קקי בתחתונים

Lolit555

New member
|../images/Emo41.gifנצלש| גמילת לילה אפשר שאלה ?

טוב אז אני יתחיל מזה שהילד בן 3.9 גמול יום כבר למעלה משנה בלי טיטול בלילה בערך 5 חודשים מה לא ניסיתי ניסיתי להפיל עליו את האחריות זה לא עבד מפספס נסיתי להעביר את האחריות אלי ולקחת אותו (זה גם המצב נכון לכרגע ) לוקחת אותו פעמיים בלילה (בשינה של 11 שעות ) ב- 90% מהמקרים אם אני לא יקח אותו יבחר לו והוא ימשיך לישון . חשוב לציין שאת גמילת הלילה התחלתי אחרי חודשיים של רצון ולחץ מצדו לא לישון עם חיתול בלילה ניסיתי כל רעיון שקיים ואני מכירה . אני יודעת שזה תלוי בבשלות של הכליות אבל הכל זאת הוא כמעט בן ארבע וגמילת היום היתה פשוטה יחסית ללא מעיות מיוחדות אז מה יהיה כל השרור הזה מלא עצות טובות אולי מישהי תתן גם לי איזה עצה נמאס לי לקום כל לילה פעמיים לקחת לפיפי

לדעתי,וזאת דעה שלי כאמא

הוא עדיין לא מוכן לגמילת לילה. כל העניין בגמילה הוא שהוא יקח אחריות מלאה על עשיית הצרכים ולא שאת תקימי אותו לעשות פיפי בלילה. ילד גמול הוא ילד שעושה פיפי לפני השינה וקם לבד אם יש לו צורך באמצע הלילה או מתאפק עד הבוקר. מציעה להפסיק לחשוב על מה יהיה. גם אנחנו עכשיו בנסיון של גמילת לילה,שגם אצלנו אני שמה לב לעובדה שהוא עדיין לא מוכן,למרות שמבקש לישון בלי חיתול כבר תקופה ארוכה. אין לי עצות,מצטערת. בהצלחה רבה.

buba300

New member
זה גם אצל בנות, לצערי....

רומי גם עושה קקי בתחתון. רק השבוע התחלתי ממש להעיר. כי לא הייתי מעירה לפני כן. לא עניין אותי איך תעשה, העיקר שיצא. והשבוע התחילה לעשות בשירותים וגם בגן. אז נקווה שזה ימשיך ככה.

Lolit555

New member
מק../images/Emo78.gif ומדג../images/Emo41.gifשה

מקווה לקבל עוד תגובות ותודה לאמא עמיתית - אני יודעת שזה כנראה מראה שהוא לא מוכן לגמילת לילה פשוט אין שום ש-ו-ם סיכוי בעולם שהוא יסכים לחזור לחיתול.

rona73

New member
מבינה אותך לגמרי......

יש לי תאומים בני 3.8.אחד גמול יום ולילה 8 חודשים. אם השני יש בעיה רפואית,ועקב זה יש בעיות עם הגמילה.הוא גמול ביום כ7 חודשים(מפספס פה ןשם בגן בעיקר) ובלילה אחרי שבוע שהיה יבש לגמרי הורדתי את החיתול (לפני חודש).חייבת לציין שאני גרה בחו"ל והחורף מאוד שונה מהארץ(אני בארופה). למה הוצאתי את החיתול כי הוא כל הזמן ביקש תחתונים ללילה וכי אח שלו רצה פתאום חיתול. אחרי שבוע יבש הוא התחיל להרטיב במיטה. לסיכום גם אני לוקחת אותו פעמיים בלילה לעשות פיפי. מעייף כן אבל אני חושבת שעד שיעבור את הניתוח (בקרוב מאוד)המצב השתנה.

../images/Emo41.gif עצה שקיבלנו מרופא ועזרה מאוד מאוד: ../images/Emo41.gif

אצלנו הילד פשוט פיתח חרדה איומה מלעשות קקי, (בעקבות בעיה של עצירות קשה של כמה ימים). זה גרם לעצירויות ובעיות רבות, שנמשכו *מעל שנה* ובעקבות זאת כבר הגענו למיון עם כאבי בטן קשים. העיצה של הרופא במיון היתה מאוד פשוטה: 1. להרגיל את הילד שפעמיים ביום (לפחות) יושבים ושומעים כמה סיפורים בשירותים 2. לא לקרוא לזה "לעשות קקי" אלא "לשמוע סיפור בשירותים" אני חייבת להדגיש שברגע שהמילה "קקי" יצאה מהלקסיקון, הילד ממש השתחרר, הסכים לבוא "לשמוע סיפור" בשירותים, תוך שהוא מדגיש "אבל בלי לעשות קקי!" . כמובן שתוך כמה דקות היה עושה. ועוד דגש: חשוב לשבת איתו ולהקריא לו סיפור בסבלנות גם אם ברור לגמרי שהפעם הוא לא עומד לעשות, זה חלק מהעניין של להפוך את הנושא למשהו נחמד וחוויתי, ולא משהו מפחיד ומאיים. אגב, רק לאחרונה אחרי כמה חודשים בשיטת הסיפור, הוא אומר "יש לי קקי" - וזה ממש הישג מבחינתנו. בהצלחה לכל הקטנים..

למעלה