קק"צ בעתודה

עומר ד

New member
קק"צ בעתודה

רציתי לדעת האם במקום קק"צ של ג´ובניקים ניתן, כעתודאי לעשות קק"צ קרבי , או לפחות את החלק הבסיסי שלו? כלומר - אם כעתודאי אני יכול לבחור להיות בקק"צ של קרביים, ללא ההשלמה. כמו כן למי שיודע מה ההבדל מוזמן לענות.

יוסי99

New member
הימור

תשובה לא מבוססת, אז תיקח אותה ככזאת. לא, אי-אפשר סתם ככה לעשות קק"צ קרבי כנראה. זה נראה לי חסר טעם ובזבוז משאבים של הצבא, לתת לך לשחק בחייל מבלי שתהיה לכך תועלת. כמו כן, אם הייתי חייל קרבי, לוחם, שסיים כבר מסלול ארוך, והרוויח ביושר את הזימון לקק"צ, לא הייתי רוצה לעשות אותו ביחד עם מהנדס, זה אפילו היה נראה לי ביזיון. מה גם שאל תשכח שקק"צ קרבי עושים כולם ביחד, מטכ"ל, 669, שלדג, צנחנים ביחד עם גבעתי וגולני. חריג יכול להיות בשני מקרים: 1) רופא צבאי- אני לא יודע איך זה עובד 2) מתנדב ליחידה מובחרת מה ההבדל? מן הסתם הוא טמון בשתי הנחות יסוד: א) מי שמגיע לקק"צ קרבי הוא כבר לוחם שעבר הכשרה ובעל ניסיון, לעומת קק"צ לא קרבי. ב) מי שיוצא מקק" קרבי צריך לפקד על חיילים במבצעים צבאיים, בניגוד לג´ובניק. ז"א שהרמה ההתחלתית מבחינת כושר, אימוני לחימה, כושר מנהיגות, ניפוי אנשים וכיוצ"ב, היא הרבה יותר גבוהה, והרמה הסופית אליה שואפים גם כן. במושגים צה"ליים, בקק"צ כללי החלק של ה"לחימה" נקרא השלמת יח"ש= רובאי 03 = הדרגה הכי נמוכה של לוחם שיכולה להיות. לעומת זאת קצין קרבי צריך להיות בסביבות רובאי 012 או משהו כזה.

שמש27

New member
יוסי צודק... ותוספות

עומר, היי. קודם כל, חד וחלק, אם תלך למקצועך בצבא, לא ינתן לך לעשות קורס קצינים קרבי ואפילו לא אגמ"י (יש שלוש דרגות: בסיסי, אגמ"י וחי"ר) וזאת מהסיבות הבאות: 1. חניך בקורס הקצינים עולה הון לצבא. אני לא בטוח במספרים בול, אבל זה משהו כמו 50,000 ש"ח לחניך בקורס קציני חי"ר, ופחות ממחצית מזה לחניך בקורס קצינים בסיסי. אז...הבנת. 2. ההקצאות לקורסי הקצינים לא ניתנות על מגש של כסף, אלא ביד קשה ובאגרוף קפוץ. אף אחד לא יתן לחיל האוויר, נגיד, להכניס חייל שעתידו מהנדס, לקורס קצינים חי"ר, במקום לוחם מהשייטת שעתידו...ברור. 3. כמו שאמר יוסי - כמה שלא תרצה, לא תגיע לרמת החיילות הנדרשת למבחני כניסה לקק"צ חי"ר או אג"מ. אל תשכח שהלוחמים מגיעים לשם אחרי טירונות קרבית (רובאי 05), אחרי אימון מתקדם (רובאי 06), אחרי פעילות בקו ואימונים, ואחרי קוס משק"י חי"ר (רובאי 09-07). נו צ´אנס. אז מה כן? אם שד הקרביות בוער בעצמותיך, תוכל לעשות את הדברים הבאים: 1. לבקש מאד ממדור עתודה להכניס אותך לטירונות רובאי 03, שהיא קצת יותר קרבית ומתישה מהטירונות הבסיסית רובאי 02. 2. אכן, כמו שיוסי רמז, ללכת ללמוד רפואה, ואז: גם תעשה אוטומטית טירונות רובאי 03, ואם תבחר לשרת בגדוד קרבי, ישלחו אותך לקורס קצינים אגמ"י - אחלה קרבי, לא הרבה פחות מהקורס החי"רי. 3. ללמוד בעתודה, ובסיום הלימודים להתנדב ליחידה מובחרת ! כן, כן, אפשרי ואנשים עושים את זה. אי אפשר ללכת סתם לכלל צה"ל או ליחידות רגילות (כי חתמת על חוזה שלא תעשה כן) אבל אפשר לבקש להתנדב לטיס, חובלים, צוללות, כל הסיירות ואפילו גולני וגבעתי וצנחנים. מה שאתה תצטרך לזכור, זה שאם תיפול מהמסלול הקרבי במשך השנה הראשונה שלך שם, מדור עתודה לא ישכח אותך, ויחזיר אותך לשיבוץ במקצוע כולל הקבע... מה לעשות, לא מוותרים על אף אחד, קמצנים... זהו. מקווה שעזרתי. ביי, שמש.

המבואס 1

New member
טירונות 03

נמשכת חודשיים או שלושה. אלא אם כן עושים את זה בסוף הלימודים, אני לא רואה יותר מדי סיכוי שזה יקרה. ועוד משהו: עד כמה שידוע לי גבעתי גולני זה לא יח´ התנדבות מובחרות ואי אפשר להתנדב אליהן, תקנו אותי אם אני טועה. וחוץ מזה, ללמוד 4 שנים כדי להיות מהנדס, או משהו בסגנון, ואח"כ ללכת לשרת בגולני? לא נראה לכם קצת מוזר?

Hawk17

New member
מידע נוסף...על מהנדס קרבי......

ידוע לי, מתוך היכרות אישית של מישהו שעשה את זה, שאם יש לך פרופיל חיר"ניק(82-97), אתה יכול לבקש לעשות עתודה הנדסית עם טיפה קרביות.זה הולך כך: אם יש לך את הפרופיל, אתה מבקש לעשות טירונות קרבית , ואז הם שולחים אותך לטירונות 05 שאורכת איזה 5 חודשים, ואתה מתחיל ללמוד בסמסטר אביב. יש להם גם סיבה טובה לכך: על מנת שיוכלו לקרוא לך למילואים. מצויין לעתודאים שמחפשים לתרום מדי פעם גם בשטח בקרב ב"אקשן" מלבד התרומה האקדמית. אותו מישהו אגב משרת היום כמהנדס בנין בחזית, בצפון אם אני לא טועה, בונה שם את ה"קו מז´ינו", כך שבהחלט הוא חווה שטח ואקשן כל הזמן, מלבד הקריאות למילואים שהיו לו...

סרן ע

New member
נכון מאוד

צדקו מי שענו לך על כל מקום בקורס קצינים יש "מריבה" בצבא מי יצא, ותמיד חסרים מקומות מול צרכים. הצבא לא יכשיר אותך חצי שנה על חשבון אפשרות להכשיר למשל עוד מ"מ בגולני. וזה מבלי להתייחס לעלות של קורס כזה (למשל עלות כלי הנשק שתתאמן עליהם)

matbucha

New member
קק"צ

שלום לך, האם אתה כל כך רוצה שיקרעו לך את התחת? אתה לא יודע עד כמה קק"צ רגיל קשה אז אל תחפש לך צרות ותעשה את הקורס הרגיל.

קק"צ

עוד קושיות-זהב מבית היוצר של ישוע המשיח: * מהם השלבים הנערכים במסגרת קורס קצינים שאינו קרבי, ובמה הם שונים מאלו הנערכים במסגרת קורס קצינים קרבי? *האם כל עתודאי חייב בסיום קורס קצינים? *מה עושים ב"טירונות עתודאים"? תודה מקרב לב,

יוסי99

New member
תשובות

קק"צ בסיסי= השלמת יח"ש (רובאי 03) במשך משהו כמו חודש חודשיים., איפשהו הכשרה למ"מ + קבלת סיכת מ"מ, ומרגע הזה כל אחד מפקד על האחרים למשך שבוע או משהו בסגנון. הרבה ערכים, קצת חיילות, וכיוצ"ב. קק"צ קרבי - יש כמה דרגות, יש אג"מי ויש של יחידות שדה. בכל מקרה זה יותר ארוך, יותר קשה , יותר פיזי, ועם הרבה יותר דגש על פיקוד על חיילים ובעיקר על ניהול קרבות מן הסתם. טירונות עתודאים = טירונות 02 רגילה = שכונה.

למעלה