קראתי את לב אפל

EyaL 18

New member
קראתי את לב אפל

משישית המפגשים. אחלה ספר
.... אבל הפרטים קצת שונים ממה שכתוב בכבשן הנשמה. למשל איך רייסט התקבל לב"ס למגים, או איך שגילון מת. הסוף קצת מוזר... כל הספר היא מחפשת את גורגור (אבא שלה). ולבסוף פשוט זה לא מעניין אותה. זה קצת דבילי...

EyaL 18

New member
לא נכון

אולי זה לא הספר הכי מרטק בעולם אבל הוא בהחלט גרם לי לילמוד ממש הרבה על קיט.

Uzumaki Naruto

New member
אח שלי, אין כאן מה ללמוד.

הספר נכתב לא על ידי הסופרים האמיתיים של הרומח, אלא על ידי חובבנים. אם אתה רוצה ללמוד על קיט באמת תקרא את ההספרים המקוריים של הרומח. לא הבנתי את הקטע הזה בכלל, שאנשים שהם לא הסופרים האמיתיים של הרומח כותבים ספרי רומח וזה נראה כאילו זה חלק מהסדרה.

SaberTooth

New member
לא צריך להרחיק ולקרוא להם "חובבנים"

הם לא חובבנים (לפחות, רובם לא). הם סופרים מקצועיים שקיבלו את אישור הסופרים וההוצאה לאור לכתוב ספרים בעולם רומח הדרקון. אם אני לא טועה, הספרים עוברים אימות ואישור ע"י מרגרט וטרייסי, אבל לפעמים נכנסים פרט אחד או שניים שסותרים את מה שכתבו הסופרים המקוריים. הקטע הוא שרומח הדרקון כאילו משמש תרגול לסופרים מתחילים, כדי שיראו איך זה באמת לכתוב ספר.

Uzumaki Naruto

New member
אהה הבנתי...

אבל למה כל הספרים, (חוץ מהראשון של תאניס... לפי דעתי הוא היה מדהים) כלכך נוראיים??

SaberTooth

New member
כי זה מה שהם כתבו...

וההוצאה לאור החליטה להוציאה את זה. לך תבין...

python 4

New member
לא נראה לי בכלל

שמישהו ב- WotC מבקש ממגי וטריי לאשר כל ספר חדש שיוצא - אני בכלל לא בטוח שהם קראו את כל הספרים בסדרה. רומח הדרקון זה לא סדרה ששייכת למגי וטריי אלא ל- WotC. האימות והאישור נעשה ע"י העורכים במחלקת הספרים שלהם, שגם אחראים לבדוק שאין סתירות בין כל ספר חדש לאלו שיצאו לפניו. "שישיית המפגשים" אכן שימשה כתרגיל לסופרים מתחילים, אבל זה היוצא מהכלל, רוב הספרים נכתבים ע"י סופרים טובים ומקצוענים. גם רוב הסופרים המתחילים שכתבו את ספרם הראשון ברומח הוכיחו את עצמם.

SaberTooth

New member
אני יודע שטרייסי ומרגרט...

לא מנתחים לקרעיו כל ספר חדש שיוצא, אבל אני די בטוח שהם מעורבים בתהליך של אישור הספר.

Moondust

New member
ממש בדקו שאין סתירות...../images/Emo41.gif

רומח הדרקון משופעת בסתירות.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
בנאדם למה לדבר שטויות?

קראת בכלל ספרים שנכתבו על ידי סופרים אחרים חוץ משישיית המפגשים? ישנם ספרים טובים מאוד שנכתבו על ידי סופרים שונים על הרומח שהם מצויינים וחלקם אף עולים על הספרים המקוריים. נכון, יש גם ספרים זבל. תהליך הסינון של WOTC (או במקרה של שישיית המפגשים, TSR כי זו סדרה ישנה) הוא לא משהו, אבל זה לא סיבה לשלול כל דבר. אם טרייסי והיקמן היו היחידים שכותבים בעולם רומח הדרקון לא היינו מגיעים לעולם כזה מפורט ועשיר שאנחנו מכירים כיום. באשר ללב אפל - אני חושב שזה ספר מצויין. הוא מתאר בהרבה יותר פרטים את הילדות של קרמון רייסט וקיטיארה מאשר כבשן הנשמה (שלהזכירכם התחיל כאשר הם היו בני 8!). וכן, יש בו הרבה סתירות לכבשן הנשמה. אבל מה, צריך לזכור מי בא לפני מי. וכבשן הנשמה בא אחרי לב אפל. ככה שמי שיצר את הסתירות בעלילה הייתה מגי. היא הייתה צריכה לקרוא את הספר הזה לפני שהיא שכתבה את ילדותו של רייסטלין מהתחלה...

PdLrAaTgIoNnUM

New member
5... 8 מי סופר?

בכל מקרה חלק מהילדות שלהם חסר והחלק הזה כן רשום בלב אפל.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
ועוד דבר מעפן בכבשן הנשמה

זה כל הקטע שאיך החבורה מתגבשת ואיך הם נהיים חברים הוא דיי צולע. גם ההרפתקאות המטורפות שלהם כביכול ביחד מסתכמות בסך הכל במסע שלהם להייבן. בשישיית המפגשים כל הנושא מתואר בהרבה יותר פירוט, במיוחד הקטע של הפרידה ל- 5 שנים וכד' (מומלץ לכולם לקרוא את הספר החבורה. הספר האחרון בשישיית המפגשים).

Moondust

New member
מה למדת?../images/Emo41.gif

שקיט שכבה בגיל 1 3 עם שרירן מארגות שהופך לפנתר? :\

EyaL 18

New member
לפי מה שאני הבנתי

השחקנים ששיחקו את הדמיות כתבו את הספרים. יכול להיות שאני טועה. זה נותן לך יותר ראייה לגביי איך שקיט הפכה ל"רעה". וזו לא דמות שנותנים לך על דף וכתוב: נטייה-רעה.

למעלה