קצת
... לחם עבודה ..

יוסי99

New member
קצת ../images/Emo32.gif ... לחם עבודה ..

לא ממש off topic - זו בעיה של עתודאים. אני לא לומד מרביעי בצהריים עד יום ראשון (כולל). זה חצי שבוע (כן כן סידרתי לי הסמסטר מערכת חביבה ביותר). וכמו רובנו, אני כרגע תפרן. אי לכך ובהתאם לזאת, החלטתי שהגיע הזמן למצוא לי עבודה. הבעיה - אף אחד לא רוצה עובדים בני 19 ללא ניסיון שרכשו בצבא, למעט אולי אולמות אירועים (ניחוש.. זה לא שוס של עבודה). יש לי קו"ח מרשימים יחסית, ופשוט לא חוזרים אליי, מהמקומות המעטים שאני מוצא בכלל לנכון לשלוח (בכ"ז, אני רוצה שליש משרה\משמרות\רצוי במקום שעובד בלילות\סופ"ש ושמשלם טיפה יותר משכר מינימום.. דרישות סבירות בהחלט לדעתי). אז אם יש למישהו רעיונות מקוריים \ עבודה להציע\ מקום שהוא עובד\עבד בו או מכיר, או סתם עצה מחכימה.. אני אודה לו מאד.. הגם שאף פעם למעשה לא התקבלתי לעבודה על סמך ראיון\קו"ח, בשני המקומות היחידים שעבדתי זה היה דרך מישהו שמכיר מישהו..

arifell

New member
אני גם מחפש

בשנה האחרונה ניסיתי להסתמך על העובדה שעבודה בה יש לי נסיון- יש לה ביקוש באיזור חיפה. אבל מסתבר שאין איפה לעבוד, אם אתה מורה לבר מצווה, במיוחד אם אתה עתודאי, ומקהילה שלא באיזור חיפה, ולא מכירים אותך... אני לא רוצה לעבוד במלצרות- היה לי ניסיון עם זה ולא אהבתי. ואני חושב שאני איש של טלמרקטינג מקצועות רלוונטיים לעבודה בתחום, בקושי יש לי, מה עושים? אז... אם האנגלית מספיק טובה- אפשר לעבוד בהגהה של מכתבי תודה למקבלי המלגות, ואם אתה לומד לא בטכניון, אלא באחת האוניברסיטאות, אז אתה יכול גם לתרגם מאמרים מאנגלית לעברית ולקחת עבודות הדפסה או משהו כזה

פגז compot

New member
בשתי מילים

ש-י-ע-ו-ר-י-ם פ-ר-ט-י-י-ם!!!! המון כסף (!!!), ולא צריך שום ידע מיוחד, רק סבלנות... אה, וכדי לעשות רושם טוב - תבקשו קודם את הספרים והמחברות של התלמיד לעיון מעמיק על חשבונכם, ותציעו שיעור ניסיון במחיר "היכרות". אני לא יודע עד כמה סטודנטים למשפטים יכולים להשתתף בחגיגה (אולי בתור מורים לתנ"ך???), אבל פיסיקאים-מתמטיקאים-מדמ"ח-מהנדסים יכולים לעשות כמויות אסטרונומיות של כסף - במיוחד אם הסביבה בה הם מלמדים ידועה כמבוססת.

יוסי99

New member
צודק

לצערי מורה דפוקה וזיקה מועטה למה שהתכוונתי לעסוק בו, גרמו לכך שהידע שלי במתמטיקה לא היה רב, וגם הוא פרח יום אחרי הבגרות. וללמד את כל השאר - נחמד, אבל היחס של הצע\ביקוש עובד לרעתך בצורה מטורפת.

פגז compot

New member
נכון, אבל יש שטיקים

האמהות המודאגות שמשלמות 60-100 לשעה (ולפעמים יותר) היו מעדיפות ש"הגוזל" שלהן ילמד מתמטיקה מסטודנט למתמטיקה, פיסיקה ממדען אטום, וכימיה מפורפ´ לכימיה אי-אורגנית, ולכן אני לא בטוח בסיכויים שלך למצוא עבודה כמורה למקצועות ריאליים - אבל כמורה למקצועות הומניים (בהם יש מחסור כללי בשוק) היו קופצים על המציאה... בקשר למקצועות הריאליים (בעיקר פיסיקה של כיתה י´ ומתמטיקה לכל הרמות) יש עודף בשוק - אבל... יש שיטה לעקוף את התורים בקלי-קלות... מי שהיה תלמיד טוב בבי"ס, והמורים עדיין זוכרים אותו (ואתם עתודאים, אז אני מניח שעדיין לא שכחו אתכם) יכול לקפוץ לחדר מורים, להגיד שלום לכל המורים, ולהגיד להם בדרך אגב שאתם סטודנטים ומחפשים עבודה כמורים פרטיים... רוב ההורים, לפני שהם בכלל מסתכלים בעיתון או בלוחות מודעות, פונים ישירות למורה של התלמיד ומבקשים המלצה. תעשו אחד ועוד אחד, ותבינו שהמזומנים כמעט קופצים לכיס.

arifell

New member
כמובן שהשטיקים האלה טובים רק בשביל

מי שלומד באיזור מגוריו הקבוע, אבל למי שלמד בהוד שרון בתיכון ולומד עכשיו בטכניון בחיפה, זה לא כ"כ עוזר לו מה מוריו לשעבר חושבים עליו...

יוסי99

New member
על הפנים

הדבר היחיד שיש בו המון עבודה - מכירות. אחרי כמה חודשים במכירת יחידות נופש, אני יכול להבין טוב מאד למה יש במכירות כ"כ הרבה מקומות עבודה פנויים.. ללמד\להדריך פסיכומטרי - אנחנו צעירים מסעדות - לא משהו בכלל, אלא אם כן יש לך עצבים לחכות עד שיהיה לך מספיק ניסיון כדי לעבוד במקום על רמה, וגם אז בטח יגידו לך שאתה צעיר מדי תרגום - לא משתלם אם אתה לא שפת אם ממש ומתרגם מהר לאללה, הגם שיש המון תחרות. הדרכה - צריך ניסיון בתחום המקצועי - המון תחרות, ולאור העובדה שאין לך עתיד באותו מקום עבודה, יעדיפו סטודנט שיכול להשתלב בעתיד.. שירות לקוחות - סביר, אבל מסתבר שהרוב דורשים התחייבות לשנה, 4-5 משמרות בשבוע - לא ממש מתאים לי עבודות אחרות - בשביל 15 ש"ח לשעה אני מעדיף לא לעבוד, תודה.

alvin

New member
מה עם INTEL?

שאני אומר אינטל זה לא בהכרח רק הם. בירידי תעסוקה בטכניון יש מלא חברות שמחפשות סטודנטים החל מסמסטר 3, זה בעיקר לאנשים ממדעי המחשב אבל גם אחרים תמיד יכולים לנסות.

אז לגבי אינטל

מצד אחד אינטל מאוד אוהבים להעסיק סטודנטים. מצד שני, אינטל לא אוהבים להעסיק עתודאים. הם מעסיקים סטודנטים, ומחנכים אותם מתוך כוונה שהם יישארו לעבוד אצלם בעתיד. בטופס ההרשמה שהם מחלקים למועמדים, מופיעה משבצת: "עתודאי: כן/לא". (זה מזכיר קצת את המשבצת הידועה: "יש לי תיק פלילי: כן/לא", ובאופן מפתיע גם גורר אותה תוצאה...)

יוסי99

New member
כן ולא - אינטל, י.ב.מ ופתרון הקסם

לעתודאי הממוצע אינטל וי.ב.מ לא ממש עוזרות, אבל! חבר של מישהי שלומדת איתי עתודאי, ולפני הגיוס הוא עבד איזה שנה שנתיים ביב.מ נדמה לי, במשכורת של 20K בערך (לפני שנתיים שלוש). אבל, הוא סיים מצטיין מהמחזור שלו או משהו כזה בטכניון, ונדמה לי שאבא של חברה שלו כבר נצח שנים עובד בחברה או משהו כזה. בקיצור, לא הייתי בונה על זה אבל אין טעם לעשות הכללות. מה גם שסטודנטים למשפטים הם בטוח לא צריכים.. ;)

כן, הבחור הזה...

אני לא מפקפק, אני בטוח שאתה מכיר את הבחור, אבל: נדמה שתמיד יש בחור כזה. זה שעבד באינטל/י.ב.מ/מוטורולה/וכו´ והרוויח משכורת של 20K עד הגיוס. אני אישית כבר שמעתי סיפור על בחור כזה לפחות פעמיים. אולי פשוט אתה סיפרת את זה כאן בפורום...
לא יודע...

פלטרון

New member
מסקנה : עתודה=תיק פלילי ../images/Emo6.gif

מקפיץ פיץ פיץ פיץ ... פיצה עם כל התוספות

למעלה