קצת
, אבל נראה לי חשוב

Nimst

New member
קצת ../images/Emo32.gif, אבל נראה לי חשוב

שלחו לי את זה: "עונש המינימום על עבירות מין ואלימות במשפחה הוא ארבע שנות מאסר כולל חובת מאסר בפועל. כיום, העונש הממוצע הנגזר בגין עבירת אונס חמורה הינו 4 שנים - חמישית בלבד מן העונש המירבי. עסקאות הטיעון והעונשים המגוחכים הניתנים לעברייני מין מוכיחים לנו כי בתי המשפט מתעלמים הן מהחוק והן מהחומרה שבאלימות מינית. לא ייתכן שבמציאות בה אחת מתוך שלוש נשים עוברת תקיפה מינית, אחת מתוך חמש נשים נאנסת ואחד מתוך שבעה גברים נאנס, כאשר המצב הולך ומחריף מיום ליום, בתי המשפט, האחראים על הדין, שותקים, מקלים את הענישה, ויוצרים בסיס ולגיטימציה לאלימות המינית." כדי לחתום על העצומה, לחצו כאן.

OpticalIllusion

New member
בושה למערכת בתי המשפט . נקודה.

מדינות פחות מפותחות משלנו, נותנות תקופת מעצר כפולה מזו... ואני מדבר רק על המינימום ...

nadavb77

New member
אחת מכל חמש נשים נאנסת

מדהים. איזו מדינה נפלאה לחיות בה..... מאיפה המספרים?

Nimst

New member
אני לא יודעת

אבל אני שמעתי אותם עוד לפני, בפעילות שהועברה בבית הספר שלי ע"י איזו עמותה שעוזרת לנאנסים/ות.

elcool

New member
אחד מתוך 7 גברים נאנס?

אף פעם לא שמעתי על אונס גברים

danielhope

New member
מה? אף פעם לא שמעת שגבר אונס

גבר? באמת נדיר שאישה אונסת גבר אבל גבר שאונס גבר זה די נפוץ...

elcool

New member
אהה! גבר אונס גבר...

בסדר, עכשיו אני מבין... מה לעשות? אני יותר מידי old fashioned

danielhope

New member
נו ברור הרי אנחנו "נאורים"

ו"מפותחים" ופה כל הצרות מתחילות...

OpticalIllusion

New member
אנחנו "נאורים" ? מסתבר שאנחנו ממש

לא ... אבל למה להפוך את זה לויכוח פוליטי ?

danielhope

New member
זה מה שבאתי לומר

או אולי שונה ממך שהנאורות היא לא כ"כ נאורות אבל לא משנה זה באמת ויכוח מסוג אחר :)

danielhope

New member
נכון העונשים פה באמת קלים

צריך לחשוב על החמרה בשנות המאסר, בתנאי המאסר ועל סירוס כימי.... מאבק מבורך!

יש לי בעיה עם חתימות

באינטרנט. הלוואי שהיו דרכים אחרות שבהן אפשר למחות בלי להיכנס למאגרי מידע (שכידוע לכל בר דעת הם פרוצים ). מעבר לכך, יש צורך בחינוך השופטים. שכן עבירות מסוג אלו נתפסות רק כפגיעה פיזית , ולפי דעת אלו, כמו שסימני מכה חולפים, גם זה חולף ולא כך הוא. עד שהם שמה למעלה לא יבינו זאת(ונזכרתי כרגע בדיון שהיה בכנסת כשלבנת ניסתה להסביר משהו לאחד הפקידים החשובים שם במסדונות בית המשפט, לאחר שהיה הסיפור ההוא שפיצלו שופטות כי טענו שהן רגשניות ולא אובייקטיביות. באמת מצאתי שהיא צריכה להסביר דברים אלמנטריים והוא בכלל לא מבין על מה הרעש ולמה זה לא בסדר מה שנעשה ומשה שהוא אמר שהוא ביקש הסבר...) כך שעד שלא יבינו, הם יטענו שמחבלים בתהליך השיפוט שלהם, כמו בתקופה ההיא שחוקקו חוק על עונשי מינימום וגם את זה השופטים לא הסכימו לקבל מאותה סיבה. הרעיון הוא פשוט להפגיש אותם עם האנשים שישמעו ויקלטו מה זה בדיוק. עד אז המגפה הזאת לא תיפסק(וזאת מגפה שחייבת להיפסק ועשויה להפסק רק בעונשים מחמירים ביותר. בלי התערבות של כל מיני גורמים סוציאליים. הבן אדם "הבריא" (כאילו שזו מחלה...) יופי. שימשיך לרצות עונשו בכלא. הרי אף אחד לא יכול לערוב שהוא לא ימשיך באלו.

Nimst

New member
הבעיה היא שאי אפשר לחנך את השופטים.

אני מסכימה שהדרך הזו - להכריח אותם - תיצור אצלהם אנטגוניזם, אבל אין דרך אחרת. לא מדובר באנשים צעירים, הם כבר לא ישנו את דעתם. מה שכן רצוי (ואולי אפשרי יותר) לעשות, הוא לחנך את אלה שבדרך להיות שופטים להבין את כובד המשקל של עבירות מין.

דווקא אפשר

ובכל מקרה , אפשר לנסות. בדיוק כמו שהעבירו את השוטרים סדנא בנושא אלימות כלפי נשים במשפחה, עובדה שהמשטרה בהרבה מקומות כבר לא מתייחסת כך כלפי נשים מוכות. (זה שצריך להעביר בחלק מהמקומות גם סדנא לאנשים שעובדים בבתי מחסה לנשים האלה , זה סיפור אחר)

Nimst

New member
אני לא יודעת בנוגע לשוטרים

המצב במשטרה עדיין לא נראה לי מזהיר, בין השאר מבחינת רגישות. אבל בכל מקרה, זה שונה. אני בטוחה ששופטים, שיודעים שתפקידם לחרוץ גורלות, לא מוכנים ללמוד ממישהו אחר כמו ששוטרים (אולי) מוכנים. שופטים רגילים שהם הסמכות, אני לא רואה אותם משתפים פעולה עם סדנא כזו. אני מקווה שאני טועה, אבל גם אם כן - הדיון תאורטי מדי, לצערי. הרי סנדא כזו לשופטים לא נמצאת על הפרק כיום.

למעלה