה למי שמזמין את זה. זה לא אינוס בחטיפה אלא מעשה מרמה שמוביל לעבירה פלילית. אז כמה מעורבים במעש?
הורים הנותנים בידי ילדיהם מחשב ושוכחים או לא יודעים איך לעשות בקרה (קלסרי היסטוריה למיניהם). מי שיודע לאן הילדים הולכים ויש לו תקשורת עם הילדים - הסיכוי לחשיפה קטן.
אני לא יודעת בנות כמה הן, המפותחות האלו שמתאפרות בקפידה ומתחנחנות כדי לראות שהקסם הנשי שלהן "פועל". כמו בסרט על החלום האמריקאי שגילה רק במיטה שהחברה של בתו עושה את זה איתו בפעם הראשונה. לא זוכרת שמישהו מהצופים שפט אותו על זה. דיברו רק על התפניות הפתאומיות של השכן המאצ'ו שהתגלה כהומו וירה בו...
הגברים האלה שמחפשים ריגושים כי יש יותר מדי הזיות באינטרנט או בגלל שהנשים שלהם "לא נותנות להם" או שהמפותחות האלו פשוט "עבדו" עליהם בעיניים. וזה מוביל אותי תמיד אל המזכירה שהתלוננה על הטרדה מינית. היתה באה למשרד בחצאית מיני שמראה את תחתוני הסליפ שלה ובחולצות שקופות. הגברים הזיעו והיא נהנתה מהסבל שלהם אבל העזה לבוא בטענות. אז חבר'ה - אני לא תומכת בסוטים. שיגזרו להם את הכלי מצידי. אבל להאשים גברים באופן אוטומטי? יש גבול! לנשים יש לפעמים אחריות משותפת ומוטב שתזכורנה את זה. (ואני לא מדברת כאן על פדופילים) אני לא פוטרת הורים מאחריות בקלות כזו בלתי נסבלת. ההורים לא תמיד נקיים מכל חף. ואני לא יכולה להיות שופטת במקרים האלה. אני רק יודעת שלפני שמאשימים צריך לבחון את כל הצדדים כי כל מקרה לגופו. יאללה - תסקלו אותי. לא פוחדת.

LostInTheSky

New member
../images/Emo4.gif

תלתלית... מסכימה עם דברייך על הורי הילדים, הם צריכים לקחת אחריות על ילדיהם ולהציב גבולות. וגם אני לא מסכימה עם הלבוש הנוראי שיש היום, מזדעזעת כל פעם מחדש מהילדות הקטנות שמסתובבות חצי ערומות... אבל, זו זכותן. כמו שיש היום גברים שלובשים חולצות ומכנסיים צמודים (ויש הרבה כאלה) גם נשים יכולות להתלבש איך שמתחשק להן. את לא חושבת שהגברים, בתור אנשים בוגרים ומבוגרים, חלקם נשואים צריכים לשלוט בעצמם ולדעת מה מותר ומה אסור? את לא חושבת שהם אמורים להבין את זה שאישה יכולה להתלבש איך שמתחשק לה - בלי שיגעו בה ללא רצונה?

עוד לא שיניתי את דעתי

אני הולכת להיות בוטה מאד אז סליחה מראש על הסגנון הלא אופייני. אולי בגלל שחייתי בעולם של גברים רוב שנותי... למרות שאין לי ספק שאף לא אחד מאלה שהכרתי ומכירה מטומטם דיו כדי לחשוק בקטינה יש כאלה שמדמיינים תחת ידם חזה זקור וישבן עגלגל מהסוג שנשותיהם הכבודות איבדו בצער הזמן. לא פייר, אבל זה מה יש. גם לנו לא בא על כרס שעושה גרפסים מול הטלויזיה. שמיימייתי - זו זכותו של כל אדם ללבוש מה שבא לו אבל זו חובתן של נשים להבין את הכוח שלהן ולא לעבור את הגבול. תשאלי מה הגבול? הגבול בין "חושב" ו"עומד לו". העוולה הזו לא תיפסק. גם עונשים כבדים לא ירתיעו גברים כי יש בזה משהו כנגד חוקי הטבע. כי באופן כללי ביותר (סליחה שמכלילה) הזכר הוא "מכונה" פשוטה מאד להפעלה והאשה צריכה להודות בזה, להשלים עם זה, ולהצמד לכללי הזהירות. כל מה שאני מנסה להסביר זה שיש אחריות בידי האשה לגורלה. ובינינו, באופן סטטיסטי הוכח שגברים אינם מושכים נשים בגלל לבוש צמוד אבל ההיפך - נכון. מה לעשות? ככה זה. גברים אוהבים ציצים ונשים לא מתות על אשכים מעוכים. חוצמיזה, היו מקרים של אינוס גברים בידי נשים. חושבת שהם קיבלו עונש מר? מישהי פה מבינה איך זה יכול לקרות? עובדה. קרה. פרפרית - בואי ואתקן לך את הרושם. הייתי סעד (אומרים גם שטוב) לנאנסות ויודעת מקרוב מה הן עוברות. תפרידי בין גבר שחודר לדירה שלך באישון לילה או חוטף אותך לסמטה אפלה וכופה עצמו עליך באלימות לבין בת 15 שיוצאת לפגוש בן 30 אחרי שגירתה אותו עד מוות באינטרנט. אני לא אומרת שהגבר תמים וחף מפשע. כן, מגיע לו עונש. אבל אני אומרת שלבת יש אחריות על מעשיה ומן הראוי שתבין איך הביאה את עצמה לסיטואציה מסוכנת כזו לפני ולא אחרי. מי ילמד אותה? על מי מוטלת האחריות? האם החוק יעזור לה? ובאופן כללי - אני חושבת שהאינטרנט מיסד עידן חדש והחוק צריך להתייחס אל האינטרנט לא כאל מקרה פשוט. במדיה הזו הרבה מהצאטים בחדרים מתחילים כמעשה מירמה. ואם הם מחליטים להפגש - על ראשם. זה כמו להכנס לשדה מוקשים אחרי הגשם עם מפה ביד. או הולך או שנפגע. סליחה על התגובה הארוכה. יכולתי להמשיך אבל לא נעים....

פּרפרית

New member
את לא צריכה לשנות את

דעתך, פשוט עצוב לי לחשוב שיש כאלה שחושבים כמוך. לא רק עצוב, מזעזע אותי. היית סעד לנאנסות? ואפילו טוב? אז מה, זה נותן לך את הזכות? לא יודעת מה לחשוב...אולי השעה הזאת של סוף היום, אולי לא קראת את מה שכתבת, ואולי יש באמת אנשים שחושבים שילדה בת 14 היא אישה שצריכה לדעת שיש תוצאות ל"מעשים" שלה איך כתבת יש לה אחריות לגורלה, ולכן "בעילת קטינה" על ידי גבר בן 44 נחשבת אצלך כמעשה מירמה. בדבר אחד את צודקת שהחוק צריך להתייחס אל האינטרנט לא כאל מקרה פשוט וגבר שנכנס לפורום "קטנטנות" ומפתה קטינות תמימות כי כמה פרובקטיביות שלא תהינה הן עדיין ינוקות תמימות יקבל את העונש הראוי לו בתוספת תכנון מראש. קראת את התחקיר של אריאנה מלמד?

פּרפרית

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo46.gif../images/Emo12.gif

ואת בטח לבטח לא בוחנת את כל הצדדים הרלוונטיים!!!!!!!! במקרה של איתמר באן אני רואה רק צד אחד. מעשה מירמה? את רואה את זה כמעשה מירמה?
אוי, אני כבר לא יודעת מי יותר גרוע. הגבר בן הארבעים וארבע שמפתה קטינה ואונסאותה (כי אין לזה שם אחר על שום צד שלא תסתכלי) או אנשים שמחפשים את האשמה מסביב. את יכולה לא לפחד מפני סקילה ואני יכולה לברך שאת לא זאת שאותן בנות צריכות לפנות אליה לעזרה.

noa128

New member
זה גם הלינק שהבאתי אני

והעניין לדעתי הוא בכלל לא התקפה ספציפית על גברים (למרות שמה ל'שות - יש יותר אנסים מאנסות) - אלא על טורפים שעוגבים על ילדות (כן, ילדות) בנות 14 בידיעה גמורה ששיקול הדעת והבגרות של ילדה כזו הוא לא כשל אשה בוגרת. העניין המהותי כאן, לדעתי לפחות - הוא חוסר האיזון בין אדם בוגר לצעירה כל כך, שעדיין מעצבת לה אישיות, עדיין תמימה במידה כזו או אחרת (לפחות במובן שלא שם לה את סימני האזהרה כשהיא מתלבשת באופן שמרגיש לה "אישה" בלי להיות מודעת למפלצות העולם הזה) , במובן הזה יש כאן ניצול, ועובדה שאותם מפתי קטינות נוהגים בדרכי רמייה ולשון חלקלקה או כמו שהכותבת הגדירה "טווים קורים" - זה לא חיזור בין איש לאשה. ועוד אני שואלת - וכשזה נעשה ע"י גבר לילד צעיר - זה כן בזוי? מה ההבדל? ובענין ההורים - את רוצה להגיד לי שכשבנותייך היו בגילאים האלה ידעת כ ל ה ז מ ן איפה ומה הן עושות ועם מי? אין באיזשהו מקום רצון לתת להם עצמאות כי בני 14 זה לא בני 4 ?

kisslali

New member
תגידי את בטוחה שאת מתכוונת לכל מה

שכתבת? כי אני לא מאמינה שאת באמת חושבת שזה לגיטימי שגבר יזיין ילדה בת 14, גם אם היא פרובוקטיבית ואפילו מסכימה ואז יגיד שזה בסדר כי אשתו לא נותנת לו?!? אני מסרבת להאמין! ואם התכוונת למה שכתבת בקשר לזה שאת לא תומכת בסוטים, כדאי שתקראי שוב את הפוסט כי זה ממש נראה כמו מכתב תמיכה. ה"סיפור" של המזכירה הפרובוקטיבית נשמע כמו זיון שכל שוביניסטי מצ'ואיסטי ממדרגה ראשונה - את יודעת כמה קצינים זרקו לעברי הערות סקסיסטיות למרות שמעולם לא ללבשתי חצאית מיני, מכנסיים צמודים או חולצה חשופה? אני מניחה שאין צורך להזכיר לך שזה לא קרה רק לי. וזה גם לא קורה רק בצבא. איך הורים פתאום הופכים לאחראים להתנהגות סוטה של אדם? זה שהם מועלים בתפקידם כהורים בכך שהם לא מגינים על ילדיהם זה סיפור אחר, אבל אחראים! נו באמת? סליחה שאני תוקפנית אבל נדמה לי שכתב הגנה על גברים מסכנים שסובלים מעודף פיתוי, חוסר סקס וקשיים באיפוק לא נראה לי. ללי

לא פוטרת גברים מאחריות. ועדיין

זה לא לגיטימי שגבר יזיין בת 14 אבל גם לא לגיטימי בעיני שבת 14 תהיה פרובוקטיבית. הרי ידוע שפרובוקציה גוררת תגובה ומי שמשחק באש צריך להבין שזה יכול לגרום לכוויות. מישהו לימד את הגיברת לפני שנתן לה מחשב ביד? אינטרנט הוא לא כמו פנים אל פנים בפאב או במשרד. צריך תוספות לחוקים בשביל לדון בפלילים שנגרמו מהאינטרנט. יש לחייב הורים שנותנים בידי ילדים מחשבים באחריות עפ"י לשון החוק כי לפעמים זה מסוכן כמו נשק חם. ואומרת שכל עונש הוא מסר חברתי. המסר שאני רוצה להעביר זה - לא מספיק להעניש את הגבר כי זה לא יימגר את התופעה. רק חינוך נכון של נשים יצמצם את החשיפה לסכנה. ומתכוונת רק לפלילים שהונעו דרך האינטרנט ולא מתכוונת לסחר בילדים אלא לפגישות והיכרויות בצ'אנלים רגילים. זו מדיה אחרת עם חוקים אחרים ממה שאנחנו מכירים במציאות היומיומית. אלף פעמים האתרים מסבירים להזהר, אלף פעמים קוראים על מטומטמות שהולכות בתחושת בטחון של "לי זה לא יקרה". אז אני חוזרת על עצמי - יש ענישה ויש חינוך. הענישה תקרה אבל מי ייקח עליו את החינוך? אף אחד?

LostInTheSky

New member
חינוך נכון של נשים?!?! ../images/Emo12.gif

ומה עם חינוך נכון של גברים?! קשה לי להאמין שזו באמת דעתך, אבל בהנחה שכן... לאישה יש זכות להתלבש כרצונה, להתנהג כרצונה ובשום פנים ואופן אין לשום גבר הזכות לנגוע בה בשום צורה שהיא הפוגעת בה! וגבר בן 40 צריך לדעת שלשכב עם ילדה בת 14 זה דבר אסור, לא משנה אם היא מסכימה או לא, זה אסור ואם לדעתו זה מותר אז תסלחו לי מאוד, זו כבר סטיה. ובסוטים צריך לטפל. צריך להעניש ואם כבר דיברת על "חינוך", אז צריך לחנך את הגברים ! לחנך אותם שלאישה מותר להתלבש איך שמתחשק לה, גם אם היא תלך ערומה ברחוב, בלי שגבר ילטף אותה ויעיר הערה.

מעשה דון קישוט

יקירתי - אני לא דון קישוט. אני לא רואה את מקומי בטיפול בסוטים. בשביל זה יש מערכות חוק ומשפט וענישה וגם מערכת בריאות. אבל בתור אשה ואם לבנות אני רואה מחובתי להטיף להורים ללמד את בנותיהן את סכנות האינטרנט. אני מתריעה כאן שיש עוד מה לעשות, אצלנו בבית, בנוסף לטיפול הרגיל בסוטים. אין לגבר (לא משנה בן כמה הוא) זכות לשים ידיים על נערה כפי שאין לו זכות לכפות עצמו על אשה בכל גיל אחר. אבל אני רוצה שנשים יבינו איך לא מתגלגלים לסיטואציה כזו. את צודקת שיש מקום לחנך גברים. אני רוצה לראות מי האב (אולי לילדה פגועה) שיזום את זה במקום לקרוא לנקמה במקרה הפרטי שלו. אני לא מאמינה שנשים יכולות לחנך גברים - זה "נגד כיוון הזרם". ובענין עירום ברחוב - אני יודעת שהגזמת למען הדוגמה אבל עירום בפומבי זו עבירה על החוק ועל זה מבלים במעצר.

LostInTheSky

New member
"נגד כיוון הזרם"?!?

כשהתעוררתי היום בבוקר, הייתה לי הרגשה מזעזעת. בהתחלה לא הבנתי למה, אחרי כמה דקות נזכרתי במה שחלמתי בלילה והזדעזעתי יותר... כנראה שהנושא הזה השפיע עליי ממש... באמת כאב לי לקרוא מה שכתבת כאן, תלתלים, אין לך מושג עד כמה... כשהייתי בכיתה ט' או י' (אני די מדחיקה את הנושא) מישהו חשב שמותר לו לחבק אותי ולנשק אותי בניגוד לרצוני, אני לא אספר את כל הסיפור, זה אדם שלא פגשתי דרך האינטרנט, בן אדם "נורמלי" שרואים כל יום ברחוב, כנראה שהוא חשב שהחולצה שלי צמודה "מידי", למרות שבתור ילדה קטנה לא חשבתי על הדברים האלה בכלל (והחולצה בכלל לא הייתה צמודה), וכנראה שאשתו לא נתנה לו כבר הרבה זמן, אבל "אין מה לעשות", הוא גבר ובתור גבר שרואה ילדה עם חולצה "צמודה" זו כמובן הייתה "אשמתי" ובטח גם לא הייתי צריכה להגונן מפניו והייתי צריכה לתת לו להמשיך מעבר לנשיקות והחיבוקים והנגיעות בגוף שלי, שהוא רק שלי, לא מעניין אותי מה לבשתי ומה עשיתי. באותו רגע, הערכתי את ההורים שלי ואמרתי תודה גדולה, ששלחו אותי לקורס קרב מגע. למזלי היתה לי האפשרות לברוח ממנו, לצערי הרב, יש בנות שלא יכולות... והכי הכי כואב לי שאנשים בסופו של דבר מאשימים את הבנות האלה, שהתלבשו "צמוד מידי"...

נגד כיוון הזרם

אמרתי כשהתכוונתי שאם גוף כלשהו יקום עם תכנית חינוך מסודרת, היא תהיה יותר אפקטיבית אם גברים יחנכו גברים מאשר אם נשים יעבירו אותה לגברים. עוד פעם - אני לא מדברת על סוטים (כמחלה). אני באינטרנט בערך מאז שהוא יצא לשימוש בציבור. מסתכלת לשד ישר בעיניים ורואה מה אפשר ומה אי אפשר לעשות. זה עצוב, זה מכעיס, זה מתסכל, אבל יש עובדות מקובעות ויש דברים שניתנים לשינוי. והחוכמה היא לדעת להבחין ביניהם. אתם מדברים כמו על לחצות במעבר חציה בלי להביט ימינה ושמאלה. יש לכם אומץ לזה? מה, לא תלמדו את הילדים לבדוק לפני שהם יורדים לכביש? אם כל אחד היה נוקט במעש בבית שלו בפיקחון עיניים ובמנותק משטויות על דמוקרטיה שאין בה צל של מגן על שלום גופנו, מספר המקרים היה קטן. אם אתן באמת רוצות להגן על בנות ונשים - מה לדעכן צריך להשתנות במערכת? במקום להזדעזע מזה שאני מתנסחת בפרובוקטיביות, בואו עם עצות פרקטיות. העצה שלי היא חינוך מהבית ומשום מה התרשמתי שאתן לא מסכימות....וזה - מזעזע אותי.

LostInTheSky

New member
יש הבדל בין סוטה אינטרנט לבין...

סוטה מהרחוב??? לדעתי ממש לא. לפי מה שאת כותבת, להיות סוטה אינטרנט זה לגיטימי ואת בכלל לא מחשיבה את זה כסטיה. לעומת זאת, את חושבת שסוטה שנתקלים בו ברחוב זה אסור? תסלחי לי, אבל בן אדם בן 40 שחושב שזה נכון לשדל קטינה בת 14 מהאינטרנט להיפגש איתו ואח"כ לאנוס אותה זה אותו הדבר כמו לתקוף אותה ברחוב...

מצא את ההבדלים

שמיימיתי - למרות שאת מתעקשת לדבר על סוטים (שזו מחלה) ואני מתעקשת לדבר על גברים שאינם מוגדרים סוטים (והם הרוב), הנה תגובתי לדבריך: אין הבדל בין מעשה של סוטה שהגיח מהאינטרנט לבין סוטה מהרחוב. ההבדל טמון בנסיבות בעיני החוק. אם החוק לא יכסה את ההבדל יש סיכוי שסוטים מהאינטרנט יצאו בעונש קל יותר מאשר סוטים מהרחוב. את מודעת לזה? במאמר שפורסם, כתבה העתונאית שהיא התחזתה לבת 14 בחדר שהנושא שלו "ילדות קטנטנות". תודי שהשם עצמו מזמין פדופילים. האם לדעתך מי שהמציא או נתן אישור לשם כזה צריך לתת את הדין בתור שותף לעבירה? סביר שהחוק לא ייגע בו כי האינטרנט עדיין אינו מעוגן היטב במסכת חוקים שמגינה על הבריות. וזה רק פרט קטן אחד בענין נסיבות. ולכן אני נואמת לחינוך עד שהחוק ידביק את הקצב של הקידמה. המעשה נעשה, האיש יישפט, והשאלה שנותרה היא איך למנוע את המקרים הבאים. כולם יודעים שיהיו כאלה כי סוטים לא מתים - הם מתחלפים. אני לא מגינה עליהם. אני מנסה להגן על נערות. לא רק בפורום. אני גם עושה דברים בפועל.

פּרפרית

New member
תפסיקי להתחנף ככה לגברים

קמתי בבוקר יותר זועמת מאתמול. מה? באמת את חושבת: 1. שגבר בן 44 פוּתה ע"י קטינה בת 14 ולכן מגיע לה- מדברייך אפשר להבין שהטורפות הן הבנות ואומללים הגברים (ממש לרחם עליהם) שחיים בעולם מלא פיתויים וצריכים כל הזמן להיות על המשמר. ביחוד כאלה שהאישה שלהם "לא נותנת" להם. אפשר לתת לאישה החוקית לעמוד על דוכן העדים "תרחמו על בעלי, הוא אנס קטינה, לא אינוס במחטף, אלא היא פיתתה אותו, המסכן. כי אני לא נותנת לו/כי אני שמנה ולא מושכת אותו/כי היא יותר מפותחת ממני...". 3. גם להטרדה מינית בעבודה הוספת לך סעיף- מי שהולכת במיני ומחשוף צריכה להיות מודעת לכך שלבוס שלה מותר לתפוס באחורייה? יקירתי, הגעת לארץ דמוקרטית. ובארץ דמוקרטית אדם באשר הוא זכאי ללבוש מה שהוא רוצה בלי שיגעו בו. 2. את מבינה מחשבים? יש שליטה מלאה להורים על האתרים שהילדים נכנסים אליהם? שמעת פעם על חיפוש במנוע חיפוש (החיפוש הזה לא נרשם בשורת הכתובות) והיסטוריה מוחקים במחי יד עוד לפני שקמים מהמחשב. אין שליטה בנושא מחשבים! אם את רוצה "שליטה" על הילד/ה שלך והגלישה מאינטרנט הדרך היחידה שאני רואה זה היא לא להכניס מחשב הביתה. ואחרון אחרון...אפילו האיתמר הזה מודה שהוא נכנס באופן קבוע לחפש קטינות כדי לפתות אותן, אז מה נהיה לנו- אישה זועמת על העולם שטוענת שהוא לא פדופיל, ואשם שעוד לפני תחילת החקירה כבר הודה שהוא כזה....

את רומזת שאני מתחנפת לפדופילים?

טגידי, נפלת על הראש?
את לא מסוגלת להפריד בין היכולת לשלוט בגורלנו בעולם האינטרנט לבין היכולת שלנו ברחוב? באשר למשרד - אני לא הרשיתי למזכירה שלי להתלבש בחצי עירום כי זה לא מתאים לקוד ההתנהגות בחברות בהן אני עובדת. דמוקרטיה מהסוג שלך לא משחקת בעולם עסקי מלוטש. וכשהייתי עדה להטרדה מינית (דווקא של מישהי שהיתה לבושה בצניעות) דאגתי שהבחור יאבד את מקום עבודתו. אני לא מקלה ראש. אבל אני אומרת שכל עוד נשים פוטרות עצמן מאחריות לשמירה על עצמן, הן מתחסדות. המערכת איננה מגינה עליכן, אתן לא מבינות את זה??? אז למה להתעקש ולהגיד "מותר לי" ואח"כ לבכות "דפקו אותי"? בשם הדמוקרטיה? תעשי לי טובה - את לא כזו עיוורת. כשישראל תהיה כמו ארה"ב בהגנה על האשה אני אדבר אחרת (לא ששם אין יותר מקום לשיפורים). ורק כדי להוסיף לך חומר למחשבה - עולם האופנה המערבי בוחר קטינות בתור דוגמניות, שולח אותן אל הבמה מעורטלות ברצועות בד מינימליסטיות, מפרסם את תמונתן בתנוחות סקסיות בתקשורת, ואף אשה לא יוצאת כנגד זה אפילו שזה פועל כמו דשן להזיות של גברים רגילים לחלוטין בפאב השכונתי. מה, זה בסדר? אולי צריך גם לשלוט בראש שלהם - יש שיטה כזו שתואמת את חוקי הדמוקרטיה? והקטנות האלו רק מתקנאות בה. ולפעמים גם ההורים. אף אחד לא עוצר לחשוב כאן - איפה טעינו. מה, באופנה זה מותר כי היא "נותנת"? מצחיק אותי איך הדמוקטיה שקמה להגן על זכויות הפרט בעולם של אפליה מונרכיסטית הפכה לשד משתולל. תנסי להסתכל על החברה המערבית בעיניים של זר ותודי שהמסרים כפולים, סותרים, מרגיזים. הפדופילים והסוטים - שייתפסו בידי שוטרים מתחזים כמו באנגליה. נראה שהמשטרה שלנו תקום לטפל בזה בלי שהבת של המנכ"ל תאנס... אני מתייחסת לגברים שהתבלבלו כבר כי הנשים משדרות מסרים כפולים. אני אומרת שצריך לעשות סדר בבלגן הזה. ובענין מחשבים - תפתחי לעצמך אדמיניסטרטור, תגדירי קבצים שמורים, תשלחי לשם הסטוריה ותתקיני תוכנה שמסננת חיפושים אסורים ממותרים. חושבת שיש שיטות....

למעלה