קראתי את דוח נבו

מצב
הנושא נעול.
קראתי את דוח נבו

קראתי את דוח נבו
ונראה לי על פי מה שקראתי כאן על המבנחנים, שהקשר בין המלצות הוועדה לבין מבנה המבחן היום הוא מקרי לגמרי. הוועדה,לפי הבנתי, המליצה להתייחס לפרמטרים הבאים: 1. המחוננות שמתטבאה באינטליגנציה ה"כללית" (IQ של 135 ומעלה); 2. מוטיבציה והתמדה; 3. יצירתיות; 4. תחומי דעת ייוחדיים כמו: אמנויות, מדעים מדויקים , שפות וספורט, וזאת מעבר לרמת האינטליגנציה הכללית. כלומר, המבחן אמור להיות בעצם מבחן IQ (נגיד, ווקסלר), בתוספת כלים כלשהם הבוחנים "מוטיבציה והתמדה" ו"יצירתיות" שאין לי מושג מהם הכלים האלה, אבל בטח יש. בהקשר הזה, שאלות ידע כללי מהסוג "איפה נמצאת באר-שבע" ו"מי זו דבורה עומר" באמת נראות לא במקום, וכמו כן גם השאלות מהסוג: 1/4 + 7/8 = ? (לא יודעת אם אכן היו שאלות כאלה).

למיטב ידיעתי

קראתי את דוח נבו
ונראה לי על פי מה שקראתי כאן על המבנחנים, שהקשר בין המלצות הוועדה לבין מבנה המבחן היום הוא מקרי לגמרי. הוועדה,לפי הבנתי, המליצה להתייחס לפרמטרים הבאים: 1. המחוננות שמתטבאה באינטליגנציה ה"כללית" (IQ של 135 ומעלה); 2. מוטיבציה והתמדה; 3. יצירתיות; 4. תחומי דעת ייוחדיים כמו: אמנויות, מדעים מדויקים , שפות וספורט, וזאת מעבר לרמת האינטליגנציה הכללית. כלומר, המבחן אמור להיות בעצם מבחן IQ (נגיד, ווקסלר), בתוספת כלים כלשהם הבוחנים "מוטיבציה והתמדה" ו"יצירתיות" שאין לי מושג מהם הכלים האלה, אבל בטח יש. בהקשר הזה, שאלות ידע כללי מהסוג "איפה נמצאת באר-שבע" ו"מי זו דבורה עומר" באמת נראות לא במקום, וכמו כן גם השאלות מהסוג: 1/4 + 7/8 = ? (לא יודעת אם אכן היו שאלות כאלה).
למיטב ידיעתי
גם במבחני משכל יש שאלות דומות. אלא שיש עוד מבחנים שמודדים בדרכים אחרות ופחות ברורות למי שאינו מקצועי בתחום.

בבחינות המשכל

למיטב ידיעתי
גם במבחני משכל יש שאלות דומות. אלא שיש עוד מבחנים שמודדים בדרכים אחרות ופחות ברורות למי שאינו מקצועי בתחום.
בבחינות המשכל
משתדלים כמה שיותר לנטרל את הנושא של הידע הנלמד המוקדם ואת ההטיה התרבותית (אם כי ברור שלא ניתן לנטרל ב-100%). שואלים שאלות מהסוג של: מה זה "מטמין" - זה כן.

מה הבעיה לבחון מוטיבציה ויצירתיות?

קראתי את דוח נבו
מה הבעיה לבחון מוטיבציה ויצירתיות?
שישאלו אותו מה הוא רוצה להיות גדול. אם הוא עונה "עתודאי" אז הוא מתקבל אוטומטית

אגוזים1

New member
השאלה מה כן אפשר לשאול???

קראתי את דוח נבו
ומדוע בעצם אי אפשר לעשות מבחן שהוא במקורו דומה למבחני ה- IQ שנראה שיש כאן הסכמה לגבי ייעילותם לבצע אבחון אמיתי... אגב, במבחנים שבזמנו ביתי עשתה אצל אריקה לנדאו (מכון קרני מעביר אותם) הבנתי שהיו הרבה שאלות של סדרות (או משהו בסגנון, כי אחרי הבחינה ביתי אמרה שהיו כל מיני ציורים והיה צריך לבחור איזה ציור מבין האופציות האפשריות יהיה הבא בתור) האם אלו שאלות טובות? לא יודעת... האם בוצעו מחקרים על מנת להוכיח את ייעילות מבחני האיתור?

נראה לי שעדיף מילים על צורות

ומדוע בעצם אי אפשר לעשות מבחן שהוא במקורו דומה למבחני ה- IQ שנראה שיש כאן הסכמה לגבי ייעילותם לבצע אבחון אמיתי... אגב, במבחנים שבזמנו ביתי עשתה אצל אריקה לנדאו (מכון קרני מעביר אותם) הבנתי שהיו הרבה שאלות של סדרות (או משהו בסגנון, כי אחרי הבחינה ביתי אמרה שהיו כל מיני ציורים והיה צריך לבחור איזה ציור מבין האופציות האפשריות יהיה הבא בתור) האם אלו שאלות טובות? לא יודעת... האם בוצעו מחקרים על מנת להוכיח את ייעילות מבחני האיתור?
לגבי היעילות - יש הטוענים כי הם יודעים נתונים מספריים, ויש לציין שהנתונים הללו ממש לא מחמיאים.

אגוזים1

New member
אם אני לא טועה החלק הראשון

לגבי היעילות - יש הטוענים כי הם יודעים נתונים מספריים, ויש לציין שהנתונים הללו ממש לא מחמיאים.
היה של מילים והחלק השני של צורות או ציורים (הכוונה לא דוקא צורות גיאומטריות)... ומה המספרים/נתונים אומרים? עשו השוואה בין מבחנים שונים? בין גישות שונות?

קורלציה עם מבחני אינטיליגנציה.

היה של מילים והחלק השני של צורות או ציורים (הכוונה לא דוקא צורות גיאומטריות)... ומה המספרים/נתונים אומרים? עשו השוואה בין מבחנים שונים? בין גישות שונות?
קורלציה עם מבחני אינטיליגנציה.

I am ADiDi

New member
לא תמיד עדיף מילים על צורות

לא תמיד עדיף מילים על צורות
עם הגדולה עברנו אבחון דידקטי כיוון שהיתה לה לקות שפתית + בעיות קשב וריכוז, וכחלק מהאבחון של הנוירולוג נדרשנו לבצע אבחון דידקטי. ללא החלק השפתי - היא קיבלה ציון גבוה מאוד, והתגלה פער גדול מאד בין היכולות המילוליות שלה ליכולות הלא מילוליות. אילו לא היו עורכים לה את מבחני הצורות אלא רק מבחנים מילוליים, מן הסתם היו מקבלים את הרושם שהיא פשוט לא ממש חכמה, ומה שהיא עושה ממצה את היכולות שלה, ולא היינו מקבלים המלצה לקלינאית תקשורת. במקרה שלנו תוצטות האבחון השפיעו מאד לגבי הטיפול שקיבלה, ובזכות זה היום פתרנו את כל הקשיים, קל לה וטוב לה. אילו המבחנים לאיתור מחוננים היו מבוססים על צורות ולא על יכולות מילוליות - אין לי ספק שהיא הייתה עוברת אותם בקלות. מיכל

מצב
הנושא נעול.
למעלה