קצת
, אבל נראה לי חשוב

danielhope

New member
הרי ראו איך השופטים התנגדו למשוב

של לשכת עורכי הדין - וזו דוגמא להתנהגות שלהם...

יש הבדל בין משוב על

השופטים (ביקורת) לבין סדנת לימוד. וזה שלא הוא לא על הפרק, לא אומר שלא כדאי להעלות על הפרק. עובדה היא שבאותו דיון שהזכרתי עם אותו פקיד בכיר מבית המשפט ועם לבנת, הוא הבין אחרי שהיא הסבירה וזה הרעיון. להסביר לכולם. אם אשה אחת יכלה להשפיע על בתי הדין הרבניים והצליחה לעורר הקשבה , לבטח גם שופטי בית המפשט יכולים. אם יש למישהו השפעה כאן, כדאי להציע את זה.

danielhope

New member
אני לא מכיר את הסיפור על בתי הדין

הרבניים.. תוכלי להאיר את ידיעתי בנושא..

זו היתה כתבה

בעיתון שקראתי כבר מזמן וכבר לא זכור לי באיזה עיתון ומה בדיוק היה הסיפור. אבל זה היה על אשה אחת שעבדה שם, נדמה לי, ויום אחד היא החליטה שנמאס לה, אז היא נעמדה בכנסה לדלת והתחילה לדבר. היו שניסו להשתיק אותה אבל כולם(כל הדיינים) אמרו להם לשתוק והם עמדו והקשיבו ברצינות. אותה אשה לפי מיטב זכרוני גם ניסחה הסכם טורם נישואים שהוסכם על הרבנים וכיום ממליצים שכל אחד יחתום על זה טרם נישואיו.

אפשר לדעת ממה בידיוק נימאס לה?

גם לי כל יום נמאס מהרבה דברים אני לא רצ לבית דין רבני, הסיפור שלך הזוי לגמרי.

Yanchu

New member
אוקיי..

מה דעתכם, אגב? מה צריך להיות העונש במקירה של עבירות מין? מאסר של כמה שנים, מה מינימום ומה מקסימום? ובכלל, כמה עונשים גדולים יכולים להתריע את האנס הפוטנציאלי הבא? נראה לכם באמת שהאנסים מודעים לעונש שהקודמים קיבלו?

Yanchu

New member
הבעיה היא שזה לא מה שנותנים

בתי המשפט.. זה המקסימום שאפשר לתת. בתי המשפט (ע"ע העצומה) נותנים בדר"כ 4 שנים מאסר בפועל. אני רק מזכיר לך שניתן לקצץ את העונש עד לכדי רבע (!) מהעונש שנתנו השופטים, מה שמשאיר בפועל מאסר נמוך בהרבה.

בענין הזה..

אנחנו יכולים ללמוד משהו מ"חוק וסדר" ששם כן מחמירים עם עברייני מין. שלכם חנה גונן

בארץ,השופטים מטומטמים

מעט מאוד אנסים בארץ נכנסים לכלא ליותר מ-5-8 שנים,וגם שכן,אז הם יושבים חצי מהזמן ומשחררים אותם עם התנהגות טובה. באר"הב מחמירים הרבה יותר עם אנסים,אני לא יודעת בדיוק מה המינימום ומה המקסימום,אבל זה בסביבות ה-10-15 שנה,אבל בדר"כ יותר,תלוי בפושע ובהיסטוריה הפלילית שלו.

אורן1979

New member
זה לא עד כדי כך חד וחלק

לא תמיד במקרי אונס יש הוכחות ועדויות המראות אשמה מעל לכל ספק, ובשיפוט מקרי אונס יש "תחום אפור" מאוד נרחב מכיוון שרוב מקרי האונס מתבצעים ע"י מכר של הנאנסת או במה שנקרא "אונס בפגישה" (DATE-RAPE) העדויות הן לא תמיד חד משמעיות בהוכחת האונס. לפעמים הקורבן גם מחכה זמן מה עד לדיווח על התקיפה וכך גורמת להעלמותן של עדויות פיזיות. עוד גורם הוא הבעיתיות להוכיח הבדל בין יחסי מין סוערים בהסכמה לאונס. כך שרוב המקרים מגיעים למצב של הוא אמר - היא אמרה, והשופטים נאלצים להכריע איזו גרסה היא יותר אמינה לדעתם. במקרה כזה אפשר להבין מתן עונש "קל" יחסית, אמנם גרסת הקורבן אמינה יותר אך קיים יסוד של ספק...

Yanchu

New member
רוב האינוסים (ככה אומרים לדעתי)

הם נגד קטינים, מה שמבטל ישר את הוויכוח על ההסכמה. לרוב יש מספיק עדות, ומספיק ראיות. אין ספק שברגע שהשופטים קובעים שהוא אכן אנס (לרוב גם האנסים מודים)- צריך להיות עונש מינימום כלשהו. לא ייתכן ששופטים קובעים שהוא אנס מעל ספק סביר ונותנים לו 4 שנים, שמתקצרות ל1-3 שנים.

danielhope

New member
גם נגד קטינים יש הבדל גדול

בהרבה מקרים בחומרת העונש אם הם בהסכמה או לא.. ואני לא מדבר על יחסי מין עם ילדים ממש אלא יחסי מין בין בן 19 ובת 15 אם הם בהסכמה או לא - בית המשפט מאד מתחשב בזה...למרות ששניהם אסורים.

למעלה