קראתי אתמול בעיתון,

קראתי אתמול בעיתון,

שמי עדן הולכים להתאחד עם נסטלה. אם לא הספיקה העובדה שהם מיוצרים בהתנחלות, עכשיו נוספה עוד סיבה לא לקנות מי עדן.

iceviper

New member
מי עדן מיוצרים בהתנחלות? אוי לא!

אז מה אם הם מיוצרים בהתנחלות? יש לך איזו תשובה שתחרוג מההגדרה "שמאל קיצוני"?

מבחינתי לקנות מוצר

שמיוצר בהתנחלויות, פרושו לתרום כסף למפעל ההתנחלויות שאני מתנגדת אליו, שאני מאמינה שפוגע במדינה בכל המישורים, והוא חלק מרכזי מדיכוי וכיבוש האוכלוסיה הפלשתינאית.

iceviper

New member
אז אני מבין...

שאת מסכימה עם אלה שמחרימים מוצרים ישראליים בכלל,כי מבחינתם ישראל כולה היא התנחלות,לא? המתיישבים ביש"ע הם אזרחי המדינה עד שיפנו אותם (ואני מקווה שכך יעשו),ועד אז הם זקוקים לבטחון,לכלכלה ושירותי בריאות וחינוך כמו כל אזרח אחר במדינה. אני מאוד מתנגד לשליטת סין בטיבט.האם מעכשיו אחרים מוצרים סיניים בגלל השליטה בטיבט או בגלל תרבות ניצול העובדים שם? כמובן שטיעון ב´ תופס בלי שום קשר לאם סין שולטת בטיבט או לא.

shadowlord

New member
אדון צפע-קרח

לא ממש הבנתי אותך...מה הקשר שהם אזרחי המדינה?! מה קשור הביטחון? אחרי שיפנו אותם, הם יפסיקו להיות אזרחי המדינה?!

iceviper

New member
אז הנה אני מסביר

מלכתחילה השטחים היו אמורים לשמש קלף מיקוח במשא-ומתן לשלום.בד בבד ממשלות ישראל עודדו התיישבות ביש"ע מתוך תפיסה אידיאולוגית ומדינית מסויימת,ומתוך כוונה לראות במתיישבים אזרחים שווי זכויות וחובות.העובדה שבמשך כמעט 30 שנה לא נעשה שום שינוי מהותי במצבם של השטחים מבחינת שייכות למדינה או לחלופין הגדרתם כמדינה אחרת היא אשמתה של המדינה,לא של המתנחלים.נכון שהם התיישבו שם מתוך חזון אידיאולוגי שכיום לא מקובל על רוב אזרחי המדינה,אבל הם עשו זאת מתוך עידוד (או הסכמה שבשתיקה) של המדינה.לכן אין מה לבוא אליהם בטענות יותר מדי ולהציג אותם כפושעים נגד זכויות האדם זה מופרך.שוב-אני מדבר על עצם הישיבה בשטחים ולא על פשעים של ממש שהם מבצעים. לכן על המדינה,כל עוד הם נמצאים שם באשמתה או בזכותה (תלוי מאיזה צד של המפה מסתכלים) על המדינה והציבור הישראלי להתייחס אליהם כאזרחים שווי זכויות-כלומר בטחון,חינוך,רווחה ועוד ועוד.חרם כלכלי על מוצרי השטחים לא יתן דבר מלבד הקשיית החיים על המתיישבים שמתפרנסים ממוצרים אלו.נניח שהחרם יצליח (קשה לי מאוד להאמין בכך) ,מה זה יתן? עוד מפוטרים? עוד עניים? מה ההבדל,שעכשיו הם עניים ומתוסכלים בצדק, מכיוון שהם מתנחלים?

iceviper

New member
מה כוונתך?

אם אתה מתכוון לפינוי שלהם,הם אכן לא יקשיבו (לפחות רובם) ובאמת ירגישו שעושים להם עוול נוראי.גם אני אצטער מאוד על הפינוי,אבל אדע שזה למען מטרה טובה יותר. כך או כך,אין סתירה לדרישה מהמדינה להעניק להם שירותים.

tookmy

New member
אני נוטה להסכים איתך בעניין המדינה

כלומר- אין בליבי על המתנחלים כמו על המדינה שאיפשרה להם ועודדה אותם לשבת שם. אני זוכרת שרבין, בחייו, מאד הרגיז אותי כשהוציא מפיו התבטאות אומללה: "אני אייבש את ההתנחלויות" ואני, כמי שתפסה את עצמה אז כשמאלנית, חשבתי שלא מתאים לנהוג כך באזרחים שכל ממשלות ישראל מאז 67 נתנו להם להיות שם, ושאם הוא רוצה לפתור את עניין ההתנחלויות עליו לפנותן ולא "לייבש אותן". מצד שני, כאדם פרטי וכצרכנית, אני משתמשת בכלי הצריכה שבידי על מנת למחות על כל מיני דברים שנעשים כאן. מפעל ההתנחלויות לא מקובל עליי ואיני מעוניינת לעודד אנשים לשבת שם, בין אם המדינה צריכה לדאוג לארחיה אם לאו, אני מוצרים מההתנחלויות מחרימה, לא בשל שינאה למתנחלים (אני אכן מתעבת חלק מההתבטאויות הגזעניות של חלקים מהם, ואכן מתעבת ומגנה חלק מהמעשים שנעשים על ידי חלקם) אלא בשל הכלי שיש בידי לבחור מה אני מעודדת ומה אני מגנה. כפי שאני משתדלת מאד לא לקנות מוצרים שעברו ניסויים על בעלי חיים, כך לא ארכוש מוצרים שיוצרו על ידי מפעל שאני מתנגדת לעצם קיומו במקום שהוא נמצא. וסין- הייתי שמחה להחרים לגמרי מוצרים של סין לו יכולתי. אם אתה מעלה זאת, אז באופן אישי כשאנשים מספרים לי שהם נוסעים לסין או רוצים לנסוע לשם אני מודיעה להם שאני לא אסע לסין בשלב זה של מדינה זו, וטורחת לספר להם על הפרות זכויות האדם שנעשות שם, לא רק בטיבט, אלא גם כלפי האזרחים הסיניים עצמם. נכון שאני לא יכולה להחרים כל דבר שנוטף ממנו ריח של אי מוסריות, לצערי, כי זה אומר לך באיזה עולם אנחנו חיים, אבל כשאני כבר קונה משהו , הדברים הללו נלקחים בחשבון. פוליטיקה של מכולת.

hungry penguin

New member
התכוונתי ל...

שמאלנים, אנרכיסטים, אנטי-גלובליסטים. בקרב המתיישבים דווקא יש שפויים פה ושם.

iceviper

New member
אהממ........

אני שמאלני ותומך באנטי גלובליזציה. סתם לידע כללי.

reuven4u

New member
סליחה??? מי עדן בהתנחלות????

תוכלו להסביר לי בבקשה באיזה מהם?? אגב - מי שלא נראה לו התנחלויות - פוגע בצורה קשה מאוד בחופש הפרט ! למה יהודים לא יכולים לגור בפלסטין??? למה? מה היית אומרת אם לא היו מרשים לערבים או מוסלמים או נוצרים לגור בישראל??? גזענות - נכון? אני חושב שהדעות שלך ממש גיזעניות! רק בגלל שמשהו יהודי לא יכול לגור במקום מסויים? אגב - אם היה שלום אמיתי - נראה לי הייתי עובר לגור לפסטין! אני יכול להבין אנשים שחיים שם, חבל ארץ ממש יפה!

rastotman

New member
..אתם מיתעלמים מהאיחוד עם נסטלה..

אני הולכת להעיף את המכשיר מהבית
.

מי עדן לא מיוצרים בהתנחלות

איפה קראת שמי עדן מיוצרים בהתנחלות? לפי מיטב ידיעתי הם מיוצרים ברמת הגולן

רמת הגולן היא

שטח כבוש, מה לעשות... היא נכבשה יחד עם הגדה המערבית, רצועת עזה וחצי האי סיני במלחמת 67. אמנם כנסת ישראל העבירה חוק (ב-1981?) אשר קובע כי מעתה היא חלק ממדינת ישראל, וכי תושביה זכאים לאזרחות ישראלית, אולם למיטב ידיעתי, שום מדינה בעולם לא מכירה בסיפוח החד צדדי הזה. להבדיל, גם עיראק סיפחה את כויית (ע"פ חוק חד צדדי שהעבירה) מיד לאחר שכבשה אותה ב-90.

elad2040

New member
ובכל זאת

תרשה לי לסייג מאד את הכריכה של הגולן ביחד עם השטחים הכבושים. הרי ההתנגדות לכיבוש לא באה מתוך כבוד לאיזו זכות ראשונים הסטורית, או החלטות או"ם, אלא כתגובה לדיכוי החולני של האנשים שאדמתם נכבשה, דבר שלא קורה בגולן.

למעלה