קצת תשתיות...

bumpymus

New member
קצת תשתיות...

מישהו שמע על פרוייקט איילון מזרח?! עוד כביש מהיר רוחבי במדינתינו הקטנה... נכנסתי היום לאתר נתיבי איילון וראיתי שהם עושים כמה פרוייקטים להכנת "תשתית" לרכבת הקלה ביניהם פריצת כביש מהיר במקביל לנחל הירקון "נתיבי הירקון אולי" קצת עצוב ומעניין... עד לפני כמה שנים לא היו פה כבישים מהירים. מאז פתיחת כביש 6 יתווספו בנוסף לכביש 5 וכביש 1 הרוחבים. כביש אוניברסיטת בר אילן כביש 6 (כביש מהיר) נס ציונה מודיעין, אשדוד כביש 6, הרצליה כביש 6 ועכשיו איילון מזרח?!?! אנחנו לא הורסים קצת את המדינה?!?! מה עם הרכבות?!?

אביב ש

New member
נכון, גם רכבות יש לפתח

ובשנים האחרונות יש אכן התקדמות בנושא, אך אין להזניח את הכבישים, אלה נמצאים בפיגור גדול ביחס לסוג המדינה בה הם נמצאים וגם ביחס לשטחה.

bumpymus

New member
נכון יש פיגור בכבישים.

אני הייתי משקיע את המשאבים להפוך את כביש 4 וכביש 2 טובים וידידותיים לסביבה כמו כביש 6, הייתי מחליף את מע"צ עם האנשים מכביש 6, נכון שצריך לפתח את המערך הכלל ארצי אבל אפשר גם נקודתית לשפר את מה שקיים וליצור תחושה שהכבישים הם מודרנים כמו פרוייקט נתיבי איילון... בפועל כביש 6 אינו אלטרנטיבה לכביש 2 או כביש 4 ואיני בטוח אם הוא היה בחינם הוא היה פוטר את הבעיות, 2 הכבישים האלה הם עדיין עורקי תנועה ראשיים ולכן צריך להשקיע בהן. כביש 6 פשוט מעודד את הבניה מזרחה יותר ואולי דרומית יותר לכיוון הנגב ואולי זה יתרון שלו. עכשיו העורכי התנועה הרוחביים, שאמורים לשרת את כביש 6 איני בטוח שהם יפתרו את בעיות התנועה. הטעות במדינת ישראל שהמפכיה התשתית התעוררה מאוחר מידי ועכשיו מע"צ קצתץ נקפע.

tapuzo

New member
כביש 6 הכי נורא שיש

כביש ידידותי לסביבה? זה בדיחה נכון? הכביש הזה הרס מאות אלפי מ"ר של סביבה טבעית, פגע בנוף וכל זה כדי שלכמה אלפי עשירים יהיה כביש מהיר לעצמם..

bumpymus

New member
תגיד אתה פעיל ירוק?

אני גם פעיל ירוק, ואני רואה משהו קצת צבוע. עם השלטים על כביש שש לא היו כחולים אלה ירוקים (כלומר כביש בין עירוני) אני לא חושב שהיו עושים כל כך הרבה רעש. העובדה שהרסו מאות אלפי מ"ר של הסביבה זה נכון ואני לא מצדיק את זה. מה שאני אומר שהדרך שבא נבנתה הכביש יחסית הרבה יותר טוב מאיך שכביש 2 או 4 נבנו ואין מה לעושת, 2 הכבישים האלה כיום עושים זיהום הרבה יותר גדול, הזיהום היחיד שכביש 6 עשה זה הרס הסביבה בזמן סלילתו הזיהום כיום בחלק שבוא הכביש פעיל (אבל אף אחד לא נוסע בו) הוא מינימלי. יש כל כך הרבה כבישים שנסללים היום ואני לא רואה התנגדות. אני אישית מתנגד למרבית כבישי הרוחב בישראל ואני לא שומע פעילים ירוקים מתנגדים!

tapuzo

New member
רגע מה אתה מציע?

ברור שכביש מספר 6 פחות מזהם (את האויר) אם הרבה פחות מכוניות נוסעות בו.. אבל מה ההגיון לעשות כביש שכולו לעשירים בלבד, מחשבון משלם המיסים? בנוסף, הכביש הזה לא ירוק ולא כלום, הוא רחב, הוא מיותר ובמקומו היה אפשר לפתח עוד קו רכבת מקרית שמונה לכרמיאל, משם לעכו, חיפה, תל אביב ועד הדרום, במקום לבנות כביש לבעלי הג'יפים ברמת השרון שיוכלו לסוע בנוחות בשבת לטייל בצפון. מדינה מושחתת, מטומטמת שבה בעל המאה הוא בעל הדעה וככה אנחנו נראים!

גם כביש איילון ../images/Emo10.gif

תידע לך שגם כביש נתיבי איילון היה אמור להיות פארק בנוסח נחל הירקון אם לא היו בונים כביש מהיר מסביבו . כי בהתחלה רצו ש-נחל איילון יהיה פארק . אבל בגלל שבשנות ה-60' וה-50' בנו סביבו אזורי תעשייה ואז התחילו לישפוך ביוב לתוכו אז כל התוכנית להפוך אותו לפארק נעצרו והתחילו ליבנות כביש מהיר שהרס את הנחל
. ועכשיו בכלל יש תוכנית להזיז אותו לכיוון יפו .

bumpymus

New member
מזאת אומרת להוזיז אותו ליפו?

לדעתי למרות שאיילון יוצר בקבוק של פקק הוא עדיין הכרחי... צריך לעשות מימנו כניראה אגדת גודש ככה שפחות מכוניות יסעו בו... שמעת על פרוייקט איילון מזרח?!!?!? הכביש יעבור דרך הירקון עד כביש חמש כניראה... בזבוז!!!

לא דיברתי על כביש אלא על הנחל../images/Emo182.gif

היתכוונתי לומר שעיריית תל אביב רוצה לימחוק את התוואי המקורי של נחל איילון ולהזיז אותו מכיוון שכונת התיקווה לכיוון יפו . ככה שהוא לא יעבור בתוך נתיבי איילון ולא יתחבר אל נחל הירקון אלא ימשיך ישר לכיוון הים דרך יפו .

כביש איילון מיזרח ../images/Emo73.gif

כביש איילון מיזרח זה כביש שאמור לחבר את נתיבי איילון עם כביש מספר 5 ( חוצה שומרון ) דרך תל-אביב , רמת-גן , בני-ברק ו-פתח תיקווה .

למעלה