קראטה גוג'ו ריו

naturechild

New member
קראטה גוג'ו ריו

שוקל להתחיל ללמוד אבל יש לי עדיין שאלות(ספקות): 1. יש תרגילים לחיזוק עצמות (אגרופים ואחרים) אילו ובאיזה אופן מחזקים אותם? ולמה זה טוב - אי אפשר להסתפק במבנה השלד שקיבלנו, למה צריך לחזק את העצמות? 2. קראתי שיש תרגילי נשימה ייחודיים לשיטה. אם עושים אותם לא נכון יכול להגרם נזק לגוף? בכלל יש כאלו הטוענים שתרגילים כאלו לא בריאים? אשמח לתשובות

floppy disk

New member
השאלה בנוגע לעצמות קצת מיותרת

זה באמת לא ברור למה צריך עצמות חזקות יותר? זה עוזר נגד שברים ומגביר את המכה. מספיק חשוב לאומנויות לחימה?

לירוןE

New member
השאלה אינה מיותרת.

הבן אדם חדש בעסק. וגם עם מה שהוא שואל ניראה לך טרוויילי היות ואתה עוסק בתחום, אתה, כהבעל נסיון צריך לענות בשיא הרצינות וללא זלזול. אין שאלות מיותרות, תשובות דווקא כן.
חוץ מזה, מה שאמרת הוא חצי נכון. לבחור החדש, לגבי חיזוק העצמות. המכות שהעצמות חוטפות באימון אינן מחזקות את העצם (גם באימון על מקיוהרארה הסייקן אינו מתחזק, אלא פשוט נוצרת עליו יבלת קשה שמגינה עליו), על מנת לחזק עצם יש להפעיל עליה עומס אנכי (לדוגמא, ריצה מפעילה עומס אנכי על הרגליים וכך גורמת לצפיפות הרקמה הספוגית (אם אני זוכר נכון)בעצם). מה שעושות המכות לעצם הוא למעשה תשטוש של עצבי חישה באזור המוכה,וכתוצאה מכך, האיזור פחות רגיש למכות לאו דווקא מבחינת העמידות לנזק,אלא לכאב. הרבה אנשים שרואים אמני לחימה מבצעים טמישיוארי (שבירות של עצים,רעפים,אבנים,קרח וכ"ו), חושבים שיש לאותם אמנים עצמות חזקות מן הממוצע, זה לא בהכרח נכון. אני מסכים שאדם לא מאומן שינסה לבצע שבירות בהחלט יצליח לשבור,אבל, את היד.... הסיבה היא שאמן לחימה,היות ולא כואב לו באיזור שנותן את המכה,לא יהסס להיכנס עם המכה עד הסוף ובכך להפחית את האימפקט החוזר ליד שלו (יסלחו לי כל הפיזיקאים..) ולכן יצליח לבצע את השבירה. אדם לא מאומן יהסס להכות בכל הכוח בגלל הכאב (וסמו שאנו יודעים,מי שמהסס נפגע...), ולכן האימפקט מהמכה יחזור ליד שלו וישבור אותה. בשתי הדוגמאות העצמות , הן של המסטר והן של האדם הלא מיומן, יכולות להיות חזקות באותה מידה. היסתייגות: ישנם הטוענים שהמכות כן תורמות לחיזוק העצמות. מה שאני הסברתי מתבסס על מה שידוע עד כה מבחינה מדעית (לפחות לי). יכול להיות שבעתיד באמת יגלו שגם המכות תורמות לצפיפות העצם.

floppy disk

New member
צודק, 'מיותרת' היתה מילה לא מתאימה

זה באמת נראה לי טריויאלי להבין למה עצמות חזקות יותר מועילות בלי קשר אפילו לאומנויות לחימה. על כל פנים, יש עיקרון אנטומי, שאת שמו אני לא זוכר כרגע, שאומר שכשרקמת העצם נפצעת היא בונה את עצמה מחדש באופן חזק יותר וזה בעצם מה שקורה באימוני אומנויות לחימה ולא סתם קהות חושים.

לירוןE

New member
זה נקרא רגנרציה.

אבל זה לא בהכרח נכון שהיא בונה את עצמה באופן חזק יותר. תשאל כל מי ששבר אי פעם צלע.

סיסטמתי

New member
עצמות קשיחות בקופסא

עוד רעיון יצירתי הוא לקיחה של bisphosphonates שאמורים להקטין את תהליך הספיגה הטבעית של העצם כך שבסופו של דבר נבנית יותר מסת עצם. אם זה טוב לאוסטיאופורוסיז אולי זה טוב גם להקשחת עצמות של אנשים בריאים (לא בנפשם כמובן). מאידך, מי שמנסה לשבור לבנים בידיים חשופות, מתרגל אגרופים על חול רטוב וחצץ יבש וכורת עצי בננה בעזרת עצמות השוקה שלו יכול להיות לקוח לא רע של הקשחת עצמות בקופסא....אם מצליחים להתגבר על תופעות הלוואי. http://courses.washington.edu/bonephys/opbis.html למען הסר ספק, ובגלל שיש פה אנשים רציניים, שחלקם נושאים סכינים ואקדחים לרוב, אין הנכתב פה מהווה המלצה אלא הלצה.

למעלה