קראטה

boxerdude

New member
קראטה

האם בכל סגנונות הקראטה חוץ מהקיוקושין התחרויות הן ללא מגע מלא?..הכוונה היא שכשאר יריב פוגע ביריב השני אז תמיד עוצרים את הקרב..האם יש סגנון קראטה חוץ מקיוקושין שהוא גם בתחרויות מגע מלא ושלא עוצרים אחרי כל פגיעה את הקרב?..
 

NomadSoul

New member
אתה מדבר על תחרויות

ותחרויות בדרך כלל לא קשורות לסגנון קראטה כזה או אחר.

תחרויות הם ארועים שיש בהם כללים מסוימים, ויכולים להשתתף בהם בתי ספר שמוכנים להתחרות לפי הכללים האלה.
יש תחרויות של ארגונים שהחוקה שלהן כוללת מגע מלא, ויש תחרויות של ארגונים שהחוקה שלהם מאפשר סימון בלבד.

בית ספר לקראטה שבו מלמדים סגנון X יכול להשתייך לארגון מהסוג הראשון, בעוד שבית ספר אחר שמלמד את אותו הסגנון יכול להשתייך לארגון מהסוג השני.
ובית ספר שלישי שבו מלמדים את אותו הסגנון עשוי להתחרות בתחרויות של ארגונים משני הסוגים,
ובית ספר רביעי שבו מלמדים את אותו הסגנון יכול לא להתחרות בכלל.

ובאותו אופן, בתחרות מסוג מסוים יכולים להשתתף בתי ספר שמלמדים סגנונות קראטה שונים, ויש גם כאלו שבהן משתתפים בתי ספר שמלמדים אמנויות לחימה שונות.
 
ובכל זאת

בסופו של דבר רובן המוחלט של תחרויות קראטה במגע מלא הן של ובהשתתפות של ארגונים יוצאי קיוקושין או שהושפעו מהשיטה.
לרוב התנועה היא חד סטרית- לוחמי קראטה מארגוני מגע מלא ישתתפו בתחרויות של מגע חלקי ו/או סימון.
אך NomadSoul צודקת והעניין הנו של רצון של מאמנים לשתף את תלמידיהם בסגנונות תחרות שונים ולא עניין של מדיניות ארגונית או שיטתית.
 

ELIELI22

New member
שלום לגבי קראטה ותחרויות

בגדול רוב מתאמני הקראטה אינם שואפים להתחרות. בניגוד לספורט כמו כדורגל/ כדורסל שברור שמשחק בו ישנה תחרות הוא השיא באומנויות לחימה בהרבה מקרים התחרות אינה השיא.

אפשר לראות גם סרטון על קראטה שמציג את האלוף שמסביר שלאחר שהיה אלוף בלתי מעורער חזר למקורות לעיסוק בקאטות ובעומק ופחות בניצחון בקרב תחרותי.

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=BLibKL7OzDY[/URL]

החל מהדקה השביעית.

מה הוא מגע מלא ? זו שאלה קשה....
כי מגע מלא אמיתי רבות גורר פציעות קשות. מי שראה את הUFC הראשון והשני ומה הסטרייקרים עשו שם אחד לשני (ללא כפפות) אפשר להבין מה הן הסכנות בסטרייקינג אמיתי שאינו מוגבל בהרבה חוקים.
גם בתחרויות קיוקושין עולמיות (שאין בהן מגע עם ידיים לפנים), יש נזקים ונוק אאוטים קשים.

ישנם סגנונות כמו גוג'ו ריו שאם נערכות תחרויות אז זה במגע חלקי (השתתפו אצלנו בארגון בתחרויות מגע מלא ויש לנו גם אלופים, זה כמעט לא קורה היום). הקרב לא נעצר לאחר מכה אלא רוצים לראות את המשכיות הקרב, ומותר גם להטיל ולבצע תרגילים על הקרקע.


התאמנתי קראטה להגנה עצמית, והשתתפתי בתחרויות ללא מגע. בתחרות הראשונה שלי לצערי עשיתי נוק דאון ליריב, מאז בחרתי לא להשתתף בכך. קשה מאוד למי שרגיל להתאמן במגע כלשהו לעבור לתחרות ללא מגע, זה משחק אחר זה ממש דומה לסייף ופחות לקראטה. אתה מנסה לגעת מבלי לפגוע... מאוד קשה, מאוד טכני. כמעט בלתי אפשרי למי שבא מאימון שההרגשה בו היא טכניקה שעובדת במציאות לטכניקה שעובדת בתחרות זה עולם אחר.

יש הרבה מה ללמוד מתחרות להגנה עצמית, אבל יש פחות מה ללמוד מהגנה עצמית לישום בתחרות. זה הולך הרבה פעמים לכיוון אחד. מהתחרות אפשר להסיק למציאות, אבל אימון מציאותי לא עוזר להתכונן לתחרות (לעיתים אף מזיק, פוגע בחוקי התחרות).
 

ELIELI22

New member
שגיאת כתיב (כנראה יש עוד קצת)

"מה הוא מגע מלא ? זו שאלה קשה...."
הכוונה:
"מהו מגע מלא ? זו שאלה קשה...."
 
דווקא כתבת נכון.

אלה שתי אפשרויות תקינות.
מה הוא מגע מלא?
או
מהו מגע מלא.
מה ששגוי זה הקומבינציה:
מהוא מגע מלא?
 

ELIELI22

New member
תודה.

לא ידעתי את זה, תמיד נחמד ללמוד.
ובלשון יש לי ככל הנראה הרבה מה לשפר. (סליחה המורה חדווה חביב).
 

boxerdude

New member
רגע אז

אז בקראטה גוג'ו ריו התחרויות הן כמו קיוקושין?..הכוונה אפילו אם יריב פוגע ביריב השני אז עדיין ממשיכים את הקרב עד שיש נוקאוט או אם אין נוקאוט אז לפי החלטת השופטים?..או איך זה הולך בגוג'ו ריו?..אשמח אם תסביר לי
 

ELIELI22

New member
שלום

בתחרויות כאלו, אני לא ממש בקיא בחוקים, כי לא השתתפתי (התחרות האחרונה שהייתי אמור להשתתף בה היתה לפני נפילת התאומים ובוטלה לאחר נפילתם).

אבל בגדול התחרות היא בצורת קרב אגרסיבי אבל לא מגע מלא, לא במטרה להפיל את היריב בנוקאאוט, אלא במטרה להראות עליונות בקרב הטכני והפיסי.

כך זה נראה באימון ברוסיה:

http://www.youtube.com/watch?v=hTqypZqQNQU&noredirect=1


בכל מועדון וארגון זה יכול להראות טיפה שונה.
 

alexko

New member
ברב תחרויות קראטה יש מגע

תחפש JKA, אחד הארגונים הגדולים בעולם
בתחרויות שלהם יש מגע ולא מגע קל.
יש גם את ארגון WKF גם שם יש מגע.
לא כל נגיעה עוצרים.
מותר לפגוע, בפנים בדר"כ מותר בצורה מבוקרת, לגוף מותר והמכות לא קלות.

לילה טוב, אלכס
 

boxerdude

New member
אבל

אבל בארגונים שציינת אומנם יש מגע אבל לאחר כל פגיעה אז הקרב נעצר נכון?..אני שאלתי האם חוץ מהקראטה קיוקושין אז יש סגנונות קראטה שבתחרויות שלהם הקרב נמשך גם לאחר שיש פגיעה?
 

ETZ301

New member
קרטה ומגע מלא.

מדובר בתורה שלמה עם מספר כיוונים שכל הזמן מתפתחים.

יש לא מעט סגנונות חוץ מקיוקושין שהתחרויות והאימונים מתבצעים במגע מלא,
חשוב לציין ש"שיטת הנוקדאון" של קיוקושין היא רק אחת הוריאציות של קרב קרטה במגע מלא, בסגנונת מסוימים כגון הקודו או ה-zendokan משלבים גם עבודה במגע מלא לפנים (כולל מרפקים לפנים, נגחות, וכל מה שבא ליד).
 
ופי שכבר כתבתי

הם יצאו מתוך השיטה- קיוקושין. סוג של אבולוציה/מוטאציה. הואיל ועוד מוקדם לקבוע.
 

ETZ301

New member
אני מסכים... זאת שאלה עמוקה.

Takashi Azumi, מייסד וראש Kudo, לא מתכחש למקורות הוא אכן איש קיוקושין במקור.

מאידך לטענתו kudo היא שיטה שעומדת בפני עצמה יותר משלושים שנה ומשלבת בתוכה צדדים שלא קיימים בקיוקושין, האם דיין היא נחשבת מוטאציה של קיוקושין?
 

ש מים

New member
מתי שיטה הופכת ל-"שיטה"?

שאלה טובה...
למעט מתי-מעט (למעשה, אני לא מכיר אף אחת), אין היום בעולם "שיטות מקור". ובכלל, איך מחליטים ששיטה היא "שיטת מקור" או "בת-חלציים" של שיטה/שיטות אחרות?
ולמה זה חשוב כל כך?
 
בהחלט מוטאציה מכובדת ביותר

גם ילד שגדל, התבגר, ועומד בזכות עצמו, מעשיו, ודעותיו, עדיין הנו תוצר של הוריו וכל אילן היוחסין שלפניו.
פורמט התחרויות של קיוקושין היה פורץ דרך
 
למעלה