קצת off

ינוקא1

New member
קצת off

הפיגוע שהיה בירושלים ביום ו' באיזשהו מקום , מרגיש לי ממש כמו "נגיעה" טראגית של הגורל :

ערבי זקן ופסיכי שמשפחתו מתנערת ממנו רוצה להתאבד ולכן מחליט לעשות פיגוע , פוגש ברכבת צעירה שהיא כל כך ההיפך ממנו מכל בחינה - יפה מוכשרת וטובת לב אלפי קילומטרים מהבית , לא קשורה לכלום.

ובנסיעה קטנה ברכבת שמאחדת את שני הקצוות האלו לכמה דקות , קורה מה שקורה.

עצוב , טראגי, ומלא במיסתורין.

ינוקא1

New member
החלפת את המילה שלי

"מיסתורין" במילה שלך "קארמה" ....
&nbsp
האם זה הופך זאת לפחות "מיסתורי" ? או ליותר מובן ?
החידה נשארה אותו הדבר.

מודטחדש

New member
בתשובה שלי

המלה "מסתורין" לא מתאימה. אם היית כותב "תיקון" הייתי אולי מסכים עם זה. היא הרגה אותו באיזה עבר שהוא, אז כעת הגיע תורה. הוא אולי רצה למות באיזה עבר שהוא? הצליח לו, לא הצליח. ה-"מסתורין" הוא שרק ברמת התודעה הגבוהה ביותר אנחנו נדע בברור למה הוא הרג אותה ונשאר בחיים ודברים כאלה. "מסתורין", או "נס" או "לא מובן" הן מלים נרדפות לבערות - מצב שאיננו הארה, לרמת תודעה שעדיין לא חיה את המצב הגבוה ביותר שלה.

ינוקא1

New member
יקירי ,

הבערות הגדולה ביותר היא לא לדעת ולחשוב שאתה יודע.
&nbsp
לא שמעתי על כך שנתנו לך אישור לראות את כל סרטי הווידאו בספריה הקוסמית ולדעת בדיוק למה זה קרה.
&nbsp
אתה יכול לצטט דברים שאמרו אנשים חכמים על גלגולים וזה סבבה.
זו אמונה ככל האמונות , כל עוד לא חווית זאת בעצמך בבירור.
&nbsp
אני יכול לצטט לך פי אלף , אם הייתי רוצה.
&nbsp

מודטחדש

New member
אני לא מבין

למה אתה מקשר כל דבר אלי. אני מדבר על אדם בהארה. כמו שאני מבין את זה. וברור שאתה מבין הארה באופן שונה. אדם בהארה לא צריך שום סרטים. מהספריה הקוסמית או אחרת. כל אחד מאיתנו נולד עם כל הידע שביקום כבר צרוב בתוכו. הארה מאפשרת גישה מלאה לכל הידע הזה. אני לא חוויתי גלגולי נשמות (וצר לי על המפרסמים "קורס בו תלמד על כל גלגולי הנשמות שלך". קארמה גרועה ביותר, כי אי אפשר ללמד או ללמוד את זה). יש מספיק תיעוד כיום של אנשים ש-"זכרו" בצורה מדוייקת ובדוקה גלגולים אחרים שלהם.

ינוקא1

New member
כי אתה אומר

דברים כמו :
&nbsp
"היא הרגה אותו באיזה עבר שהוא, אז כעת הגיע תורה. הוא אולי רצה למות באיזה עבר שהוא? הצליח לו, לא הצליח"
&nbsp
האם חווית זאת ? ראית זאת בבירור ?
אינני חושב.
אתה חוזר על איזושהיא תיאוריה , שכבודה במקומה מונח.
אך אינך אומר את הדברים מידיעה ישירה.
&nbsp
אני דווקא כן חוויתי "שחזור גלגולים" כמו הרבה דברים שהתנסיתי בהם (ואני דווקא ממליץ גם לך להתנסות ככל יכולתך) , ואכן עולים שם סיפורים שונים תחת ה"היפנוזה" \ הדמיון מודרך , אך האם זה ההסבר ? אינני יודע.
&nbsp
(למשל , אפשר להגיד כי כאשר אנחנו מתים אז אנחנו מתים , רק שכמו כל דבר בטבע מתקיים סוג של "מיחזור" לתודעות ומורכבת מהן תודעה חדשה - וזה ההסבר ל"זכרונות" הללו)
&nbsp
ולגבי :
"מסתורין", או "נס" או "לא מובן" הן מלים נרדפות לבערות - מצב שאיננו הארה, לרמת תודעה שעדיין לא חיה את המצב הגבוה ביותר שלה."
&nbsp
כאן בכלל אני חולק עליך לחלוטין :
מבחינתי ככל שתבין יותר
תבין כמה שאינך מבין.
ובהארה , זה נכון שבעתיים.
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
יקירי. אני כותב

מה שאני מבין. ראינו שוב ושוב שמה שאתה מבין באופן שונה מאיך שאני מבין. מה זה אומר? דבר אחד פשוט. אחד מאיתנו מבין באופן שגוי. זו ההבנה שלי (ושל ניוטון) של קארמה (תרגום מילולי מסנסקריט - פעולה). לכל פעולה יש תגובה באותה עצמה בכיוון המנוגד. אתה רוצה להבין שזה לא נכון או נכון - אבל.. או כל צורת הבנה שהיא - זכותך.

ינוקא1

New member
לכל פעולה יש תגובה בכיוון המנוגד ....

אך גם לזה , יש הרבה הרבה פרטים.
&nbsp
למשל אם אתה מפיל אבן למיים -
המיים דווקא לא יפעילו על האבן כח מנוגד באותה עוצמה , ולכן האבן תשקע.
&nbsp
כנ"ל אם תניח מסה על מישור משופע , תצטרך להתחשב בזווית המישור כדי לחשב את הכח שהאבן מפעילה על המישור.
&nbsp
כנ"ל המסה עצמה -
המסה עצמה היא באיזושהיא מידה "התכונה של הגוף להתמיד במצבו".
מסה אחת נופלת יוצרת כח שונה ממסה אחרת שנופלת (אם כי באותה מהירות) , ומי אמר לך שהמעשים עליהם אתה מדבר הם באותה "מאסה" רוחנית ?
&nbsp
כך שאומנם מבחינה תיאורטית "לכל פעולה יש פעולה באותה עוצמה בכיוון המנוגד" , אך הישום של הכלל הזה במציאות הוא כל כך מורכב , שאי אפשר להכליל ולהגיד בוודאות דברים קונקרטיים אלא רק במקרים מאוד מאוד פשוטים.
&nbsp
ואם כך זה בעולם הפיזיקלי , קל וחומר בעולם הרוחני.
היומרה להגיד "זה בגללל זה ובגלל זה" , מראה בדרך כלל על חוסר הבנה.
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
שוב. העדר לימודי הליבה

כשאתה מפיל אבן למים, המים מגיבים בכיוון ההפוך באותה עצמה. אולי לא יגיד לך הרבה, אבל שאל את ארכימדס. המים יגיבו, בדיוק באותה עצמה בכיוון המנוגד. לא רק המים. האוויר שמעל המים יפעיל גם הוא את העצמה שהפעילו עליו המים (בגלל האבן) עד סוף האטמוספירה. וכל זה יחזור חזרה לכדור הארץ. אם אתה חושב שיש הבדל גדול בין ה-"
עולם הפיזיקלי
" לבין "
עולם הרוח
" סימן שאת הלא מבין לא בזה ולא בזה. מה גורם למה אנחנו לא יכולים לדעת. מה שאנחנו יכולים לדעת זה שלכל דבר יש תתגובה. מתי היא תקרה, ממי ולמי, על זה אין ידע. התגובה יכולה להיות מיידית והיא יכולה לארוך מיליארדי שנים.אבל היה סמוך ובטוח. התגובה תהיה מתישהו.

ינוקא1

New member
אם כבר בניוטון עסקינן

קח את אחד המשפטים שלו :
&nbsp
"איני יודע איך אני נראה לעולם, אך לעצמי אני נדמה רק כילד ששיחק על שפת־הים, ושִעשע עצמו מפעם לפעם בכך שמצא חלוק אבן חלק יותר, או צדף יפה יותר מן הרגיל; בעוד האוקיינוס הגדול של האמת משתרע לפני בלתי נגלה."
&nbsp
אתה מבין , זה משפט שמבטא הארה :
המשפט מבטא את זה שהאדם תמיד יעמוד מול אוקיינוס המיסתורין , קטן כמו ילד קטן בחוף , וכל הנסיונות להבין אותו (בדרך מדעית , אנרגטית או בכל דרך אחרת) , הם בסך הכל כמו להשתעשע עם צדף לעומת האוקיינוס שנמצא לפניך.
&nbsp
שחרר שליטה

ראשית , תבין שאינך מבין ושלעולם לא תבין.
רק אז תוכל להיפתח.
&nbsp

למעלה