קראתי במאמרים

smile2life

New member
קראתי במאמרים

עוד פעם על ה-TM. וראיתי שם באחת התגובות את התגובה הבאה מאת אורי עידן:"המחקרים לגבי המדיטציה הטרנסנדנטלית נושא: אורי עידן מאת: יש הטוענים שהמחקרים הינם סמי רפואיים ושמומנו ע"י האגודה למדיטציה. שני הדברים האלו רחוקים מאד מהאמת. המחקרים ברובם נעשו ע"י חוקרים בלתי תלויים במימון מלגות מחקר של כל האוניברסיטאות. כל המחקרים הינם מהמחמירים בעולם ואינם דומים למחקרים ה"מדעיים" המתפרסמים בעתונות היומית. מחקרים אלו פורסמו בכתבי העת המדעיים המפורסמים בעולם והרציניים בעולם. לגבי השוואה לשיטות אחרות, איני יודע מכיוון ששיטות אחרות מעולם לא נבדקו בצורה אוביקטיבית, אלו שכן נבדקו, בדרך כלל הוכח שהן לא מסיעות לכלום ולפעמים אפילו מזיקות! הדבר הדליק אצלי שוב נורות אדומות, בעיקר לאור הויכוח הארוך שיש בפורום, הנוגע ל-TM. כנראה שלמר אורי עידן נוח לא לחפש מחקרים אחרים ולהכריז כי היחידים שתופסים הם אלו המהללים את המדיטציה טרנסדנטלית. אני מפנה אתכם להודעה קודמת שלי בנושא מחקרים ומדיטציה. שוב אני רוצה להבהיר כי איני שולל את תרגול המדיטציה הטרנסדנטלית או מנסה לשפוט את מתרגליה. נהפוכהו אני רוכש כבוד רב למי שמתרגלך את הטכניקה שפתחה את המערב למדיטציות. אך איני רוכש כבוד למי שנוקטים בתרגילי שיווק אגרסיביים המתאימים לתאגידים המנסי לחהשתלט על שוק. ותרגול מדיטציות אינו שוק כי אם מבחר מוצע של טכניקות, אשר חילקן מוצעות חינם אין כסף או במחירים סבירים.

REBURN

New member
סמיילי רק אושר בלי דאגות על שטויות

תראה מבחינתי בפורום כול הטכניקות ======שוות ==== ציינתי בעבר כי לא יתקבל זלזול או המעתה הפחדה מטכניקות אחרות אינני רוצה להתחיל בויכוח האינסופי חסר בסיס וחסר טעם דברייך נאמרו ונשקלו בזמני החופשי העתיק שוב את כול המאמר כלשנו ללא תגובות לטוב או לרע כמו שראיתי שיש מבקש לרדת מכול העניין של השוואה בין טכניקות הוא טפל וחסר ערך הודעות שכאלו לא מתאימות לפורום רוחני אולי פורום כדורגל איזה קבוצה יותר טובה ואני אישית בוחר בקבוצה לא בגלל ההישגים אלה בגלל הקלאסה שלה וזה דבר אישי העריך אם תסכים לפתוח דרך חדשה ללא הודעה זו ודבר חשוב מאוד ששכחתי לציין אהבתי את הצילום של הקלוס אפ שלך מדהים!!!!!!!!!!!!!!!! שוב כול המאמרים ישכתבו מחדש ללא התגבות הישנות לטוב ולרע ללא הבחנה ובאמת אולי נעזוב שטויות הטכניקה היא של האלוהות לא שלנו בכלל אלה אם כן משהוא מלפני 5000 שנה יגיע וידרוש זכויות יוצרים אז יאללה מספיק יש דדברים יותר חשובים ותרמים שאפשר לעשות בפורום שבוע טוב לכולם

מ חרישי

New member
באיזה כתב עת מדעי פורסם המחקר?

גם אני אינני שולל את המחקרים הללו על נזירי הזן. אבל... דני כבר כתב פעם שאחד המחקרים הראשונים שנעשו על המדיטציה הטרנסנדנטלית, נעשה על מתרגלים חדשים, בהשוואה למאסטרס של זן לאחר 30 שנה. המחקר הראה תוצאות מאוד דומות. כנראה שהמחקר לקח בחשבון את המחקר שאתה כותב עליו. דני המשיך והציע שלאחר עשרות שנים של, לא פעמיים ביום 20 דקות, אלא אורח חיים קפדני, התנזרות, וטכניקות מדיטציה של ריכוז קשות ביותר, כשהריכוז כבר כל כך דרוך, שלעיתים כשהוא נשמט לרגע, כמו קפיץ שמתוח במלואו, הרוח של אותם נזירי זן, צללה עד המוחלט, עד לטרנסנדנטלי. זה דבר שמהמדיטציה הראשונה, 20 דקות, פעמיים ביום, קורה בקלות וללא מאמץ אצל מתרגלי המ"ט. אז אני לא יודע מי זה אותו אורי אותו אתה מצטט. אבל בטוח בלי שום ספק שנעשו אי אלו מחקרים על כל מיני סוגים של מדיטציה. כי כל מחקר בשיטת meta analysys (ניתוח סטטיסטי מקיף - שיטה שבה כדי להגיע למהימנות סטטיסטית גבוהה ביותר, נלקחים בחשבון מחקרים קיימים על דבר מסויים, ולאותו דבר משווים משהו חדש) שבדק את המ"ט בהשוואה למדיטציות אחרות, ודאי הסתמך על מחקרים קיימים על מדיטציות שונות. מושיק

REBURN

New member
שוב אני מתריע

הודעות שנועדו מלכתחילה ליצור עימות ולא תורמים לפורום אינם רצויים מחקרים רבים נעשו על טכניקות רבות אלפי מחקרים נעשו על מ"ט על מתרגלי ויפאסנה זן ועוד מספר רב של טכניקות מעולות מתוכם אפילו מחקר אחד לא התעסק בטפל של איזה טכניקה טובה יותר אם אלפי מדענים לא התעסקו בשאלה הזו יש אולי קצת ללמוד עליהם שוב לכול טכניקה אמונה מסויימת לכול טכניקה יש מטרות שונות קשה להשוואת סובארו למשאית פורד למרות ששניהם כלי תחבורה לכול אחד יש מטרה מסויימת לכול אחד שוני מהותי בינינו לכן אין השוואה ולא נעשתה כי אין טעם להשוואת בין סובארו למשאית סובארו מגיעה מהר יותר אבל משאית יכול לקחת "סחורה" גדולה יותר כמו שאתם אולי למדתם בפינה השבועית לכול טכניקה יעדים ותפיסת עולם שונה מהותית אין אפשרות להשוואת בינהם כי אין בסיס משותף מלבד המילה מדיטציה מדובר על מדעי הרוח ההבדל המהותי בין מדעי הרוח למדעים מדוייקים(שאותם אני מכיר לעומקם) פיזיקה כדור נופל תפיל אותו מליון פעמים במעבדה יפול בדיוק אותו דבר מליון כדורים יפלו תמיד לפי g (כוח משיכה שווה) כדור צבעוני שוקל מאה קילו חמש קילו כולם יגיעו לקרקע בדיוק באותו הזמן בני אדם בנויים מנפש לכול אדם נפש מיוחדת המבדילה אותנו מן האחר לכול אדם יש את הייחודיות שלו לכן יש הבדל בין מדעים מדוייקם לבין מדעי הרוח מאוד לא רוצה להמשיך את הדיון ולקטוע אותו בצעד חריג כמו שביצעתי בעבר מאחל לכול אדם אושר וסיפוק בטכניקה אותה ייבחר מטרתו בפורום שיתוף הדדי ולא קטילה הדדית מקווה שמבדילים בין השניים ולא אאלץ לחדד נקודה זו שוב לכול טכניקה יש יתרונות בולטים ואופיינים לדרכה עדיף להבליט את היתרונות השוואה וזלזול אוט' מבפחיטים מערכה וחבל שכך יום טוב לכולם

מ חרישי

New member
אני מאוד מצטער שלא הובנתי נכון

אם לדבר על מחקרים בנוגע למ"ט, זהו דבר שאתה טוען "שנועד מלכתחילה ליצור עימות", אז באמת שאין למ"ט, מבחירה שלך, כמנהל הפורום, מקום בפורום הזה. מישהו יצטט מחקר, שנניח מוכיח שמ"ט מורידה לחץ דם גבוה (ודני פעם שם מחקר כזה בפורום), אז האם זה אומר שכל מדיטציה שלא מורידה לחץ דם היא נחותה? ממש לא!! זה פשוט מראה שיש המון דרכים להגיע להארה. כמו שאתה כותב, אפשר לנסוע לשם בסוברו, או במשאית פורד או בפורד פיסטה 85' (מישהו פעם כתב על אוטו כזה כאן בפורום?). כל אחד עם הבחירה שלו. האם זה אומר שסוברו יותר טובה מפיסטה או ממשאית? לא! אם אתה רוצה לנסוע להארה עם מטען ענק, לא תיסע בסוברו. לכל מכונית יש היתרון שלה, ו...החסרונות שלה. אז בואו לא נהפוך את הפורום לפורום מכוניות - אבל בלי מיצובישי!! אתם יודעים, אם מדברים על פורד. כיצא המודל T, והפך ללהיט, מר פורד הצהיר, שאפשר לקנות אותו בכל הצבעים האפשריים. כל עוד זה שחור.... אז שיהיה לכולם לבן ולא שחור מושיק

REBURN

New member
מושיק אושר וגם עושר

אתה יודע כמה פעמים תחנו את הנושא הזה הסברתי.................והסברתי.................והסברתי........... תאמת באמת נמאס ראשית כאדם שלמד את הטכניקה אני חושב שהתמקדות במחקרים בלבד עושה לה רע מאוד יש הרבה ערך מוסף מלבד מחקרים לא למדתי בגלל מחקרים תתפלא שנית לציין מחקר שמראה יתרון של טכניקה מסויימת מקובל ואם תראה כאלו אפילו הוסיף אותם במיוחד לפינה השבועית על הטכניקה (מחפש כרגע בעברית וקצת אין לי זמן כרגע אולי במהמשך עדין לא כתבתי כלום על הויפאסנה) לכן זמן וסבלנות אתה יכול לשלוח לי והדבר יפורסם בראש חוצות שוב יתרון הוא דבר טוב וחיובי להראות שדבר טוב ואחר לא טוב לא מקובל עלי אינני חושב שזו מטרת מ"ט אם זוהי המגמה היא תחסם במיידי מטרתינו להציג יתרונות אבל באותה השעה לא לפסול אחרים משום מה זוהי המגמה שראיתי והצגה באחת ההודעות שציינו כאן ולכן היא איננה רצוייה מי שיבין את הדברים הפשוטים הללו יוכל לכתוב כאן כמה שירצה ואשמש לא במה לדבריו אם בדבריו יהיה למראית עין השוואה --אפילו ברימיזה סימנטיקה כול ההודעה שיכלה לתרום תימחק ללא תהיות ואף הכותב יוזהר כול המטרה נהרסה בגלל כותב שהרס את המידע על הטכניקה לא הערוך הודעות מקווה שהבנת זאת ושוב רק על השוואת יש לכם לדבר יש פורום ניסויים באמת שווה מספרו 112 אפשר לדבר כמה שרוצים שם כאן כול האמונות טכניקות שוות ואני הקפיד על כך מאוד מהיום

smile2life

New member
אוניברסיטת טוקיו

תבדוק בספריה שם של הפקולטה למדעי ההתנהגות - אם היה לי כסף הייתי טס לשם ומביא לך עותק מצולם של המחקר בעצמי רק בשביל ההתערבות. אני מפנה אותך גם למחקריו של הפסיכוטראפיסט קארל יאספרס על פסיכו-פתולוגיות ומצטט מאחד ממחקריו: " המיסטיקנים, הפלוסופים והמלומדים של כל התרבויות הגדולות שפרחו בסין, בהודו ובמערב, הציגו כמה סוגים של שיטות רוחניות - כולן חלקו מכניזם פסיכולוגי אופייני בצורת החשיבה העצמית המכוונת (אוטוסוגסטיה) ובשיטת תרגול המבקשות לשנות או להמיר את מצב התודעה..."(תרגום מנאנגלית טלי פונטוביץ' - הוצאת אור עם). נסיונותיכם לשווק את הTM כצורה היחידה לתרגול נכון של צדחיטציה היא אווילית ומשיגה מטרה הפוכה בכך שמראש היא מונעת מאנשים כמוני, שמתרגלים טכניקות מדיטציה אחרות, לבוא ולהכיר את השיטה לעומקה ומקרוב. אני לא אומר שאני מכיר אותה בכדי לשללה ולכן איני שולל אותה, מכיוון שהבסיס, לפי הבנתי את מה שקראתי מאוד קרוב לסוגים אחרים של מדיטציה. הבעיה היחידה שלי איתכם היא האובססיה הזו שלכם לקטול כל מה שאינו מדיטציה טרנסדנטלית. ואני בטוח שלא לכך התכוון המהרישי יוגי

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אורי עידן = הארי

והפגיעות הללו בטכניקות אחרות זה מה שהיה לחם חוקו של הפורום הזה במשך זמן רב. רב מידי.

REBURN

New member
והם הסתיימו עכשיו

כול אחד ממכם צריך לכבד את האחר להבין כי ההשוואה היא אוולית לפעמים פוגעת ברגשותיו של האחר בשל אמונתיו ולא מקובלות בפורום אם אדם רוצה להאדיר את הטכניקה לה הוא רוכש כבוד מקובל כול המעטה זלזול והצגת עליונות ייחסמו ללא התרעה מראש ויישקל חסימת האשם אם לא שמע כמה פעמים להוראה זו העריך שיתוף פעולה אפעל בתקיפות ליישם חוקים אלו ולא תמיד אהיה נחמד להסביר חובת הבנת החוקים היא על חברי הפורום יש כללים קראו אותם במלואם אם יש סטייה חד פעמית מקובל אציין הסבר אם אראה מגמה הדבר יגרום לחסימה שאני לא אוהב ולא נקטתי בכול הזמן שאני מנהל פורומים בתפוז יום טוב לכולם

REBURN

New member
גם אני חושב שהוא............/images/Emo11.gif

מקסים ודרוש חיוך אם אפשר להעלות תמונה חייכנית
זה יהיה נחמד

REBURN

New member
וואי איזה יופי סמיילי אמיתי../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

העלה תמונה שלי גם מתי שהוא קורות חיים רוחני ואראה בהזדמנות לכולם נחמד אם כולנו נעשה משהוא שכזה חברי הפורום אתחיל אני כדוגמא שבוע טוב

למעלה