קק"צ בקבע

konda

New member
קק"צ בקבע

שלום, אני כרגע חייל בשירות חובה, בעוד כחודשיים אני אמור להיכנס לשירות קבע ובסמוך למועד זה אני מיועד גם לצאת לקק"צ במגמת להב, רציתי לדעת האם ישנם אי-אילו חוקים/זכויות שונות החלים על משרתי קבע בקק"צ, כמו כן האם העובדה שאני בעצם אהיה בדרגת צוער במהלך הקורס אומרת שלמרות שבתור נגד אני אמור להתקדם לדרגת רס"ל בצמוד לכניסה לקבע (כך נהוג ביחידה שלי) אני בעצם אשאר באותה "דרגה" ולא אקבל דברים כמו מדי קבע חדשים וכו'?

z v e z d a

New member
אל תתפוס אותי במילה

שמעתי על פקודה שקצינים לוחמים מקבלים סגן שנה אחרי קבלת דרגת סג"מ או בכניסה בצהלנ"טץ לקבע -- המוקדם מביניהם. אקם זה ככה, אז תקבל סגן בסיום ההשלמה. בכל מקרה תבדוק בפקודות. יש אוכלוסיות, שידוע שיוצאות לקק"צ מאוחר ולכן מעדכנים פקודות, כדי להיטיב איתם. כידוע רס"ל זכאי למדי הקבע החדשים, לכן אם אתה צריך לקבל רס"ל בזמן בה"ד 1, גש לשלישות הצוערים בזמן הקק"צ ותדאג שיזינו לך את זה. מכאן תהיה לך זכאות בטוחה למדי הקבע החדשים, אפילו אם לאחר מכן אתה מקבל סג"מ לדוגמא. היה איתי בצוות סמ"ר שדאג להזנת הרס"ל בזמן בה"ד 1, וקיבל מדי קבע חדשים. בטקס סיום קק"צ היה על מדים רגילים, כי לא קיבל אישור לצאת לחנות מכר.

Isildur

New member
הוא לא יכול לקבל רס"ל בזמן הקק"ץ

מאחר ובזמן הקורס דרגתו היא צוער

z v e z d a

New member
יקבל ועוד איך. אחרת זו פגיעה בפרט

כמו שקמ"א שעושה קק"צ ונכנס לקבע ועומד בכל התנאים יקבל קא"ב. אף אחד לא ייתן לו אישור לצאת לקנות מדים, ולא תהיה הענקת דרגה. מדובר פה במשכורת, בפז"ם דרגות. שלישות צוערים בבבה"ד 1 יודעים זאת טוב מאוד ועושים את העבודה.

למעלה