קצת שקט פה אז הינה נושא לדיון

laoch gaidhlig

New member
קצת שקט פה אז הינה נושא לדיון

בשיחות פרטיות ביני ובין "חתול הצשייר" הגענו לעינין "עולם החלימה" . איך אתם מתיחסים אליו , כל אחד לפי אמונתו אם בכלל ?

neophile

New member
בעולם מנוכר אין עולם חלימה

אני חושב שעולם החלומות משקף את ההשפעות האסטרליות כפי שהן מתבטאות בחיי היום היום . מעבר לתוכן האישי של החלום , ישנה אפשרות שמדובר בהשפעה קולקטיבית וכך כל פרט בקולקטיב מתמודד עם התוכן האישי שלו אך הסיבה היא אחת . אם היינו חיים בשבט אז היה לנו הרבה מן המשותף בחלומות אבל מכיוון שרובנו מנוכרים(מלשון נוכרי) וללא שבט אין עולם חלימה .

לפי אמונתי

עולם החלימה הוא במובן מסוים מרחב מודעות אחר של האדם. בשונה ממרחבי מודעות "פרטיים" יותר כמו דמיון וכו', ובדומה למרחבים כגון המרחב הגשמי, עולם החלימה לפי אמונתי משותף. אני מפריד בין "סתם" חלום לבין עולם החלימה. לפי אמונתי אנשים שסתם הולכים לישון לרוב נמצאים בעיקר בתוך הדימיון של עצמם ולעיתים נדירות יוצאים באמת לעולם החלימה. כניסה ועבודה בעולם החלימה דורשת הן כישרון והן אימון. מה שכן, שעולם החלימה הוא המרחב היחיד המוכר לי בו מצד אחד יש אפשרות לאינטרקציה ישירה עם גורמים אחרים, ומצד שני יש גישה ישירה וכלים לעבודה עם כל שלבי ומרכיבי המודעות של האדם. ז"א, תודעת האדם עצמו נפרסת בפניו, גלויה לחלוטין, ובו זמנית הוא יכול גם לבוא באינטרקציה עם מודעות של אדם אחר. עולם החלימה אינו נעול מבפנים, ז"א אדם שעובד מתוך עולם החלימה מסוגל לראות ולפעמים גם לשנות דברים במרחבי מודעות אחרים. למשל: עולם הרוחות, העולם הגשמי, עולם הצללים, המימד האסטרלי, וכו'. במובנים רבים אני גם מקבל את המיתולוגיה של קסטנדה (כן, אני יודע שהוא שיקר ואין קשר בין ספריו לאינדיאנים ולמסורת שלהם) בנוגע לעולם החלימה. סה"כ, לדעתי עולם החלימה הוא דבר מאד לא טריוויאלי ועבודה איתו דורשת משמעת מנטלית עצומה מודעות מאד מפותחת, אבל מצד שני, כשמצליחים ללמוד להשתמש בו זהו כלי מאגי without a peer

Animus1539

New member
עולם החלימה

כמעט ולא יצא לי להכיר או להשתמש בעולם החלימה. אבל - היתה לי תקופה בה ניסיתי לחוות "חלום צלול" בו אני מודע לעצמי ומודע לזה שזה חלום. זה הצליח לי פעמיים. באחד מהם הצלחתי לעוף ממקום למקום, אבל לא הכל היה בשליטתי, וקרו דברם שייתי צריך לעשות להם re-wind ולעבור שוב על מנת שזה יהי חלום עם תכנים שרציתי. בדיעבד יכול להיות שאם הייתי נותן לחלום לזרום לכיוון שהוא רצה הייתי לומד יותר. אולי ננסה שוב.

למעלה