קקי פיפי ושאר ירקות

אינדיגו

New member
קקי פיפי ושאר ירקות

עומר בן שנתיים וחצי. בתהליך גמילה מזה 3 חודשים. שולט לחלוטין בכל הקשור לפיפי , ואף ישן מזה שבועיים בלילה ללא טיטול (למעט פיספוס אחד). הבעייה היא עם הכבדה , היינו קקי . אם מזכירים לו לשבת ולעשות הוא מסכים יושב ולרוב עושה . מצד שני , אין לו כל בעייה לעשות בתחתונים , ללא התראה מוקדמת. מה שמביך הוא העובדה כי פיפי הוא מבקש שניקח אותו לעשות בכל פעם , קקי לא תמיד. ניסינו להלהיב אותו וקנינו אפילו ישבנון נוסף צבעוני ("בצבע של המעקה של המיטה של עומר"). הוא אהב לשבת ועשה שם במשך יומיים ואתמול שוב פיספס ועשה בתחתונים. עוד דבר מוזר הוא שאנו מזכירים לו אם הוא צריך והוא אומר שלא , ומיד לאחר מקלחת או סתם תוך כדי משחק , הוא עושה במכנסיים. יש לציין שאנו לא לוחצים עליו , לא צועקים ולא מביכים אותו. אנו אומרים ומסבירים לו ככל האפשר מדוע הוא צריך לעשות בסיר/ישבנון/אסלה , ולא במכנס. הוא מבוגר מאוד לגילו ומוכן לדעתינו לגמילה לחלוטין. עוד אוסיף , מיד איך שהוא עושה בתחתון הוא מבקש שנחליף לו כי זה מציק , כך שהוא מודע גם לתוצאות. איך יוצאים מזה ? אישתי , שאמונה על מלאכת הניקוי במקרים כאלה עומדת להתחרפן….

לאה_מ

New member
קודם כל, טיפ לאשתך:

לקחת את התחתונים המלוכלכים, לשים בשקית ולזרוק לפח. אני יודעת שהטיפ הזה לא עולה בקנה אחד עם הדיון שהיה כאן על חסכון בהוצאות, אבל זו תקופה לא ארוכה, ואם זה מגעיל אותה, תקנו תחתונים בזול בשוק, ותתייחסו אליהם כתחתונים חד פעמיים. ולגבי הבעיה - היתה לי את אותה בעיה עם עומר כשהוא נגמל, וזה היה בגיל יותר גדול ממה שאתה מתאר אצלכם. לדעתי, אחרי שקראתי כאן הרבה דיונים בעניין, זה בכל זאת סממן של חוסר בשלות. אבל מכיוון שעומר משתף פעולה בגמילה, ובסופו של דבר נראה שהולך לכם לא רע, אפשר בהחלט להמשיך עם זה. אולי תנסה לשאול אותו אם יש משהו שיכול לעזור לו לעשות קקי בשרותים. אבל אם הוא עושה מדי פעם בשרותים, זה לא נשמע כמו איזה פחד שהוא צריך להתגבר עליו. בקיצור, לי אין עצות להתמודדות יעילה. אתה יכול לנסות לקרוא את הדיונים שהיו כאן בעבר על גמילה (במאמרי הפורום / חלוקת הפורום לפי נושאים / גמילה), ואולי יש כאן הורים אחרים בעלי נסיון מוצלח.

mom&shaked

New member
גמילה

היות והבעיה כפי שכתבת מתרכזת בצואה ועם פיפי אין כמעט פספוסים ונראה לכם שהוא מוכן נראה לי שכדאי באמת לנסות להמשיך בתהליך הגמילה. מנסיוני ילדים עושים בדרך כלל צרכים באותה שעה ביום (אני אומרת את זה מנסיוני עם בני שלי וילדי מכרים, לא מבוסס על שום מחקר!) אני הייתי ממליצה להציע לו לשבת על הסיר או על הישבנון בערך בזמן המיועד ולהקריא לו סיפור או לנסות לעשות משהו שהוא אוהב, יכול להיות שבהתחלה זה יקח זמן רב וצריך לגלות הרבה סבלנות. אנחנו התחלנו עם ספרים וזה היה מאוד נחמד, היו לנו בערך שלושה ספרים באופן קבוע על המדף בשירותים. אין מה לדאוג זה עובר די מהר לא תקריא לו ספרים בשירותים לנצח, חודשיים אחרי שהתחלנו בתהליך הגמילה שקד כבר דאג לגרש אותי מהשירותים כשהוא עושה את צרכיו... בהצלחה

למעלה