קקטוסים

אופירש

New member
קקטוסים

שלום, בתקופה האחרונה צץ לי שיגעון חדש והוא קקטוסים, הקדשתי לנושא פינה שלמה בגינה וכנראה שזה לא מספיק לי. מכיון שמחיר הקקטוסים אינו זול (וכבר קניתי לא מעט) האם ישנן תוצאות מזרעי קקטוס? אם כן מהו הסוד? (בפעם האחרונה שניסיתי לא יצא לי כלום). תודה מראש על העזרה אופיר

gdv

New member
זריעת קקטוסים

קיימות מספר טכניקות. באתר של תפוז תחת הכותרת גינון תמצא תאור של טל אבירם המתאר טכניקה אחת. שיטה נוספת היא לקחת מיכל - צידנית- מקלקר לפזר בתחתית חומר אינרטי כמו קלקר. לחטאות בתנור בחום של למעלה מ 100 מעלות במשך 20-30 דקות חול קוורץ. החיטוי בתנור הוא למדקדקים. לערבב כמות של חצי חול מחוטא - או לא מחוטא- וחצי אדמה הולנדית. למלא את המיכל עד 5 סנטימטר מגובה המיכל. להשקות היטב ולנקז. הניקוז יכול להעשות ע"י חירור תחתית המיכל מראש. לפזר שוב חול קוורץ ולהשפריץ עליו בעדינות עם שפריצר. כעת מגיע שלב פיזור הזרעים: פזר בעדינות ושיטתיות כלומר הפרז בין סוגי זרעים שונים וסמן אותם כל סוג וסוג פזר בקבוצות של 4-5 זרעים. על הזרעים פזר שוב בעדינות 1 מילימטר של חול קוורץ אבל לא לחנוק אותם ולהשפריץ בעדינות מים כדי לא להעיף את הזרעים. לאחר מכן לכסות את המיכל בזכוכית ובנייר עיתונים כדי לצור חממה וחושך. לאחר מספר ימים הגבה את הזכוכית בצד אחד כדי לתת לאויר צח לחדור. השפרץ בעדינות מים כדי לשמור על לחות. כאשר כל הזרעים נבטו הסר את העיתונים ועל פי מידת צמיחתם הסר את הזכוכית. השנה כבר מאוחר לזרוע אפשר שוב בספט-אוק. אתה יכול להכנס לאתר אגודת חובבי הקקטוסים והסקולנטים בישראל www.cacti.co.il אמנם אין שום תוכן על זריעה אך נקח זאת לתשומת ליבנו ונוסיף הסבר, אולם יש הסבר על פעילות האגודה ועל המפגש הקרוב בשני ביולי בגנים הבוטניים שבאוניברסיטאת תל אביב. שם גם תערך מכירת קקטוסים מיוחדים.נשמח לראותך

דובב

New member
לי יש די הרבה ניסיון בהנבטות קקטוסי

אם אתה צריך עזרה שלח לי את מספר טלפון במסר פרטי כך אוכל לעזור לך טוב יותר מאשר בכתיבה

למעלה