קראטה מגע מלא

shizendo

New member
קראטה מגע מלא

קליפ מענין בקראטה מגע מלא קיוקושינקאי,אני חויתי גם אימונים כאלה וגם תחרויות בקראטה שוטוקאן, גם ביפן וכן גם באירופה, מורים כגון שיראי סנסאי נייטו סנסאי אואיצי סנסאי, האם עוד מישהו ניתקל באימוני שוטוקאן בעצימות כזאת?

האם אתה שואל

אם מישהו בשוטוקאן נתקל בעצימויות כאלה? השאלה שלך לא מספיק ברורה לי. אבל אולי זה רק אני.

shizendo

New member
אכן שואל.............

יש הרבה שאומרים ומבחינים כי קראטה מסורתי הוא אינו בהכרח עם מגע לדעתי יש שיטות שכן ויש שיטות שלא תלוי במורה,שאלתי מי חווה או מכיר מועדוני שוטוקאן או גו'גו או ואדו אשר עובדים בעצימות כזאת?

טוב,אם כך איני יכול לעזור לך

אני מתרגל קראטה מסורתי קיוקושין.ואנו חווים עצימויות כאלה רק בתחרויות.שאר הזמן העצימות פחותה בהרבה.

Raffael

New member
אני לא חושב שזה רק ענין של "עצימות"

העבודה הקרבית בשוטוקאן שונה מהותית, לא רק מבחינת העצימות שלה. ההתיחסות לתחושת היריב שונה, למרחק, לאופי הטכניקות, לעוצמה שלהן וכמובן, גם למגע. חשוב לזכור גם שהמונח "שוטוקאן" רחב כמעט כמו המונח קראטה ויש בו סגנונות שנבדלים זה מזה כמעט כמו ההבדלים שבין אמנויות שונות לגמרי. עבודה של קיוקושין מזכירה לי מאוד (כמתבונן מהצד) ג'ודו. יש בה התגוששות, קרב של התשה, טכניקות רבות שמגששות, עבודה מאוד פיזית. עבודה שוטוקאנית מזכירה לי מאוד קנג'טסו. ההתמודדות מנטלית מאוד, מתחילה במרחק הרבה יותר גדול, יש מעט מאוד מגע ורמת העצימות שלו גבוהה יותר. לגבי הגדרת "מסורתיות" בקראטה, זה נושא בעייתי במקצת. כמו שכתב כאן פעם ידידי countdust, הקראטה, לפחות כפי שאנחנו מכירים אותו היום, הוא בקושי בן 70-80 שנים ואפילו פחות. אנשים שלמדו ישירות תחת פונאקושי, עדיין חיים בינינו (טוב, לא בינינו, אבל חיים). מייסד הקיוקושין הלך לעולמו לפני שנים לא רבות. למיטב ידיעתי, הקראטה שהוא לימד לא היה "מסורתי", אלא חדשני בגישה שלו, בצורת הלימוד ובדגשים. למה כולם רוצים להיות מסורתיים?

רק בגלל הנקודה שהעלית

בחרתי להוסיף "מסורתי" ליד קיוקושין. קראתי מזמן מאמר של מורה בגוג'ו שמלמד בארה"ב.לדעתו הדבר היחיד המסורתי בקראטה זה-דינמיות ושינוי.

הרשה לי לחלוק

גם על הקידה ראיתי ואריאציות שונות ומגוונות. ואני מדבר על יפנים,לא "באקה גאיג'ין".

דו קרב

New member
לא שוטוקאן, אבל שיטו ריו ,

בארץ של קיאצ'י סאסיימה, ככה היו הקרבות. עכשיו, כמובן לאחר פילוג, הבנתי שזה שונה.

nepretip

New member
אתה מתכוון כמו בקליפ?

קודם כל רואים רק קטעים מסויימים, ואם הכוונה רק ל"כניסות" לראש שמופיעות, הרי שכן, יצא לי להתאמן כך על בסיס קבוע עד לפני שנתיים. מי שלא שומר על הפנים ולא מגן או מתחמק מלואו קיקים חוטף
זו (כנראה) הדרך היחידה ללמוד להתחמק עם הגוף.

למעלה