קקי בשירותים

omerl2003

New member
קקי בשירותים

שלום, הבת שלי, בת שנתיים ושמונה חודשים. לפני כחדשיים-שלשה להערכתי כבר נגמלה מחיתולים והתחילה לעשות פיפי בשירותים. הבעיה נשארה עדיין עם הקקי.... היא פשוט לא מוכנה לעשות קקי בשירותים ומבקשת חיתול כשיש. בהתחלה הסכמנו אבל אחרי מעט זמן הפסקנו ומאז היא מתאפקת.... פעם בכ - 3 ימים היא עושה בתחתונים (כורעת בתנוחה ועושה). אנו מציעים לה כל מיני פרסים, אבל כלום לא מפתה אותה מספיק. הגענו למצב שהיא יושבת על השירותים ולועסת מסטיק וכשהיא מרגישה שהוא מתחיל לצאת מוציאה את המסטיק ויורדת מהשירותים בלחץ. האם יש עצה כיצד להתמודד? אנו כבר לא יודעים איך להתמודד.... תודה מראש, אב מודאג.

העצה הכי טובה שקיבלתי (כי אני באותו המצב) זה

להפסיק עם הלחץ. יכול להיות שהיא עדיין פוחדת לעשות בשירותים,יכול להיות שהיא עדיין לא מוכנה. זה יכול לקחת גם שנה,צריך המון סבלנות. אם היא מוכנה לעשות בטיטול-שתעשה.התאפקות יכולה לגרום רק לעצירות וזה משהו שלא כדאי להגיע אליו. יום אחד היא תרצה לעשות בשירותים לבד,בדיוק כמו שיום אחד היא החליטה שהיא רוצה לעשות פיפי בשירותים.

TaraSky

New member
אתה עושה טעות

לדעתי, ואתה יכול לקרוא על זה בכל ספרות מקצועית, אסור ללחוץ על הילדה. צריך לזרום על הילד ולתת לו את הזמן... זה תהליך והוא שונה מילד לילד. הטעות שלך היא שאתם מסרבים לתת לה טיטול לבקשתה כשיש קקי. תאפשרו לה את הטיטול ובכל פעם תסבירו לה שהיא יכולה לנסות בשרותים ואם לא אז בפעם הבאה. אתם יכולים גם להציע לה לשבת בשרותים עם הטיטול. היא יודעת מה היא צריכה לעשות אבל היא חוששת וזה טבעי. הכי חשוב לא להיכנע ללחץ סביבתי כשרואים מסביב ילדים בגילה שכבר גמולים גם מקקי.

תנו לילדה את הזמן.

לא להלחיץ,תחזירו לה טיטול,אחרת סתם תגרמו לה לעצירות. מניסיון,זה יגיע לבד,לנו זה לקח 8 חוד'
כן כן..8 חוד' ביקשש טיטול בשביל הקקי,אם כי בגן לפעמים יסתדר בלעדיו עד שיום אחד הלך והתיישב לבד בשירותים,התלהב,קיבל עידודים ותשבוחות,ומאז הוא קקר רציני

אדי30

New member
אצלינו

היא עושה קקי בסיר. לעשות קקי בשירותים עדיין מלחיץ אותה קצת.

2blikeangel

New member
אני לא הייתי דואגת מעצירות- אם זה יקרה עם הבת

שלי הייתי קונה לה בחנות טבע משלשל טבעי, או לשתות מיץ משזיפים חלוטים (תבדוק באנטרנט או תשאל איש מקצוע איך בדיוק עושים את זה) אבל בשום פנים ואופן לא חוקן!! משהו לשתות/לאכול דרך הפה גם לא חושבת שנרות יהיו דבר טוב- שום דבר שכרוך בלהכניס דרך הישבן. אני גם רוצה לומר אל תהיו לחוצים מנושא עצירות. לחץ בכלל באמת לא עושה טוב לשני הצדדים. מישהי פה כתבה רעיון טוב- להציע לה לעשות קקי בסיר-אולי שינוי מיקום יהיה לה קל יותר (ופיפי להמשיך בשירותים). דבר נוסף שממליצים בפסיכולוגיה- להתעסק ולשחק הרבה עם מילוי מיכלים לרוקן למלא לשפוך, מים, לשחק הרבה עם חול, בוץ, לתת לה למלא קופסה בחפצים ולאגור אותם שיהיו שלה- ותוכל להוציא ולהכניס, להחביא את הקופסה ולהוציא כשרוצה ולשחק כשרוצה.הפסיכולוגים אומרים שזה טוב לכל התקופה של ללמוד להפרד מקקי שנתפס כחלק מהגוף של הילדה ולכן יותר מפחיד להפרד מזה מאשר מפיפי. קקי נתפס כמשהו של הגוף ומוזר לילד שהקקי יוצא מהגוף ולא חוזר אליו לעולם ויורד במים. אני לא מאמינה בפסיכולוגיה הזו של קבעון אנאלי ועוד לא קרה לי עם הבת שלי כך שאיני יכולה להעיד מניסיון אישי אבל ממליצים על כך ולא יזיק לעודד משחקים שקשורים בכך.

חמדת35

New member
דוקא כן צריך לדאוג מעצירות

כי זו התחלה של בעיות עיכול לכל החיים. שימוש במשלשל טבעי הוא לא טוב יותר ממשלשל לא טבעי, בשניהם יש חומרים שמעודדים תנועתיות מעיים, שהגוף נעשה תלוי בהם, ובלעדיהם לא פועל. זה מסוכן. יש ילדים שמגיעים בגיל הזה למצב של "אבני צואה" הם שומרים בבטן כ"כ הרבה זמן, שהצואה מתקשה ואז הם לא יכולים להוציא אותה בלי חוקן, ולפעמים אפילו רופא מוציא עם האצבעות שלו. עד שעושים להם את החוקן הם מתקשים לאכול ומקיאים. זה כמו חסימת מעיים. כך שזה מאד מאד מסוכן.

אילתית 2

New member
חשוב מאוד לזרום עם הילדה

לא ללחוץ עליה ולא להלחץ יש ילדים שקשה להם יותר הגמילה מהקקי בטיטול וצריך לתת זמן ולזרום איתה *לנסות אולי בסיר ולא באסלה *לנסות לשים נייר טואלט באסלה לפני שעושה יש ילדים שחוששים מהרעש של הקקי שנופל למים באסלה אבל ממה שאני שמעתי עדיף לתת טיטול רק לקקי, שהיא תדע לבקש טיטול לקקי שמים טיטול - עושה - ומורידים טיטול ומחזירים תחתון , מומלץ שאת הקקי מהטיטול להשליך לאסלה - ככה שהיא תראה שבסופו של עשייה הקקי מגיע לאסלה שיהיה בהצלחה ובלי לחץ אולי כשתראה שאין "סיפור ולחץ" מהקקי..היא תהיה מוכנה יותר מהר

חמדת35

New member
זה שלב התפתחותי חשוב

שמעיד על בריאות נפשית. הילדה רוצה לשמור על אוטונומיה ולא לוותר על מה ששלה. כדאי לכבד אותה. יש גם ילדים שלא מחליפים חיתול עם קקי דות ארוכות. גם את זה כדאי לכבד. באופן טבעי, יום אחד היא תעבור לשירותים. בינתיים, כדי לקרב את היום האמור, כדאי לאפשר לה אוטונומיה וצבירת רכוש בעניינים אחרים: לא להכריח אותה לתת צעצועים שלה לילדים אחרים, לאפשר לה לאסוף דברים בקופסאות ולא לפרק את הקופסאות ולהחזיר את הדברים למקום, וכיוב'. כמו כן ליידע אותה כשאתם עושים קקי בשירותים. אפשר גם לתת לה לראות.

לימיצ

New member
ההנחיות של ..כל מי שתשאל חוץ מהסבתא הפולניה

הווה אומר כל גורם התפתחותי שמטפל בילדים (אחיות טיפת חלב, רופאי ילדים וכו) הן .. לא לעשות כלום . זו תופעה שמוכרת מבחינת כל המערכת וברב המקרים עוברת לבד ומסתדרת עד גיל 5. יש התנגדות עזה להפעלת לחץ על הילדים עד גיל 5, בין השאר בגלל בעיות עצירות שזה יכול לעורר (יש לך דוגמא חיה בבית) ועוד בלגנים שאני לא בקיאה בהם. גם במערכת החינוך ובגנים מודעים לנושא ולכן יש חוזר מ2001 שמחייב החלפת חיתול ותמיכה בכך בגני ילדים עד גיל 5 (עד לא מזמן ילד שהיה נכנס לגן טרום טרום חובה היה נשאר עם הקקי עד שאמא או אבא היו באים להחליף ולנקות אותו..) רק בגיל 5, אם תבוא לבקש עזרה בכל אחת מהרשויות יסתכלו עליך בכלל.. עד אז יגידו לך שזה לגמרי נורמלי. זה מהצד של המערכת. מהצד של ההורים , מנסיון, זה סוג של סיוט, כי מתן בן 3.5 ואנחנו באותו מצב כמו שלך. מצד אחד יש לחץ אטומי מסביבה (הלא מקצועית) לגמול אותו ומצד שני המומחים אומרים שנרד ממנו. מה לא ניסינו... אבל החלטנו שיורדים ממנו, מציאים לו שירותים, ואם הוא מסכים, הולכים איתו לשם ומתגמלים אותו על ה"פלופים" ואם לא, אז לא מתעקשים, שמים חיתול וזהו. אני יכולה להגיד לך שזה תהליך שאנחנו עוברים לפחות חצי שנה ושיש שינוי. קל, אבל יש. הוא כבר מוכן לפעמים ללכת לשירותים, אבל לרב לא. הוא מדבר על זה, מסביר שהוא גדול אבל בקקי הוא עדין קטן, ומבקש חיתול. אתמול למשל הוא ניסה שוב לעשותק קי (אצלו זה רק בעמידה), הוא לא הצליח, אמרתי לו ברוגע שכדאי לא לנסות לשבת בשירותים כי רק ככה הקקי מוכן לצאת, הוא בא מרצונו - ועשה. אתם חייבים חייבים להוריד ממנה לחץ, זה ענין גם של תשומת לב שלכם אליה , ברור לה שהיא גורפת 1005 יחס ותשומת לב בענין הזה וגם עם זה היא משחקת. הייתי הרבה יותר מודאגת במקומך מהעצירות שזה יוצר אצלה מאשר מהעובדה שהיא עושה קקי רק בחיתול....

RUTHIE1

New member
אופיר שלי עשה ככה במשך שנה שלמה

מדי פעם הצעתי לו לעשות בשרותים והוא סירב. כשהיה בגיל 3 וחצי , היתה אצלנו בת של חברים שהיתה קטנה ממנו בשנה והיא עשתה קקי בשרותים. אמרתי לו בעדינות שאולי אם היא עושה, גם הוא יכול...עם מקטין אסלה כמובן (הוא פחד ליפול...
) מאז הוא עשה בשרותים...(בן 8 כבר)

פלגיה

New member
הדבר הכי גרוע זו עצירות

זה לא בריא. למרות שילד שעוצר - הוא ילד גמול, כי הוא שולט ביציאות. לפעמים השליטה מוגזמת מדי. אם היא מוכנה לחזור לחיתול (כלומר להודיע כשיש קקי ואז תלבישו לה חיתול)- זה הדבר הכי טוב בשלב הזה. אחרי שיעבור הלחץ יש שיטות הדרגתיות לברר מה מפחיד אותה בשירותים, ולעזור לה להתחיל לעשות שם.

תותית221

New member
פשוט לקנות הרבה תחתונים

ולזרוק בכל פעם שיש פספוס. גם אצלנו היה כך. קצת סבלנות וגם הקקי בשרותים יגיע..וכמובן צ'ופרים והפתעות על כל הצלחה קטנה אפילו בשרותים..בהצלחה!

omerl2003

New member
תודה על כל העצות

תודה על כל העצות. רופאת הילדים, שאנו מאוד מעריכים, אמרה לנו שחייבים לגמול אותה עכשיו, אחרת הבעיות ימשכו לאורך שנים רבות והעניין יסתבך מאוד ולכן אנו מחפשים דרך... בסיר היא לא מוכנה לעשות ואף פעם לא היתה מוכנה - לא פיפי ובטח שלא קקי.

חמדת35

New member
מתוך היכרות עם מסלול הכשרה של רופאי ילדים -

אין שם פרק איכותי בפסיכולוגיה או אפילו פסיכיאטריה התפתחותית. נסה להכיר פסיכולוג ילדים ולשאול גם אותו.

RUTHIE1

New member
עצה מוזרה מאוד בעיני

כפי שכתבתיח, בני נגמל מלעשות קקי בטיטול שנה אחרי שנגמל מפיפי, ואין לו שום בעיה - והוא כבר בן שמונה...

calabaza

New member
רופאת ילדים היא לא בדיוק הכתובת

לעצות בתחום הזה, לדעתי, משום שלא מדובר בעניין פיזיולוגי אלא בעניין רגשי, ולכן אם אתם רוצים להתייעץ במישהו הייתי ממליצה על פסיכולוג/ית. לדעתי העצירות היא מה שיותר מדאיג פה, משום שכרגע זה בשליטה אבל זה יכול להדרדר ולהגיע לאנקומפרזיס- תופעה בעייתית למדי. אגב, לנו היה אותו דבר עם בן כמעט 3 שנגמל מפיפי ללא שום בעיה אבל התעקש על חיתול בשביל קקי. לא סירבנו לכך מעולם, אבל ניסינו מאוד לשכנע לעשות בשירותים. ניסינו להגיע לזה בהדרגה- הוא קיבל חיתול אבל עשה את הקקי רק בחדר השירותים, אח"כ גם זרק יחד איתנו את הקקי שבחיתול לשירותים. באיזשהו שלב הסכים לנסות בשירותים אבל עדיין במקביל ביקש לעיתים חיתול. אחרי חודשיים בערך עבר לעשות קקי באופן רגיל בשירותים. לפעמים זה לוקח הרבה יותר זמן אבל צריך סבלנות.

עשינו דוקטורט בעניין!

עידו מגיל 3 עד גיל 4 עשה רק בתחתונים. שנה שלמה. ודווקא אנחנו לא לחצנו על הגמילה. זה בא ממנו אבל היה שם פחד גדול. פשוט קנינו המ-ו-ן תחתחונים וכל הזמן החלפנו. בהתחלה ניסנו שיטות של פרסים/ הקראה בשירותים ועוד.. אח"כ לא דיברנו על זה ולא כלום. התעלמנו עד שירגיש שהוא יכול. אבל! באיזשהו שלב משהו אמר לי שהילד לא יכול וצריך ורק לא רוצה. כבר היה בן 4!! הצעתי לו לשבת איתו על האסלה כשאני מחזיקה אותו והוא יעשה. הוא פחד אבל חיבקתי וזה יצא! מאז הוא עושה לבד ומבקש שלא נפריע לו.. בקרוב בן 5..

למעלה