קראנק חדש

ophir28

New member
קראנק חדש

אני מעוניין לרכוש קראנק של שימאנו. שמתי לב שהXT עולה בערך פי 4 מהLX. האם מוצדק הפער העצום? ואיך הקראנקים של RACE FACE?. תודה איל

uriler

New member
איזה יעוד של רכיבה, ולמה לשדרג?

אני החלפתי בזמנו מ truvativ ל HONE של שימנו, מהסיבה הפשוטה שלא הפסיקו להשתחרר לי הזרועות פדלים (רוכב חזק וכבד שמפדל בעמידה לא מעט). לא עזר לי לוקטייט ולא חיזוקים יומיומיים... עברתי ל Hone החלול ונפתרו לי הבעיות... קרנק אמין, חזק ויעיל.

ophir28

New member
כרגע יש לי קראנק של ספשילייזד

מעבר לזה שהשיניים בגלגל הגדול כבר אכולים ושבורים, השרשרת מחליקה לי בין הגלגל הקטן והשילדה, העסק שם רועש , ופשוט הגיע הזמן להפסיק לסדר, לגרז , לשמן, ולחליף גלגלי שיניים וכו'. אני יכול להרשות לעצמי קראנק יותר איכותי (מאמין גם שבסוף זה ייצא יותר זול.....) קיבלתי המלצות חמות על הXT ופשוט רציתי לדעת אם הLX שהוא רבע ממחיר הXT לא יתן לי מענה הולם. אני לא פריק של משקל, ואם הLX ישקול 200 גרם יותר ויתפקד טוב- אין לי בעיה עם זה.

FaragMan

New member
לא ממש ממליץ על הקראנקים של רייס פייס

יש לי איזה דגם בצבע לבן כתוב עליו פורוג'די XC משו כזה וההברגה של הפדל נתלשה לי לגמריי וגם הצד השני דפוק והקראנקים עושים לי שמיניות משום מה.. את הבעייה של הרטובטיב מצמן בילו סידרו לי בכך שהוצאנו הכול,ניקינו טוב טוב,שמנו לוקטייט על הציר עצמו מבחוץ על החריצים כמובן אחרי שהכול נקי לגמריי וגם הקראנק איפה שנכנס לציר. הכנסנו את הקראנק עם הלוקטייט שעל הציר ועל החור שבקראנק איפה שנכנס בציר מרכזי. אחרי זה לוקטייט על הבורג וההברגה. לסגור הייטב עם בוקסה אלן 8. לא לרכב 24 שעות!!!! אחרי 24 שעות לא משנה כמה קפצתי,180,אבובקות,דרופים,הקראנק לא זז מ"מ!!!!!! אם אתה רוצה להוציא,אתה שורף את הבורג עם מצת חזקה במשך 4-5 דקות שהאופניים מונחות על הצד ואתה מחממם את הבורג אלן 8, אחרי שהלוקטייט שהיה על הציר ועל הבורג נשרף,פותח את הבורג ועם חולץ קראנק חולץ את הקראנק.

FaragMan

New member
אגב את הקראנק רייס פייס לקחתי למצמן בילו

ואסף המכונאי התותח הרחיב את חור הפדל,עשה הברזה,הכניס תותב,הבריז בתוכו והכניס את הפדל. לשמיניות התרגלתי ואני לא מרגיש אותם ולא רואה אותם כלל. רק שאני עולה על אופניים אחרות אני מרגיש שמיניות ששם זה בעצם ישר,ומי שעולה על האופניים שלי מרגיש. השארתי אותם והשקעתי עליהם את התותב כי הם פשוט יפים וכולכך מתאימים לי לאופניים!! תמונה להמחשה-

etal2

New member
קצת פרופורציות

לקחת את קראנק ה-OEM הכי זול של רייס פייס מלפני כמה שנים (2004 אם אני לא טועה), ידעת מראש שהוא מיועד ל-XC אבל בכל זאת הרכבת אותו על אופני פרירייד\אורבן\DJ ואח"כ אתה מתפלא הוא עושה לך בעיות? לא רק זה, מאותו נסיון אתה גם מסיק שכל הקראנקים של רייס פייס לא בסדר? נו באמת... לשואל המקורי, ההבדל בין קראנק XT ל-LX הוא די זניח, מבחינת משקל ההפרש ביניהם הוא הרבה פחות מ-100 גרם וגם מבחינת עמידות וביצועים ההבדל לא יהיה מורגש. המחיר של ה-XT צריך להיות לא יותר מפי 2 מה-LX אבל גם כך ההפרש משמעותי וברור שה-LX יתן תמורה הרבה יותר טובה לכסף שלך.

FaragMan

New member
צודק

את האמת שאין לי מושג איזה קראנק יש לי על האופניים.(
) מה שכן הבנתי בחנות אופניים שההברגה הזאת של הפדל שעושה בעיות זה נפוץ בקראנקים של רייס פייס.זה נכון?

etal2

New member
רייס פייס

יש לי שני קראנקים של רייספייס, אחד כבר ישן מאוד (משנת 2000 בערך) שאני רוכב איתו xc/am ואחד מודרני שמשמש אותי לפרירייד, עם אף אחד מהם לא היתה לי בעיה מעולם. שים לב שבכל הקראנקים שמיועדים לפרירייד (של כל החברות) ההברגה של הפדלים יושבת על אינסרט פלדה כדי שהיא תעמוד בעומס ולא יקרו דברים כמו שקרו לך. לגבי הבעיות עם ה-Isis, יש סיבות טובות למה אף חברה כבר לא משתמשת במערכת הזו, כולם עברו מזמן לצירים אינטגרליים ומיסבים חיצוניים שהם פתרון הרבה יותר מוצלח. סה"כ ההרגשה שלי היא שפעם לרייס פייס היו מוצרים יותר מוצלחים, עם השנים שימנו השתפרו הרבה והשיגו אותם. כיום לרייס פייס יש עדיין גלג"שים טובים ועמידים יותר אבל עם תמחור המוצרים בארץ (רייס פייס סתם נורא יקר) אני לא רואה שום סיבה הגיונית להעדיף אותם על פני שימנו.

omer ok

New member
רטובטיב

כנראה שזאת חתיכת בעיה בקראנקים האלה, כי גם לי זה קורה...

Dror Lefman

New member
גם ה LX וגם ה XT מצויינים

לי יש XT ואני רוכב עם הרבה חברה שיש להם LX והם גם מרוצים. לא ממליץ לך לקנות של קרנק של חברה אחרת מהסיבה הפשוטה שהשימאנו נפוצים מאוד וידוע שהם טובים ואמינים. אם אתה על תקציב אז לך לך על ה LX הוא שוקל יותר אבל אמין וטוב בדיוק כמו ה XT.

הוא לא עולה פי 4....

LX עולה 700 ש"ח. XT עולה 1000 ש"ח. שניהם עם ציר חלול, זה לא פי 4 זה פי 1.4 ... חכה כמה שבועות מגיעים לארץ דגמי 2008 ואז תקנה בהנחה את הקראנק של 2007.

למעלה