קראסט!

הנה כמה...

...תקרא מה הבנאדם אומר ותוריד (או תקנה). http://www.havocrex.com/press/article/3/83 תעשה לעצמך טובה ותתחיל עם הלהקות הקלאסיות, שמוזכרות בכתבה ,ורק אחר כך תוריד את הלהקות סוג ז' שאנשים כאן (עם כל הרצון הטוב) ימליצו לך עליהם. אחר כך, בכוחות עצמך, תלמד להבחין בין עיקר לטפל, תפלס לך דרך ותבנה טעם מוסיקלי. אישית, הייתי אומר שהתקליט השלישי של Concrete Sox (שקוראים לו Sewerside) הוא הדבר הכי טוב בז'אנר, אבל יש כאלה שבכלל לא יכללו אותם בקטגוריה הזאת, בעיקר בגלל השירה. שוב, תנסה ותחליט. בשנות ה-90 להקה פולנית בשם Homo Militia לדעתי שלטה בעניינים. אבל כמו שכבר אמרתי, אל תקשיב לאנשים שכותבים כאן.

gs1234

New member
הערת אגב (ועוד המלצות)

הכתבה מעניינת, אבל ההקדמה מטעה, כי הוא מפספס את ה"סצנה" או הקטע החברתי שממנו צמח הקראסט. כל הלהקות שהוא מזכיר פעלו באנגליה באותה תקופה, הופיעו באותם מועדונים, ולאותו קהל, פחות או יותר. מה שהיה משותף לכולן (שוב, בערך) זה שחברי הלהקות נהגו להתקלח ולכבס את הבגדים לעתים רחוקות, ולכן נאמר עליהם בצחוק שהם מכוסים בשכבת לכלוך (באנגלית Crust). אבל חוץ מזה, חלק ניגנו פאנק, חלק הארדקור, חלק מטאל, ואחרות עשו בכלל אינדי כזה או אחר. לא כולן היו אפילו מחוייבות לרעיונות של אנרכיה ופציפיזם. מכיוון שהכתב מפספס את זה, הוא מגדיר את המטאל קראסט כעמוד התווך של הסגנון, ושאר הלהקות סוטות ממנו ימינה ושמאלה. לדעתי זה לא נכון. בכלל, ממה שאני זוכר שהיה אז, היו להקות אנרכו-פאנק שגרו בסקוואטים, וניגנו בעיקר פאנק (למשל להקת D.I.R.T. שבכלל לא מוזכרת בכתבה), אבל הושפעו גם ממטאל ואינדי רוק. יום אחד פתאום התחילו לקרוא להן קראסט (כנראה הברקה של היחצ"ן של אמביקס), ומאז כולם מבולבלים. בכל אופן, לגבי מה לשמוע - אל תקשיב לנו, תן למומחים לייעץ לך: http://en.wikipedia.org/wiki/Crust_punk http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_crust_punk_bands

יש משהו במה שאתה אומר...

...בנוגע להגדרה הראשונית של "קראסט" כהפאנק של הסקוואטים האנגלים המטונפים. מצד שני, הקו ההתפתחותי המוסיקלי שהוא מתאר הרבה יותר קולע ממה שכתוב בויקפדיה (אינדי רוק כהשפעה על מוסיקת קראסט? נו, באמת...). מה גם, שהרעיון שלי היה להביא כתבה שתמשוך את הבנאדם לעקוב בעצמו אחרי התפתחות מוסיקלית מסויימת (או לבקר אותה) ולא סתם רשימת מכולת של דברים להוריד מהסולסיק. כן, אני יודע שלרוב האנשים יידע הוא לא רלוונטי (רוצים סטייל וצריך מוסיקה שמתאימה ושום אינפורמציה מעבר לזה), אבל על הזין, כך לדעתי זה צריך להיות. הקראסט תפס תאוצה בזמן שאני יתחלתי לשמוע פאנק והרדקור (סוף שנות ה-80) ואני יכול להגיד בוודאות שאף אחד בארץ (חוץ מאבי פיטשון) לא היה לו מושג על מה מדובר. האנשים שהיו קשורים לעניין באנגליה ולמדו אותי דבר או שניים בקטע היו האנשים הכי טובים שהתכתבתי איתם ותמיד שלחו ים של פאנזינים וקסטות חינם לנו, הילדים המוזרים מהגליל העליון. למזלי, לא רק שהלהקות האנגליות אז היו ממש טובות, לחלק גדול היה טעם מוסיקלי רחב ומהם הכרתי גם להקות הרדקור אמריקאיות ואירופאיות של התקופה או יותר ישנות. לצערי, מהר מאוד רוב אנשי ה"קראסט" (אלה שלא נשבו בקסם הטכנו של תחילת שנות ה-90 ונעלמו לתוך הרייב) הפכו לאנשים צרי אופקים מבחינה מוסיקלית או מכל בחינה אחרת. סגנון ה-Dis הוא בין הדברים היותר עצובים שקראו לפאנק, בדיוק כמו הפופ-פאנק וההרדקור המלודי סטייל Bad Religion. כן היו כמה להקות קראסט טובות גם בשנות ה-90, אבל אני חושב שהדברים היותר מעניינים היו כשלהקות שלבו בין הסגנונות, כמו שעשו להקות בלגיות סגנון Unhinged ו-Hiatus בחומר המאוחר שלהם.

Neurosis

New member
אל תקשיב לי, אני לא מבין.

Amebix Lamant Disclose Axegrinder Nausea Code 13 Avskum Disrupt Extreme Noise Terror Homomilitia וכמובן Dystopia, שזה הקראסט/סלאדג'/אובדנות-קור הכי טוב שיש.

פפפסדר, עובר...

...חוץ מ-Disclose שאני לא סובל. ובלי קשר, בזמנו ואפילו כיום, הרבה אנשים לא כל כך הבדילו בין crust לבין power violence. אולי יש את Siege שהיא להקת מפתח בהיווצרות שתי הסגנונות ונכון שיש להקות ששלבו בין השתיים, אבל רעבאק, Infest ו-Crossed Out לא נשמעים כמו Doom או Amebix.

themisfits

New member
AXEgrinder זה חרא מסריח.

ואני בחיים לא רוצה לדבר עם אנשים שאוהבים אותם. אתה מבין? אל תדבר איתי!! יא חתיכת זונה.

Neurosis

New member
Axegrinder זה יפה ומרגש

מה קרה, ניסיתי לדבר איתך? לא זוכר כבר.

Viking Oi

New member
pewpew

לא מאמין ששכחתם את: Behind Enemy Lines Aus Rotten ואפשר גם: Leftover Crack/Choking Victim שזה בערך אותו הדבר,יש גם את INDK וMorning Glory,בעקרון כל הלהקות של Stza.

Viking Oi

New member
דההה...

וואלה יש מצב סיסטם מביאים אותה בקראסט,צריך לבדוק. אבל וואלה הצחקת אותי,אם Aus Rotten הם לא קראסט אז מה הם? Chocking Victim ו LoC הן להקות Crack Rocksteady שמשלבות בתוכן אלמנטים של כמה סגנונות,ואחד מהסגנונות האלה הוא קראסט. עכשיו אני לא יודע אם טרחת להקשיב למילים אי פעם של שיר כלשהו,אבל כן,כל אלה להקות קראסט.

Stormtrooper

New member
אוס רוטן

אוס רוטן? הם מה שנקרא "אנרכו פאנק". שאולי זה בעצם ז'אנר שאפילו אם יש לו סאונד מאוד מוגדר, יש הרבה להקות מאוד אקלקטיות ששמות את עצמן תחת אותה הגדרה. בכל מקרה, אוס רוטן זה לא קראסט.

Stormtrooper

New member
ובאמת שלא הייתי צריך להכניס את עצמי לחרא הזה.

אני שונא את הויכוח הזה.

תקשיב שניה...

...יש מעט דברים שאני כן מבין בהם וזה אחד מהם. לא, הלהקות שהזכרת הן לא להקות קראסט. זה לא ביג דיל להתבלבל בהגדרת סגנונות מוסיקה או להשתמש בהם כשלא יודעים בדיוק את מהותם, אבל אתה מתחיל לצאת טמבל בזה שאתה לא מוכן לקבל את הטעות שלך. בהודעה הראשונה שלי שמתי לינק לכתבה של מישהו שהיה מעורב בסצינה הזאת יותר זמן מזה שאתה על כדור הארץ והוא מסביר בצורה ברורה מה הסגנון. אל תתחיל לזיין את השכל אם אני קורא או לא מילים של להקות (שלגבי הוויכוח הזה זה אפילו לא רלוונטי) כשאתה לא מסוגל לקרוא מאמר ולהשכיל קצת. כולנו למדנו את מה שאנחנו יודעים מאיפשהו, הבעיה שהאינטרנט מלא באנשים שמדברים על דברים שהם לא מבינים. חבל שתהיה אחד מהם.

Viking Oi

New member
עד כמה שאני מבין

אנארכו פאנק וקראסט מדברים על אותם דברים,רק סגנון המוסיקה הוא שונה. ולAus rotten יש בהחלט דברים שנשמעים כמו קראסט מבחינה מוסיקלית.

עכשיו...

...לפחות אתה אומר שה"סגנון המוסיקה הוא שונה". זה בדיוק העניין - מוסיקה שונה, סגנונות שונים. קראסט זה סוג של התפתחות של אנארכו-פאנק אז ברור שיש דברים משותפים, אבל להקות כמו Aus Rottem קרובות יותר ללהקות כמו Conflict (עם כי ברור שיש להם סאונד מעודכן יותר והאנשים שמעו גם קראסט ולהקות Dis). ובכל זאת, הם לא קראסט.

למעלה