קראתי את תגובתך ו...

קראתי את תגובתך ו...

בתחילה די התקוממתי. הניתוח שלך נראה לי קצת קיצוני, מה גם שלא מדובר בילדות "חסרות גבולות" לחלוטין, ואפילו לא קרוב לכך! מעבר לזה שבביה"ס ובגן הן, כמובן, "ילדות טובות", גם איתנו, ברוב הסיטואציות, הן מתנהגות "יפה" ומקבלות את הגבולות המוצבים להן.אני ,כמובן, התיחסתי רק למה שמפריע לנו ולא תארתי אספקטים אחרים. מה שכן, אני מסכימה שיתכן שבתחומים שציינתי הגבולות היו פחות ברורים, או שאולי המעבר לעצמאות שלהן גרם לכך. אני חושבת, עם זאת, שכיום ברור להן לחלוטין מה הן צריכות לעשות ומה היא "התנהגות טובה" בתחומים הבעייתיים, אבל יתכן שלא הקפדנו מספיק על עקביות ולכן ה"בלגן" שנוצר. קראתי את הצעתך, ויש לי מספר שאלות: אני מבינה שמכסימום הכוכבים שאפשר לצבור ביום הוא 5. זה עלול ליצור מצב, שבו 5 הכוכבים ייצברו עד לשעות הצהריים, לדוגמה, ובערב לא יהיה לילד כל אינטרס לבצע את המוטל עליו. איך פותרים את זה? (אחרי שקראתי שוב את הקישור, הבנתי שממילא מגדירים 5-6 התנהגויות. האם מכסימום הכוכבים האפשרי שווה למספר ההתנהגויות?) איך להגיב אם בכל זאת ההתנהגויות אינן מבוצעות? השיטה אמנם נראית הגיונית, אבל אני מניחה שהצלחתה אינה מיידית. נניח שהגענו לערב והבנות "מפשלות" - כיצד נגיב? אני מבינה שזהו השלב הראשון, של שבועיים. אני סקרנית לדעת מה קורה לאחריו. הצעת לעזור לנו לבנות תכנית דומה לבנותינו. איך נעשה זאת טכנית? נבנה תכנית, נכתוב אותה בפורום ואתה תגיב? בכל מקרה המון תודה על העזרה!

ועוד משהו קטן:

האם באמצעות התכנית ישתנו ההתנהגויות שלגביהן יהיה תגמול בלבד, או שכמו שכתבת, יכולת ההקשבה וביצוע ההוראות תשתנה באופן כללי?

אפרתש

New member
אם יורשה לי להגיב

אנחנו פעלנו בשיטה הזאת לנקודה ספציפית - ההתארגנות בבוקר. אז ככה - שאלת מה יקרה אם יצברו כל הנקודות עד הצהריים - אין דבר כזה "כל הנקודות". אני מציעה לך לאמר משהו כמו "השעה רק ארבע וכבר צברת חמישה כוכבים, שזה מספיק לקבלת עט שני צבעים! איזה יופי! מה את חושבת, תצליחי עד הערב לצבור מספיק כוכבים ככה שתוכלי לקבל קלפים?" (אגב - אצלנו זה לא היה כוכבים, אלא הדבקת מדבקות שהיא אוהבת. והיא זו שהדביקה אותן. הטבלה תלויה על הדלת, והדבר האחרון שעושים כשיוצאים מהבית זה שהיא מדביקה מדבקה במקום המתאים). גם התנהגויות שלא בטבלה יכולות להשתנות, כי יש קשר בין התנהגויות. אבל זה תלוי בכך שתגדירי נכון את ההתנהגויות המתוגמלות.

ואיך באמת הגדרת את ההתנהגויות?

חשבתי על זה - אם נכתוב "לצחצח שיניים", "להתלבש" וכו' - זה לא יהיה מדוייק, שכן הבנות עושות את הפעולות. הבעייה היא לגרום להן לעשות אותן בזמן סביר . אז איך אתם הגדרתם את זה? ואם כבר לשמוע מנסיונכם - כמה זמן זה לקח, ובעיקר - מה קרה אחרי שהפסקתם עם השיטה וחזרתם לשיגרה?

אפרתש

New member
בהגדרות באמת לא היינו משהו

ההגדרות היו קצת דיפוזיות, והתעצבו עם הזמן. לא ממש הפסקנו, מפעם לפעם זה חוזר. מפעם לפעם מישהו (אנחנו או היא) נזכר, ואומר - היום מגיעה מדבקה! ואז אנחנו חוזרים לזה לכמה ימים. ולא הפסקנו כהחלטה, פשוט היו ימים ששכחנו להדביק מדבקה. בגדול אני נגד שיטת הפרסים, וכאן השתמשנו בה כי היינו אובדי עצות. עצה לגבי זמן - יש לנו טיימר מאד חמוד במטבח. כשאנחנו מקציבים זמן אנחנו מפעילים את הטיימר. מההתחלה היא קיבלה את זה כי הוא באמת טיימר חמוד, והוא הפך לחלק מסדר היום ככה שאין איתו טרוניות. למשל, מפעילים את הטיימר (בדרך כלל אנחנו פועלים ביחידות זמן של רבע שעה) ואומרים שכשהוא יצפצף צריך להתלבש. אם יש טיימר באמת חמוד, זה יכול לעזור (כלומר - אנחנו לא אומרים "כשיעבור הזמן", אלא "כשהפינגוין ירים את האף וישרוק", זה נשמע יותר משחקי). אז אתן יכולים לאמץ ואריציה.

גרא.

New member
אמא מיקה,את לבטח יודעת שאינך חייבת

בשום מקרה להפעיל תוכנית לעיצוב התנהגות,אלא אם את באמת רוצה להגיע לשינוי פרמננטי,ולא מצב זמני המשתנה לכאן או לכאן לפי מצבי הרוח של בנותייך.אני בסך הכל,הבאתי לידעתך מכתב שכתבתי לאם אחרת, במקרה שונה לחלוטין.לגופו של עניין,את חייבת להגדיר הת ההתנהגויות שאת רוצה לשנות במונחים התנהגותיים בלבד.לא תתנהגו יפה, או תהיו ילדות טובות,אלא אך ורק הוראות שעליהן לבצע.כמו לצחצח שניים בבוקר,לאכול ארוחת בוקר וכדומה.כפי שהוצע לך, יש לחלק את חמש ההתנהגויות לאורך כל הזמנים שהילדות בבית.חלק לשעות הבוקר,ולק לשעות אחה"צ. ואם ישנה בעייה של כניסה לחדר השינה שלהן, זו יכולה להיות הוראה אחרונה, שגם עליה אפשר לתת כוכב או מדבקה.וודאי שילד זו או אחרת, יכולה לפשל, ואז היא לא תהיה זכאית לקבלת מדבקה/כוכב. אבל תמיד יהיו לה כמה כוכבים..ולכן אם בערב x ,תזכה לפחות כוכבים, היא תוכל להשלים את זה למחרת.את התוכנית, בונים יחד עם הבנות. כלומר בוחרים את הפרסים, נותנים להם מחיר. מחליטים יחד על ההתנהגויות. כותבים חוזה ומחתימים את כולם,קובעים מועד להתחלה, וקדימה. תמיד יש לזכור כי בתקופת העבודה של עיצוב ההתנהגות. כל הצ'ופרים שהבנות קבלו קודם כמובן מאליו. ממתקים, בילויים ודברים כאלה,כל הצ'ופרים הללו,לא ינתנו יותר, אלא כחלק מתוכנית החיזוקים.יהיה טעם להפעיל את התוכנית,רק אם הבנות ירגישו יובש טוטאלי בכל הצ'ופרים הללו, שבהם יוכלו לזכות, תמורת בצוע התנהגות הנדרש מהם.את יכולה בהחלט לבנות תוכנית כפי שהצעתי, ויכול להיות מאד מענייין, אם תפרסמי אותה כאן. ללא ספק יהיה לך מה ללמוד מהמשוב הרב, שכנראה שתקבלי ובשפע.

למעלה