קראתי ב-Yנט שמצנע

יוֹאב

New member
קראתי ב-Yנט שמצנע

מקים תנועה אידיאולוגית חדשה. מישהו שמע על זה משהו?

EverMan

New member
זה לא יהפוך לפורום מצנע

זה בטוח. אם מצנע ינסה להיות עסקן סוג ב' וינסה להרים תנועה משלו - הוא יפלה לגלות שאין מאחוריו האנשים.

אתה כל כך צבוע והפכפך

שמיצנע היה בעבודה אבל אנשי פואד דחקו אותו מכל מקום הלנת על מפלגת העבודה ושיבחת את מיצנע. עכשיו שמיצנע עושה כביכול את הצעד המתבקש ועוזב את מפלגת הזקנים המסואבת אתה הופך אותו לעסקן סוג ב'. אני לא יודע אם נולדת עסקן פוליטי אבל אתה בהחלט הופך לאחד כזה במהירות מסחררת.

EverMan

New member
אני נגד עסקנים באופן כללי.

הייתי נגד ביילין שהוא הקים את שח"ר. אני נגד פואד על מה שהוא עושה במפלגה. ואני אהיה גם נגד מצנע אם הוא יהפוך להיות עסקן פוליטי סוג ז' - כי להבדל מעסקנים פוליטיים בעבר - אין לו אפילו תמיכה , לא ציבורית ולא פנים מפלגתית.

שאני אבין...

מי שעוזב מפלגה מסואבת ורוצה להקים גוף חדש ונקי הוא עסקן ואילו מי שבונה על קריירה בתוך מפלגה מסואבת הוא פוליטיקאי דגול?

EverMan

New member
א.הוא לא עוזב את המפלגה.

ב.הוא לא עוזב אותה כי היא "גוף מסואב ומלוכלך" אלא כי הם לא הקשיבו לו כמו כלבים צייתנים. גנרלים ... גועל נפש.

EverMan

New member
גנרלים , שכולם מלבד רבין

לא יודעים דבר מלבד להיות גנרלים -והוכיחו זאת גם בפוליטיקה. גם רבין במקור היה גנרל. רק שרבין השכיל 30 שנה בכנסת - ורק אז נהיה ראש ממשלה טוב. וברק גם איכשהו היה נורמלי - למרות שהוא הוכיח שהוא דגנרל בצורת פעולה שלו.

EverMan

New member
אין חיבור ישיר בין גנרלים

לבין אנשים לא מוצלחים. להפך , רוב הגנרלים הם אנשים מאוד גדולים ומאוד טובים ומאוד חכמים. אבל - אדם שרגיל 20-30 שנה שכל פעם שהוא נוקש באצבעות אנשים סרים למרותו - לא מתאים מייד לעבודה פרלמנטרית ושיתוף פעולה ועבודת צוות שנדרשת ובצדק בפוליטיקה (הארצית והמקומית). בחיפה היו בזמנו צעקות מאוד גדולות על "החונטה" של מצנע , שהוא מנהל לבד את העיר בלי שותפים. אולי לחיפה זה היה טוב , אבל שהוא הגיע למפלגה גדולה , עם הרבה אנשים , עם מרכז , ועידה , ועוד 18 חברי סיעה - צריך לשתף פעולה ! אתה לא הראש של כולם ! לא לא האבא שלהם ולא המפקד שלהם. אתה צריך לתאם איתם , וביחד להמשיך. מנהיג נמדד קודם כל , לפני הכריזמה , והדרך , וכל שאר הדברים - בעצם העובדה שהוא עם אצבע על הדופק ומוסגל להאזין לרגשי האנשים שהוא אמור להנהיג. ואת זה מצנע לא עשה - והתפלא שהוא נפל.

יוֹאב

New member
מה עסקנות בזה?

ביילין הקים את שח"ר והוא מצליח להשאיר נושאים חשובים על סדר היום בינתיים. מצנע לא מתעסקן, אלא מקים תנועת תומכים אידיאולוגית (אם אכן יש אמת במה שכתוב). לא לגיטימי?

EverMan

New member
קראת את הכתבה עד הסוף ?

ביילים הקים את שח"ר והוא מתכנן להפוך אותה למפלגה בעתיד. כנ"ל מצנע. הוא לא מקים את שלום עכשיו ... הוא מקים את "ארגון המצנע". אתה אמור לדעת שיש הבדל בין מה שכתוב למציאות - בתור אדם פעיל. כל "תנועת תומכים אידיאולוגית" שלוקחת פעילים מהעבודה או מארגון שמאל גדול אחר - זה לא לגיטימי. איחוד הכוחות זה דבר מאוד חשוב - והוא מונע את זה.

Alexco

New member
טעות

הוא לא מתכנן להפוך אותה למפלגה, אלא לקחת חלק במסגרת הסוציאל דמוקרטית יחד עם מרצ, הבחירה הדמוקרטית וגופים נוספים. איחוד כוחות זה דבר חשוב, וזאת המטרה של שחר - לאחד כל השמאל יחדיו, לא?

EverMan

New member
יחי ההבדל בין "לאחד"

לבין "לאחד תחתיי". שח"ר מתכננת להפוך למפלגה כוללת , שתצטרף לגוש הסוציאל-דמוקרטי - שגם הוא נראה לי כחלום אבל זה כבר נושא אחר.

הערתך מטומטמת וברמת השטיח

אף אחד לא מאמין בטומי ועצם ההערה שלך מראה את רמת התרבות והדיון בפורום הזה שהוא ללא ספק פורום האקטואליה הנטוש ביותר בתפוז ולא בכדי. צאו קצת להתלמדות בפורום שינוי תראו מהי כתיבה ברמה. גם מפורום מרצ תוכלו ללמוד הרבה.

EverMan

New member
לצערי אתה צודק.

רוב גולשי האינטרנט הם חבר'ה צעירים בשנות העשרה שלהם. ומפלגת העבודה לא מצטיינת בזה. בזה תפסת אותי ואת המפלגה. לעבודה חסר מה ששינוי ומרצ מציעות : שזה צעקנות. לעבודה חסר ה"ברוטליות" של הליכוד , הדמגוגיה. לעבודה חסר הפתרון המיידי של מרצ והאיחוד הלאומי. אנחנו לא יכולים להגיד שאת הדרך שלנו רואים מיידית. ועם ההעדר ההנהגה בארץ בכלל , ובמפלגה בפרט - אז אין אפילו מנהיג שיגרור נוער. אז נכון. המצב קשה. אבל זה לא ימשך עוד הרבה זמן. בעיקר כי הדרך שלנו , מהסכם אוסלו ועד היום - מיושמת - לאט לאט הציבור מתחיל להבין ש"לא איבדנו את תפקידנו ההיסטורי" אלא להפך - אנחנו יותר רלוונטים מאז ומתמיד.

למעלה