קראו ותגיבו....

talula39

New member
קראו ותגיבו....

לפני מויים נראה לי לאחר שניקינו את הסניף היתה "ועידת סניף" כעיקרון היו אמורים לנכוח שם כל הסניף וכל מי שאכפת לו אך בפועל היו שם איזה 15 אנשים... טוב בגלל הנוכחות המרשימה היינו חיבים להגיע למסקנות על מה עושים עם מצב הסניף...המצב כמו שידענו לפני והגענו למסקנה בהמלך הישיבה ועידה או מה שזה לא היה בקנטים.... אפילו שידענו את זה כבר הרבה לפני ובאמת אין לי מושג מה היתה התרומה של להגיע למסקנה הזאת שוב התקיימה הישיבה הזאת שהיתה אמורה להגיע לפתרון בבעיה בסופו של דבר הוחלט שיש קבוצה קטנה מדי של אנשים מאותה חברה בערך שהגיעו לישיבה ולכן אי אפשר לעשות כלום בנתיים ולכן נחליט על מה עושים כשיהיו יותר אנשים.... (כןנורא גאוני אני יודעת ...בצעם סליחה לפגוע זו מין דרך של התחמקות...) מי שלא יודע מה מצב הסניף שלנו- קודם כל זה פחות בעיה אבל אנחנו במקלט כיוון שהסניף הקודם שלנו שגם היה קראוון וחצי היה מאסבסט ואחרי שנים העיריה החליטה שהוא מסוכן... הבעיה היותר גדולה של הסניף זה החברה...יש באמת אחלה אנשים שיכולים לתרום לכך שהיה אחלה ובאמת אחלה סניף... אבל הם קצת מדי.... אם תנסו להגיע לפעולת ערב שבת אתם צרכים לעבור דרך ערסיה שלמה... בנים בנות ביחד....אבל ממש ביחד אוקי... כדי להכנס בסופו של דבר לסניף.... גם אין לנו בדיוק בנים בסניף כאילו מדריכים..שבת שעברה בפעולה היה בן אחד (ואני באמת מעריכה את הבנים שנכנסים..) יש מישרוצה לשפר אבל הרוב כבר התיאשו אז פשוט הלכו להקים סניפים אחרים של בנ"ע או פשוט עברו תנועה... זה בערך רוב הבעיות שלנו כבר אין לי כח לפרט יותר.... אז אם יש לכם פתרון איך משפרים את הסניף שלנו... בבקשה תכתבו לנו...שתהיה לכולם שבת שלום.... ~~טל~~

talula39

New member
../images/Emo208.gif

זה לא נחמד לי ככה כזה.. גם לא עונים לי והוא גם יורד ת=ג=י=ב=ו!!!!

למצבים כאלב אין פתרון פלא...

ואולי אין פתרון כלל... יש דרך. הדרך בעז"ה היא זו שמביאה לתוצאות והפתרון מתגלה בעז"ה בדרך. הסניף פשוט צריך למצוא את הדרך, לברר אותה- אך לא להישאר רק בשלב הבירור. שלב הבירור בועידות הסניפיות האלה הוא חובה, אך לאחריו חייבים לפעול, כולם, וביחד. אני חושב שהסניף צריך להגדיר לעצמו מתוך מה הוא פועל, למה הסניף נועד וכו'... כך, כשיש לסניף מטרה והוא באמת משתדל לממשה, ממילא אנשים אחרים ידעו שיש בשביל מה לבוא לסניף. הסניף פועל ולא סתם מקום שבאים לבלות בו. כמובן, אין איסור לעשות כייף ואדרבא, פעילות חשובה הנעשית מתוך כייף היא מבורכת. אך ברגע שכל הפעילות הופכת להיות כייף, צריך לעשות חושבים. בד"כ עושים זאת כדי למשוך חניכים, אך דרך פעולה זו פועלת בדיוק ל3 שבועות גג. ברגע שלסניף יהיה באמת מה להציע, אנשים ירגישו חובה להגיע, ירגישו צורך להגיע ותרום גם הם את חלקם. וכמובן, צריך ליצור תודעה כזו בציבור, לתת לכל אחד ואחד תחושה של אחריות, שכל הסניף וכל הפעילות שאותה הוא נושא מוטלת עליו. וכמאמר חז"ל- כל אדם צריך לראות עצמו כאילו לא נברא העולם אלא בשבילו- אם הוא לא יפעל, אם הוא לא יעשה... אף אחד לא יעשה. וכן, צריך לסחוף... כמו שיש אופנה שהולכת ונהיית יותר ויותר מוזרה בבגדים... ואם מצליחים בשוק לשווק אותה... גם את הסניף תצליחו בעז"ה "לשווק". אך בתנאי שהכל יבוא מתוך הדרך הנכונה. ב"הצלחה רבה, וישר כח.

N0 far

New member
מסכימה../images/Emo45.gif

היה זמן שחשבו לסגור את הסניף שלנו כי אין ספיק תקציב.. אז המדריכים באו ישבו עם כל החניכים והתחילו לדבר איתם על זה.. היו כאלה שזה נכנס אליהם והם לא הסכימו שהיסגרו את בני עקיבא אז הם הביאו כסף (בשביל לא לסגור אותו היו צריך להביא 250 ש"ח) אז שוב היו כאלה שהביאו וס\זה כבר הספיק.. (למרות שבכל מקרה בשביל המחנה צריך לשלם כך..) אז אני מציעה עם לא דיברתם איתם שכל המדריכים יקחו את החניכים שלהם וידברו איתם על זה עם זה באמת חשוב להם נאי בטוחה שהם יעשו משהו ויבואו יותר.. (מה גם כמו שנאמר כבר אתם תצטרכו להשקיע יותר בפעולות- לא שאני אומרת שהם לא טובות, אני הרי לא ראיתי אותם אבל בכללי תנסו ללכת יותר לכיוון של גיל החניכים שלכם..) מקווה שעזרתי
אם לא אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות,ניסיתי

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif איך אפשר למשוך אותם לסניף?!

וטל, שכחת שהבן שנכנס הוא בחב"ג..

אמרתי...

שוב, זה לא פיתרון... אלא דרך. אך צריך להציג להם פעילות איכותית, להראות סניף תורני באמת שעושים בו ופועלים בו... באופן כזה החברה הרציניים יגיעו לסניף וירימו אותו. וחשוב להוציא את הסטיגמות שיש לסניף.. להתחיל לתלות בבית הספר ובכל מני מקומות שלטים עם סיסמאות (כן, סיסמאות...) שונות. להסביר אותם כשנפגשים, ובסניף וכו'. יש אנשים שממש מומחים ביצירת סיסמאות כאלה...

שרוך

New member
המצב ממש מוכר...

בס"ד טל שבוע טוב... המצב די מוכר אל תחשבי שהוא רק אצלכם מחוץ הסניפים הגדולים במחוז רוב הסניפים במחוז שלנו (חיפה) נמצאים במצב הזה ובעיקר המצב של תנועת בני עקיבא בישראל.. (ד"א אני מכרמיאל ובמקרה השבת הייתי בנהריה) בתור משהו שנמצא בצוות 3 שנים וכל ישיבה אומרים תבעיה ומדברים עם מושיק והוא מפזר סיסמאות באוויר... לוקחים את ה15 חבר'ה הרצינים לכם עוד יש 15 מה אני יגיד שיש אולי 3 חבר'ה אצלנו עם כוחות ורצון לעבוד? ופשוט קובעים אתם הודעתם למי שיש בעיות אין מה לעשות לא באת הקול ש'ך לא נחשב ובאמת אותם 15 חבר'ה יכולים להזיז סניף ובאמת 15 זה הרבה אם תחלקו נכון תעבודה אין סיבההההההה שלא תצליחו... ובאמת כמה שזה קשה אבל רק האמונה תעזור לא יודע אני נמצא במצב הזה 3 שנים מאז שאני בהדרכה וזה מסתכל ומשפיע תעשי כמה שאת יכולה ומקווה שתחזיקי מעמד ד"א איזה עוד תנועת נוער דתיות יש כיום בנהריה עיר הקודש? שבוע טוב שרוך

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif היית בנהריה?!?!

מה מי?.......... ולא אמרת?! באמת.
קיצר, תקשיב.. דיברתי עם יאיר על המצב שלנו ומה לעשות, הוא חושב שהסניף שלנו זה סניף מורשת\ ק"ש\ שדה יעקב\ אחר.., אבל בכל זאת נתן לי כיוון מחשבה על איך אפשר להרים אותם. אני בטוחה שנצליח, במיוחד לאור העובדה שבער"ש הייתה לנו שיחה עם אחד מהרבנים בעיר, ממש שיחת מוטיבציה, שבאמת הרימה את "החבר'ה הטובים" של סניף נהריה. החבר'ה הפחות טובים עדיין זילזלו בזה.. אתה יודע.. קיצר, החלטנו לעשות קביעת החלטות במוצ"ש וכמות האנשים שהייתה בה הייתה משהו בסביבות ה-15 איש, כש-3 מהם בחב"ג. זה פחות מחצי ממי שהיה בער"ש, אגב. אז החלטנו להגיד לכל מי שלא הגיע שהוא היה מודע להחלטות ואם הוא לא מקבל אותן-בעייתו, כי הוא ידע שתהיה ישיבה במוצ"ש וזהו. ובנהריה יש תנועת נוער דתית אחת-בני עקיבא, אבל לצערנו עומדים לפתוח תנועת נוער נוספת ("עזרא")..

שרוך

New member
אז ככה

בס"ד נוית אז ככה הייתי ולא אמרתי כי הייתי עם המשפ' בנופש מהיר כזה וסבבי... מה הקשר ליאיר תדברו עם מושיק רכז ההדרכה יאיר רק חבר'ה ב' הוא לא יודע כ"כ ולא מבין... וכן כמו מושיק וכמו יאיר כל הרכזים שלנו חושבים שכולם כמו ק"ש מורשת וכל האלה וזה די מעצבן אין מה לעשות לכן בגלל זה המחוז שלנו נראה ככה והוא לפי מה שהבנתי נחשב די מחוז דפוק אין מה לעשות... מקווה שתצליחו... רק עזוב לי לשמוע שפותחים עוד סניף של עזרא ועוד סניף של בנ"ע נסגר עד מתי זה יתמשך ? למה עזרא בכלל קיימים זה ממש מדכא אותי לשמוע את זה... שרוך

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif לא נראה לי..

באור עקיבא לא היו אנשים מכרמיאל.. היי יוני, אתה חייב לבוא לשבת הרמת הרוח הבאה!!!

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif נו באמת..

מה מושיק יעשה? אתה בעצמך אמרת שמושיק זה "הכל דיבורים". ובכלל, מושיק חי את סניף מורשת..

cסופסופ

New member
../images/Emo157.gif../images/Emo162.gif../images/Emo155.gif

וואו.... דבר ראשון, באמת שיש לכם בסניף אנשים ממש מדהימים עם כוחות עצומים, אבל בהתאם לכך גם הנסיונות שלכם. הסניף שלכם הוא אולי סניף קשה והוא לא סניף שקל לטפל בו כמו בסניפים ביו"ש שהם יחסית יותר "דוסים" אבל מצד שני השליחות שלכם כסניף של בני עקיבא רק גדלה. את צודקת שאולי כרגע הסניף שלכם נראה במצב "על הפנים" אבל הוא לאט לאט משתפר ולדעתי מה שממש חשוב לסניף שלכם זה שכל אותם האנשים הערכיים ושבאמת אכפת להם מהסניף לא יאבדו את האמונה שלהם בסניף ואת התקווה שהוא ישתפר. דבר שני, אין דבר העומד בפני הרצון מדריכה שלי שהייתה קומונרית בעתלית (כן, אני מדברת על קרן) ושבעצם החייתה שם את הסניף, סיפרה לי שבשבתות הרוב המוחלט של החניכים היו מגעיים לסניף עם פלאפונים, אצלכם ב"ה שמעתי שזה קרה רק פעם אחת וגםם אז רק עם חניך אחד, ועם בסניף עתלית שהיה במצב כזה הגיעו לאיפה שהוא היום, אז גם אתם אם מספיק כוח רצון יכולים לעשות שינוי שכרגע נראה לכם בילתי אפשרי!!!!!!!! וכי חשוב- צריך לזכור שלמצב כזה אין פתרונות קסם וההתקדמות היא איטית, ושלכם, במיוחד בגלל שאתם כל הזמן מעורבים בסניף, קשה לראות את ההתקדמות הזאת. או בקיצור פשוט תז כרו ש" החיפזון מן השטן הוא" כל תהליך שקשור בבני אדם לוקח זמן, ולי רק נשאר לקוות שלאנשים המדהימים (באמת!) בסניף שלכם יהיה מספיק כוח עד אז!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה