קראטה או ג'ודו?

«Jimmy Page»

New member
קראטה או ג'ודו?

היי, בעיה. -_- אני מתאמן בקראטה דו גוג'ו ריו בימי ראשון ורביעי, ובג'ודו בימי שני, שלישי וחמישי. עכשיו, לשנה הבאה, מתוכנן להוסיף אימון לקראטה, בימי שלישי, שיעלה בדיוק על האימון ג'ודו. לאחרונה, נראה שנכנסתי למצב של אימון יתר, או שהייתי על סף כניסה למצב המדובר. האימונים בג'ודו יותר אינטנסיביים מהקראטה, מפני שמדובר בקבוצה תחרותית. עכשיו, האם כדאי להמשיך במתכונת הרגילה, או להחליף את האימון בג'ודו בימי שלישי- לקראטה? דרך אחרת לשלב...? אני קצת נקרע עם ההחלטה הזו, אז אני אתן למי שמבין קצת יותר לעזור.
תודה מראש!

קוזושי

New member
אף אחד לא מבין יותר

אתה היחיד שיכול להרגיש מה חסר לך יותר ולמה היית רוצה להקדיש יותר זמן. בחרת שתי אמנויות לחימה מדהימות, באמת חבל לוותר על אחת מהן. אך אתה לא צריך לוותר על כלום. אתה יכול לנסות לעבור לאימון הקראטה ביום שלישי ואם תרגיש שהג'ודו חסר לך תחזור אליו.

usr

New member
עיצה

שלום לך קודם כל אתה צריך להחליט אם אתה הולך על ג'ודו תחרותי. אם כן , גם שלושה אימונים בשבוע לא יספיקו , ולדעתי לא תהיה לך ברירה אלא לעזוב את הקראטה. ג'ודאים תחרותיים בגיל הנוער מקיימים לפחות 4 - 5 אימוני ג'ודו בשבוע ובנוסף אימונים נוספים הבאים לשפר את היכולת האירובית , האנאירובית ואת מרכיבי הכוח והגמישות. אם אתה רוצה להמשיך בג'ודו לא תחרותי בשילוב עם קראטה תנסה לשלב על פי ראות עיניך. אם אתה נמצא במצב של אימון יתר תתאמן פעם בשבועיים אימון ג'ודו נוסף ופעם בשבועיים אימון קראטה נוסף , והכי חשוב , תהיה קשוב לגוף.

צודק usr ....

בכל הקשור למסלולים תחרותיים, זה אומר שאתה צריך לתת את כולך. אחרת אין לך מה לעשות שם... כאשר בחרת מסלול תחרותי, קבעת לעצמך יעדים להיות מתחרה, ומן הסתם תרצה גם להצליח??... ההצלחה לא תבוא לך אם תתרכז גם בדברים אחרים. יניב

MrChaos

New member
אם תגיד למה קשה לך לעזוב

את אחת מהקבוצות, יהיה קל יותר לענות לך. אולי תנסה להתאמן בשיטה שמשלבת אלמנטים מג'ודו ומקראטה?

למעלה