קראטה גו'גו ריו

קראטה גו'גו ריו

ראיתי שנלמדים 2 זרמים Meibukan ו-I.O.G.K.F מה ההבדלים ביניהם ממה נובעים (היסטוריה) אשמח לפירוט

קאראטה גוגו - ריו

קאראטה גו - גו ריו אומנות הקשה - רכה פותחה על ידי מיאגי סנסאי מתוך לימודיו באומניות הלחימה האוקינאווית שנפוצו בזמנו כ " נאה - טה " נאה עיר הבירה של אויקנאווה סוג לחימה שהיה נפוץ לעיר הבירה אוקינאווה ואז השלים לימודיו בסין בשיטות שונות כעגור לבן וכשחזר יצר עירוב מכל מה שלמד ובאחת ההדגמות של תלמידיו הוא נישאל לשם ואז העלה את השם הקשה - רך שהינו עירוב רעיונות וטכניקות ושיטות אימון בין כל מה שלמד ומערב שיטות לחימה רכות וקשות בעיקרון שני הזרמים מזוהים לשורש של נאה-טה מצ"ב קישור שמתאר קצת את השיטות והפיצולים מקוה שזה יתן לך מידע נוסף לזרם הראשון לא ידוע לי אם יש מייצג בישראל כשלזרם השני בהחלט יש ייצוג הולם בישראל את הזרם השני ובכלל את כל שיטת הגוגוריו כולל השיטות האחרות בישראל לדעתי יש לייחס למר יהודה פנטנוביץ ז"ל יהא זיכרו ברוך שהביא את שיטת הגוגוריו לישראל עם עלייתו מדרום אפריקה ולמעשה ייצג את השיטת בייסוד מדרום אפריקה וגידל דורות של אנשי גוגריו והיה מאנשי הקאראטה החשובים בישראל ,ברבות השנים החליט לעזוב את השיטה והייצוג הדרום אפריקאי ולהיצטרף למורה בשם מוריו היגאונה שהוא ראש הזרם IOGKF וממורי הקאראטה המרשימים ביותר שניתקלתי , אין לי ספק שבקאראטה גוגוריו מר יהודה פנטנוביץ ז"ל היה הבכיר בישראל ולצערי שמעתי על פטירתו השנה , ממליץ לך לפנות למר אילן אופנהיימר שהיה יד ימינו ומתוך היכרות אישית גם עם הנפשות וגם עם אירגוני קארטה שונים של גוגוריו ומיתוך לימדה בזמנו תחת מיספר אירגונים שונים של השיטה בארץ ( תחת יהודה ז"ל ) וביפן תחת טאדנו טומיאקי ועוד מיספר מורים לפנות לאילן שמלמד באוניברסיטת בר אילן ולשאול שכן מהיכרות אישית אילן הוא בחור ישר ( שהינה מיצרך נדיר לצערי באומניות לחימה )הגון ומקדיש חייו כפי שעשה מורו ללמידה וללמד אומנות לחימה באוקינאווה מיספר רב של פעמים ויוכל לעזור לך בשאולתיך

omeotl

New member
שתי הערות

אבי ברשותך, קודם כל אני חושב שירון בנימיני שייך לזרם המייבוקאן. דבר שני סנסאי אילן אכן אדם ומורה נפלא ( הוא המורה שלי
) הוא כבר לא מלמד בבר אילן אלא בפתח תקווה ,ת"א ורעננה. צרפתי קישור לאתר האינטרנט שם תוכל למצוא מידע וכן את הטלפון של אילן. http://www.karateisrael.co.il/home.php בהצלחה ושבת שלום

ירון בינימיני - מייבוקאן

תודה רבה ושמח לדעת שיש מי שמייצג את הזרם בישראל - תודה שהשכלת אותי אני לא גר בישראל מזה 6 שנים ברצף ( משנת 2001 ועד היום ) וקרוב ל 9 שנים נע לסירוגין ביו חו"ל לישראל ומה גם שחזרתי לארץ רק ב 1992 אחרי שהייה של 7 שנים ביפן כך שלא תמיד מעודכן במה קורה בישראל ותודה על העידכון ירון מורה מצוין ומשכיל והיה מתלמידיו הבכירים של יהודה פנטנוביץ ז"ל ותמיד שמעתי עליו טובות מפי מורו יהודה ז"ל גם בימים שירון בחר דרך משלו תימסור ד"ש חם לסנסאי אילן אופנהיימר

גוג'ו ריו בישראל

נכון להיום בכיר המורים בישראל בשיטת גוג'ו ריו הנו דר' רוני קלוגר (שלמיטב ידיעתי אכן היה מהתלמידים הראשונים והבכירים של מר יהודה פנטנוביץ) דר' קלוגר אדם משכיל ומקושר בצורה בלתי רגילה בעולם אמנויות הלחימה הישראלי ומהשמות הבולטים של מורים ששמו מוכר וידוע בכל העולם. הוא היה המורה שלי בקורס מדריכים ומאמנים ויש לי רק זכרונות חיוביים ממנו. מהמורים המיוחדים שיודע מה הוא מדבר ושלא כמו רבים אחרים מסוגל גם להדגים את מה שהוא מדבר, וזאת למראות שהוא לא מהשיטה שלי. יש לו בית ספר מרשים ביותר בפתח תקווה, הוא ידידותי ומסביר פנים.

nitzano

New member
דוקטור באומנויות לחימה ?

האם יש קשר בין התואר דוקטור לבין אומנויות לחימה? אם לא אז מדוע אתה מציין אותו ? שמעתי על המון תארים שקשורים לא"ל למשל: מאסטר, סנסאי,פרופסור, שיהן, שיפו, לאו שה וכד' אבל על דוקטור עוד לא שמעתי. האם על כל אחד מאיתנו להתהדר בכל התארים שרכשנו עד היום? בברכה ניצן, סגן במילואים ורופא TCM בעל תעודת הצטיינות ב.....

nitzano

New member
לא. זה עדיין תואר אקדמי

שאינו מוכר בתחום א"ל. שופט בית המשפט לשלום ולהתראות, ניצן

הי ניצן

סנסיי רוני קלוגר - כמו סוקה דניס הנובר, שייכים עד כמה שידיעתי משגת, לארגונים שיש להם מעמד אקדמי בתחום הפעילות הגופנית, ומכאן תארי הד"ר. אגב: שכחת "גורו" אבל נחליק לך

וירון בנימיני היה תלמידו הבכיר של רוני קלוגר

עד שעזב אותו ופנה לדרך עצמאית (וסינית יותר). הוא ותיק ובכיר לא פחות.

crane

New member
אם אוכל לפרט קצת יותר

ירון בנימיני קיבל את החגורה השחורה שלו בקרטה גוג'ו ריו מיהודה פנטנוביץ' ז"ל, כתלמידו, כפי שניתן לראות ברשימת החגורות השחורות באתר של פנטנוביץ'. כאשר רוני קלוגר עזב את הארגון של פנטנוביץ' והקים ארגון משלו, ירון עזב עמו והדריך תחת קלוגר, עד, שבתורו, ירון עזב והקים ארגון אחר. כיום לשלושת הארגונים יש כיוונים שונים, סגנונות תנועה שונים ומקורות ידע שונים. כל ארגון מומחה בתחומו, כל ארגון מייצג מורים מכובדים מאוד מהמזרח ובראש כל ארגון עומד מורה מנוסה ומוכשר (אינני מכיר את מחליפו של פנטנוביץ', אך אני בטוח שהוא כזה). ומילה אחרונה, אני חושב שהעובדה שהארגון של פנטנוביץ' הוציא מורים כמו קלוגר ובנימיני היא תעודת כבוד עבורו. העובדה שקלוגר טיפח מורה כמו בנימיני היא תעודת כבוד עבור רוני. העובדה שבנימיני הוציא מורה כמו צחי שוחט היא תעודת כבוד עבור ירון. זו דרכו של עולם אומנויות הלחימה- בכל דור הסגנון משתנה ותלמידים יוצאים לדרך משלהם. אני מתקשה להבין למה יש כאלה שרואים בזה דבר רע.

אנשים פה התחרפנתם....מה קורה לכם ?

CRANE כל הכבוד חביבי, אני 100% מסכים עם מה שכתבתה! אנשים פה יורדים מהפסים, אין לי מושג במה התואר האקדמי של רוני קלוגר, והאמת זה גם לא ממש מעניין אותי ... בסה"כ כתבתי כמה משפטים ותראו מה בישלתם מזה. בסה"כ רציתי ציין שהוא אכן בכיר המורים בארץ בתחום הגוג'ו ובכלל ושהוא אדם משכמו מעלה ושנהניתי ללמוד בקורסים למראות שאני מתחום אחר. זה לא קורה עם כולם איתו זה עבד לשביעות רצוני.....כל האמירות האלה האינן מורידות כהוא זה ממעלותיו של מישהו אחר. מה קורה לכם אם אומרים מילה טובה על צקרין שלילי על מישהו אחר ? לא מבין, מה הבעיה שלכם

סליחה

רציתי לכתוב - מה קורה לכם אם אומרים מילה טובה על האחד זה מקרין שלילי על מישהו אחר ???

זה לא אתה כתבת שם למעלה?

את ההודעה הזו? אז כן, יש כאן הקרנה שלילית על ירון, וכן, זה צורם למי שמכיר אותו ו/או את תלמידיו, לפחות אלה שענו כאן.

khammel

New member
גיא -- מה קורה?

מצד אחד אתה טוען שרוני קלוגר "בכיר המורים בארץ בתחום הגוג'ו" ואז מצד שני בא וטוען "האמירות האלה האינן מורידות כהוא זה ממעלותיו של מישהו אחר". אתה רואה כאן סתירה פנימית? הלא בהכרח כאשר אתה (ומדבריך אינך בקיא בתחום) מעלה מישהו למעמד של 'הבכיר ביותר', באופן מיידי אתה מוריד אחרים לדרגת פחות בכירים/כפיפים ומה לעשות -- זו פשוט לא המציאות. אין בזאת להוריד מכבודו של אף מורה בכיר, כזה או אחר. בדיוק כמו שקריין הסביר -- כל אחד מוביל דרך נפרדת. ישנם שלושה זרמים שונים שנידונו כאן של גוג'ו: IOGKF, ג'ונדוקאן ומייבוקאן. בראש כל אחד מבתיה"ס ישנו מורה שהוא הבכיר ביותר בתחומו בארץ. כולם אנשים נפלאים, בעלי ידע, מוכשרים... וגו' לעצם העניין -- דודידו לא שאל על הסגנון/איגוד אליו משתייך רוני קלוגר. הוא שאל על מייבוקאן ועל IOGKF. בינתיים הוא קיבל תשובה ממני מההיבט של מייבוקאן. אני תקווה שיקבל גם תשובה ממישהו שמתאמן IOGKF ומכיר מייבוקאן להשוואה.

למעלה