אפס שתיים יקירתי
צר לי שלא סיפרתי על הילדה. הרגשתי שאני קצת חורגת מנושא הפורום ולכן לא גלשתי. הילדה היא ילדה מקסימה. יפה וחכמה. היא מאוד בוגרת ונבונה ואני קצת מרחמת עליה בגלל שנלקחה ממנה שמחת הילדות בעודה צעירה כל כך ועליה להיות אחראית לכל האחים הצעירים שלה. בשנים הראשונות כשהם היו רק שניים, היא ואחיה הצעיר ממנה בשנה וחצי, היתה להם ילדות מאושרת ושמחה. שניהם בלונדינים עם עיניים כחולות ויפים כמו מלאכים (טפו, טפו, טפו, חמסה, חמסה, חמסה) שלא אעשה להם עין רעה. היתה הפסקה של 4 שנים בין השני לשלישי בגלל שאמם חלתה במחלת היאפים רחמנא ליצלן, הידועה כעייפות כרונית וגם כאפשטיין בר וירוס ועוד שמות שונים, אבל היא קשה ומתישה ואמם כמעט ולא תפקדה. לאחר כמה שנים הם המשיכו במצוות פרו ורבו ונולד הבן השלישי שאחריו שוב היתה הפסקה של כמה שנים, בגלל בעיות רפואיות שונות. בינתיים הגדולים התחילו ללכת לבית הספר ולחיידר, והיו תלמידים מצויינים. אחרי עוד הפסקה של כמה שנים נולדה הבת הרביעית שהיא היום בת 3, אחריה התאומים בני שנה וחצי ועכשיו התינוק החדש. כך שהיתה חבורה מגובשת של שלושה 'גדולים' שהם כבר תלמידי בית ספר וארבעה ממש תינוקות. מאחר והם שתי בנות וחמישה בנים, והבת השניה רק בת 3, ברור שכל האחריות על האחים הקטנים נופלת על הגדולה ולכן אני חשה שזה קצת לא הוגן כלפיה. כמו כן צר לי מאוד שלא חגגו לה בת-מצווה כמו שעושים לילדות החילוניות היום, שאינה נופלת מחגיגות הבר-מצווה לבנים. בעוד שנה וחצי יחגוג אחיה את בר המצווה שלו והיא בטח תרגיש את עצמה מקופחת משהו... ברור לי שאני חיה בעולם אחר משלהם ושאצלם ככה נהוג ושהילדים מקבלים הכל באהבה ובכבוד להורים ולא עולה על דעתם לחשוב אחרת, וגם אני, חס וחלילה לא אומרת שום דבר בנושא כמובן. אלה רק המחשבות שלי ביני לבין עצמי... וכמובן, אפס שתיים יקירתי, אני שמחה ומאושרת עם כל הנכדים שלי, שיהיו בריאים, ויגדלו ויגיעו למצוות ולחופה ולמעשים טובים.