קקי בתחתונים

קקי בתחתונים

שלום לכולם אני כבר מיואשת מנושא הקקי בתחתונים אצל בני בן ה3 וחצי הוא נגמל מחיתולים בגיל 3, קקי הוא מתחיל בתחתונים וממשיך בשירותים כ3 פעמים ביום. כל מה שניסיתי לעשות בהתיעצות עם אנשים לא עזר. פרסים, התעלמות, קניית תחתונים ספייר, וכו' אני כבר מיואשת, אני לבד איתו ועם עוד שני בני הנוספים בשעות אחה"צ דבר המגדיל את התסכול בהתעסקות בנושא לבד. כל היום אני עם ריח של קקי בידיים, מה שאני לא אעשה. אני מדברת איתו והוא מבטיח לעשות בשירותים ויוצא לו בתחתונים, הוא אפילו לא אומר לי שהוא עשה. אני לא יוצאת איתו הרבה למקומות בגלל תחושת האי נעימות,ואם אני יוצאת אז תמיד בורח לו קקי ופיפי בגינה. מתחננת לעצה בילבולים

Honey Annie

New member
קודם כל קבלי חיבוק ותעודת הערכה

זה נשמע כמו מצב בלתי נסבל. אני חושבת שהוא מעבר לנורמלי, וכדאי להתחיל טיפול פסיכולוגי מקצועי מיידי. נשמע לי שבגישה התנהגותית תשיגו תוצאות מהירות. חייבים לערב בעל מקצוע ולא לעשות זאת בעצמכם כי אתם צוברים עוד ועוד תסכולים וכעסים, בושות ואכזבות. קחי נשימה עמוקה ותתיחסי לזה כמו לכל בעיה רפואית אחרת שהיית הולכת לטפל בה. אין מה לכעוס עליו - רק לטפל ולפתור את הבעיה. ושוב - לבי איתך. את מתארת מצב בלתי נסבל לחלוטין.

פלגיה

New member
../images/Emo201.gif

בגלל שעברתי עם הבן שלי סיפור דומה ואני מבינה את התסכול, אני חושבת שיש לי המלצה. א מספרת שלא עוזר לדבר איתו, שהוא לא מרגיש כשבורח לו, ואפילו לא כשהוא כבר עשה. לכן אני חושב ששווה לבדוק את נושא ויסות התחושה אצל מרפאה בעיסוק, ואם יש בעיה לטפל באופן כוללני וזה כבר יפתור את בעיית הקקי. בנושא הריחות - המלצתי החמה היא לקנות סטוק ענק של תחתונים זולים, ולא לכבס. טיטול מטונף לזרוק לפח. זה לא שווה את התסכול, וזה יפתור חלק מבעיית הריח.

גם הבן שלי עושה קקי בתחתונים

הוא מרגיש שהוא צריך והוא סוגר את הטוסיק אבל זה בורח. לעיתים קרובות ורבות הוא אמנם עושה בשירותים והכל ניפלא אבל לפעמים הוא בוחר בדרך של התאפקות (גם כשזה בבית והשירותים פנויים ונקיים וקרובים). מצטרפת להצעה בעניין התחתונים. אולי באמת כדאי שגם אני אתייעץ עם רופא?

פלגיה

New member
אני חושבת שכדאי

בגיל ארבע פספוסי קקי נחשבים בעיה רפואית, ויש גם דרכי טיפול.

תודה רבה,

קודם כל קבלי../images/Emo24.gif

זה נשמע אכן מאוד לא קל. כל הכבוד לך על ההתמודדות. מסכימה עם קודמותי (למרות שאין לי נסיון - אנחנו עוד לא נגמלנו) אולי באמת הזמן לפנות לאיש מקצוע....

סימה53

New member
ואני עברתי את זה עם שניי בניי...

מעניין שדווקא עם הבנים היתה בעיה אולי כי הבנות גם ככה יושבות בשירותים? אז מה שאני עשיתי הייתי אומרת להם שאני נגעלת ולא יכולה לנקות את הטוסיק שלהם או את התחתון ושהם ישטפו ובשני המקרים הם אמרו שהם נגעלים אמרתי יופי גם אני נגעלת... ואז פעם אחת ניקו לבד וממש ממש נגעלו פעם שניה יותר נגעלו אז אמרתי יופי בשביל זה נועדו השירותים... מצטערת אני נגעלת...-ככה אמרתי. ומאז... אין יותר קקי בבגדים...לאחר אין ספור חבילות של תחתונים שנזרקו עד שקיבלתי את העצה הזו.

Honey Annie

New member
ואם זו בעיה אורגנית?

אז סתם תגרמי לילד לשנוא את עצמו ולחוש שאין לו על מי לסמוך בשעת צרה, אפילו לא על אמו.

ממש לא בעד העצה הזו.

זה הורס לילד את הדימו העצמי ומתבייש בצרכיו. וחוץ מזה גם מתאים לילד בוגר ומבין... שלי גם לא עושה בשירותים,אבל מבקש טיטול לקקי,אז למרוטת שלא בא לי כבר להחליפ תתקי שלי(והוא בן שנתיים+) אני מחליפה,ובחיים אני לא אגיד שזה מבריח..אני מחייכת אליו,תאמת הוא דווקא אמר פוווווווווו קקי,וסותם תאף

אמממ, דימו=דימוי,והוא מתבייש בצרכיו,

למרוטת=למרות,להחליפ=להחליף,תתקי-תקקי,מבריח=מסריח,

מסכימה עם נייטי

דבר כזה יכול לגרום לנזקים ולעצירת קקי אצל הילד. ילד בן שנתיים או שלוש שעדיין עושה את צרכיו בחיתול/תחתונים הוא דבר רגיל. צריך ללכת לאט לאט עם הגמילה וגם אן יש צורך להלביש חיתול בשביל הקקי,צריך לעשות את זה.

נואשת נוספת מקקי..

הי, די חדשה פה , אשמח מאוד לקבל עצה כי אני ממש אובדת עצות. הבת שלי חוגגת 3 החודש והסיפור הוא כזה: רוב הזמן היא עם תחתונים, עושה פיפי בשירותים/סיר, אבל כשיש לה קקי היא מבקשת טיטול, אני שמה לה, היא עושה, ואני מחליפה לה חזרה לתחתונים. בלילה היא עם טיטול. לפני חצי שנה ניסיתי בפעם הראשונה לגמול אותה מטיטול לקקי. התוצאה: עצירות של 5 ימים (!!!!) שנגמרה בחוקן!!!!! כלומר זה כבר יצא משליטתה ובסוף גם עם טיטול לא הצליחה להוציא את זה.... עכשיו, סיבוב שני. היות והילדה נבונה מאוד הורדתי לה את הטיטול בלילה כי ידעתי שהיא תתזמן את הקקי ללילה, אבל מה שקורה זה שהיא מרטיבה במיטה, אפילו 3 פעמים בלילה, מעבר להעדר השינה של שתינו אני ממש מרחמת עליה שהיא קמה ככה, וקר עכשיו... 3 ימים היא היתה בלי טיטול, התחננה ואמרתי לה בלב כבד שאין יותר טיטולים...לבסוף היא נשברה ועשתה בתחתונים...(פעמיים). אתמול בלילה (אחרי ששוב ברח לה פיפי במיטה) שמתי לה טיטול, רק כדי שלא תקום רטובה. התוצאה כפי שצפיתי היא שבבוקר הטיטול שלה היה מלא בקקי. אני ממש לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני חושבת שאולי הגיע הזמן שתיגמל כבר, מצד שני לא נראה לי שהיא מוכנה. גם לא לגמילה בלילה. אמא שלי בדעה שהיא לא בשלה עדיין, לא ללחוץ ושזה יבוא לבד וש"היא לא תהיה עם טיטול לנצח".(אמרתי לה שכרגע זה מרגיש לי שהיא תהיה איתו עד הבת-מצווה). לפי מה שאני מבינה זה די נדיר אצל בנות כי הן גם ככה יושבות לפיפי. אגב קניתי לה שקית מלאה ב"קקי פרס", שום דבר, לא עוזר, שום שכנוע ושום פיתוי. בבקשה - אשמח להתייחסויות....

פלגיה

New member
זה הכיוון ההפוך

חרדת אסלה היא דבר נפוץ אצל ילדים, ולפעמים הגמילה מהקקי הולכת מאוד לאט, למרות שהגמילה מפיפי הלכה בקלות יחסית. מדובר במקרה שבו הילד כן שולט על היציאות, ואולי אף מגיע לעצירות, ולא למקרה הנגדי של פספוס בתחתונים. עצה שראיתי באיזה פורום, זה לנווט אותה לעשות בחיתול - אבל בתוך השירותים. אחר כך כשמחליפים - את הקקי להעביר במידת האפשר לתוך האסלה (כדי שהעשיה בחיתול לא "תחסוך" את הורדת הקקי שלפעמים מבהילה ילדים) ולתת לה להוריד את המים (כדי לתת לה תחושת שליטה). בהדרגה, להושיב אותה על האסלה,עדיין עם החיתול, ושתעשה שם. אחרי שהיא מתרגלת לישיבה הזאת - לשים לה חיתול מחורר, כך שבעצם היא תעשה בשירותים, אבל עדיין תרגיש שהחיתול עליה. מעבר לכך - בשעות הפנאי כדאי לתת לה להתנסות במשחקי בצק ובוץ, וגם במשחקים של מילוי וריקון של חפצים. עוד משהו שיכול לעזור - זה לתת לה לעשות בכריעה על נייר עיתון שפרוש על רצפת השירותים. אני לא יודעת למה. לפעמים ככה משתחררים יותר. בכלל בסיפורי פחד אסלה כדי לעבור תקופת ביניים על סיר שנתפס בדרך כלל מאיים פחות. ועוד עצה מאוד יפה, אבל לא שלי: "קורס קקי". בפורום חינוך לגיל הרך העלתה גולשת הודעה עם תיאור התהליך ועם התמונות של העזרים שבהם השתמשו. מומלץ להסתכל וללמוד מהרעיון המקורי, ואולי אפילו לאמץ: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=192&msgid=55914905

תודה פלגיה.

אז לדעתך כדאי להחזיר לה את הטיטול בינתיים? אני לא רוצה לשגע אותה.. אגב, לגבי הטיטול המחורר, פרופ' רולידר (יש לו תוכנית כל שישי בתשע) המליץ באמת לחורר כל פעם קצת יותר, הבעיה היא שהיא לא מוכנה אפילו לשבת עם הטיטול בשירותים...אני יודעת שאם אציע לה לשבת איתו בשירותים/בסיר היא תסרב, ואז חזרנו לנקודת ההתחלה..

פלגיה

New member
זה לא להחזיר את החיתול

זה להחזיר את האופציה לחיתול בזמן הקקי. זה ממש שונה. כי כשאת מחזירה חיתול בשעת הקקי עדיין מוטלת עליה האחריות להודיע עליו, ולעשות אותו בזמן המתאים. כרגע אם את יודעת שהיא תרב לכל הצעה - אל תציעי כלום. תני את החיתול, ותרדי מכל שאר הנושא. כאשר הלחץ יפוג קצת אפשר יהיה בעדינות לחזור להצעות השירותים/אסלה, ובעדינות.

שוב תודה על העזרה../images/Emo140.gif

האם הרפואה/פסיכולוגיה מציבה גיל שמעבר אליו תלות בטיטול דורשת כבר טיפול מעמיק יותר?

פלגיה

New member
לא שידוע לי

התופעה של פספוסי קקי מצריכה טיפול בערך מגיל ארבע. אבל ילד ששולט, ורק לא מעוניין למקם את "תוצרת" באסלה, לא נחשב בעיה רפואית למיטב ידיעתי.

למעלה