קצת

קשת13

New member
קצת ../images/Emo32.gif

אך נשמח לקבל עצה טובה בכל זאת... ראשית אני מתנצלת שאני לא מרבה לבקר כאן עקב הימים העמוסים שעוברים עלינו. לאחרונה הקטנטן (פידידי) בן השנתיים עושה לנו לילות 'לבנים' ואשמח לקבל מכם רעיונות - דבר ראשון הוא דורש לבוא למיטה שלנו ולא מוכן בשום פנים ואופן להרדם במיטתו (וזו תופעה חדשה יחסית כי עד לפני חודש הוא הלך לישון בלי בעיה במיטה שלו). והדבר השני שמפריע יותר - הוא מתעורר באמצע הלילה ומבקש 'בקבוקי' וגם זה דבר שכבר נגמל ממנו פחות או יותר בעבר. ניסיתי להגדיל את כמות החלב לפני השינה אבל הוא לא מסיים את הבקבוק והוא גם ככה אכלן גרוע ומאוד בררן. חשבתי לנסות להתעקש שבקבוק יש רק בבוקר אבל אני מרחמת עליו וכל לילה חוזר הסיפור... בסופו של דבר יוצא שכל לילה זה מלחמה עד שהוא נרדם, ואז מעבירים אותו למיטה שלו ואז באמצע הלילה שוב בכי לבקבוק ורוצה לחזור למיטה שלי וכו'. השינוי המהותי שהתרחש אגב בחודש האחרון הוא כניסתו לגן. מצטערת אם רשמתי קצת מבולבל, אשמח לשמוע דעה או עצה. תודה

נונינה1

New member
מנסה לעזור

קושי של הסתגלות למקום חדש בהחלט יכול לצאת גם כבעיות שינה זמניות. גם אצל ילדים רגלים. אני מאוד מבינה אותך כי בת השנתיים וחצי שלי עושה לי עד היום בעיות בלילות.............אבל בעצות אני גדולה
אז ככה, אני אישית ממש לא אכפת לי שהם נרדמים אצלי במיטה אבל המומחים אומרים שעדיף טקס שינה קבוע וברור, אח"כ בלי טלויזיה אבל אפשר עם מוזיקה נעימה להשאיר אותם לבד ולא לוותר............. באמצע הלילה גם אם בא לו חלב לא הייתי נותנת כי הוא ממש לא צריך - רק בא לו, כמה לילות של מסר ברור - לא שותים חלב באמצע הלילה, והמסר יופנם, כי אם זה יהפוך להרגל אז גם יהיה צורך פיזי וחבל. בהצלחה לכם.

קשת13

New member
תודה לך

אישית גם לי לא אכפת שירדם אצלי במיטה רק שמשום מה לוקח לו הרבה יותר זמן להרדם אצלי מאשר שהיה לוקח לו במיטה שלו. לדוג'- לקח לו שעה וחצי להרדם היום! וכל הזמן הזה אני לידו כמובן. הוא משחק איתי, קופץ, משתולל ולכן לוקח לו הרבה יותר זמן. ובקשר לבקבוק בלילה - מהיום ננסה לשים לזה כבר סוף. שוב תודה(-:

יגקל

New member
הירדמות

אצלנו הסיפור היה דומה בגיל שלכם. כיום בני בן 4 וחצי ועם הזמן הדבר השתנה לחלוטין. אנחנו עושים טקס קבוע כל ערב. באותה שעה הוא מכבה את הטלויזיה, סוגרים את האורות בבית (חוץ מהמטבח) והוא שוכב לישון במיטה שלנו. אחרי מספר דקות הוא מבקש לעבור למיטה שלו ולוקח לו כחצי שעה עד אשר הוא נרדם. עד לפני כחודשיים הוא היה נרדם במיטה שלנו והיינו מעבירים אותו למיטה שלו. ההירדמות היתה לוקחת לו בין שעה וחצי לשעתיים, זה היה ממש סיוט, אני רוצה לנוח במיטה שלי, והוא ישן שם. אני לימדתי אותו שכשהולכים לישון אין טלויזיה, אין מוסיקה, אין משחקים, אמא ואבא לא נמצאים לידך במיטה, הולכים לישון עם מוצצים ו/או בובה/דובי וזהו, אין אבא ואמא במיטה. בגיל שנתיים הוא גם היה מתעורר באמצע הלילה לאכול דייסה, אבל זה נגמר לבד. אני חושבת שצריך לתת לו בקבוק בלילה לפי רצונו, אבל בקשר לשינה לעשות טקס קבוע וללמד אותו שהוא הולך לישון לבד ולא משנה באיזו מיטה, את לא צרכיה לשכב לידו עד אשר ירדם. שינה זה דבר אישי ורגוע ואין משחקים. אפשר לשחק איתו מספר דקות לפני השינה ואח"כ לעזוב אותו לבד להרגע ולהרדם. דבר נוסף, אולי לוקח לו הרבה זמן להרדם בגלל שהוא ישן יותר מידי צהריים, אולי צריך להפחית לו את זמן שנת הצהריים בהדרגה?

קשת13

New member
הייתי מאוד רוצה

להשאיר אותו לישון במיטה שלנו לבד אבל אני חוששת שיתגלגל ויפול, או שפשוט ירד לחפש אותי... ובמיטה שלו זה פשוט לא הולך. ולגבי שנת הצהריים - מאז שהוא בגן הוא באמת רוצה לישון יותר בצהריים, הוא מסוגל לישון אפילו 3 שעות בצהריים אבל אני מעירה אותו אחרי שעתיים כי אחר כך זה עוד יותר קשה בלילה.

יגקל

New member
שינה

את יכולה להשאיר אותו במיטה שלכם לבד ולשים כסאות מסביב למיטה על מנת שלא יתגלגל ויפול. אם הוא ירד מהמיטה לשכם לחפש אותך אז פשוט תחזירי אותו למיטה. בכל פעם שירד מהמיטה תצייני בפניו שאת נמצאת בבית ולא הולכת לשום מקום כדי שידע שאת תמיד בסביבה. תנסי להעביר לו המון אוירת רוגע של "אמא נמצאת פה ואתה צריך לישון מוקדם כדי שיהי לך כוח לשחק מחר בגן עם החברים, כדי שיהיה לך כוח ללכת לטיפול עם X וכד' ". גם הבן שלי מאוד אוהב לישון צהריים, הוא מתעייף בבוקר ורוצה לישון הרבה צהריים.אנחנו הפחתנו את שנת הצהריים לשעה עד שעה וחצי ולא יותר מזה, אחרת בלילה הוא לא הולך לישון לפני 11. צריך להוריד לו את שנת הצהריים, כל יומיים ב- 5 דקות ובכך להרגיל אותו לישון שעה עד שעה וחצי, למרות שהוא קטן ותראי כמה שזה יעזור. כל 5 דקות פחות בשנת צהריים יפחית לו את זמן ההרדמות. תנסי ותראי כמה זה עוזר, מנסיון.

למעלה