קצת שאלות

רותי ב.

New member
קצת שאלות

1. אנטס קואנטוס דיאס טופי און רפ'ראן - kon la kuchara me dan aroz, kon el mango me kitan el ojo קון לה קוצ'ארה מה דאן ארוז, קון אל מאנגו מה קיטאן אל אוז'ו קואלו אס - מאנגו ??? - התרגום למילה הזו אם אפשר. 2. אל ביירב'ו דאר איירס - אין הייתם מתרגמים אותו?? 3. מילים בעברית ששכחתי איך אומרים אותן בלאדינו מצב רוח - פעם ידעתי ועכשיו זה פרח מזכרוני - סתם - סין ראזון ?? סין נאדה?? (איי אונה קאנטיקה דה קריאטוראס ארמוזה, אסקריטה פור יהודה אטלס - "סתם קופסה חלודה שמונחת באמצע הכביש, אפילו אני עובר על-ידה בלי להרגיש - משהו עוצר לי ת'רגלים אחרי כמה פסיעות, ואני חוזר אחורה בשביל לבעוט" רציתי לתרגם את הקטע הזה בשביל הנכדים) בכל זאת - אן טודו מודו ?? אן טודו אסטו ?? - אל קואל אס אל מאס ג'וסטו?? יבולים (???) היידה, גראסיאס פור קאדה רפואסטה, אי נוצ'ה בואנה אי ריפוזאדה קה טנגאמוס, אי לוס סולדאדוס טאמביין

SAMI RUSSO

New member
היייי רותי - תרגומים

מאנגו = ידית , אל מאנגו דלה פוארטה דאר איירס = לתת אוויר , לתת גז

רותי ב.

New member
גראסיאס, אי אה סאמי טאמביין.

אי אמי מי פארסיו קה אל תרגום אז קומו "להתרברב" , "לעשות רוח".

SAMI RUSSO

New member
תרגמתי לך את השיר פחות או יותר

תרגום לשיר : און קוטי פודרידו אנמדיו דל קאמינו אי יו פאסו אנלדו - סין מטר טינו אונה קוזה מארטה מיס פייזס דוספואז דקדה פאסוס טורנו אטראס פור צ'אפטיאר לו

Sarika

New member
פ'רוז'נטיאדו=חלוד, פודרידו=רקוב

פ'רוז'ה=חלודה

רותי ב.

New member
אמה נו אסקריב'יטס

לה סולה פאלאב'רה קה יו נו סה - "סתם" - ככה דילגת על המילה שחסרה לי?? חחחחחחחחח וגם שכחתי איך אומרים מצב רוח, ו-יבולים ונדמה לי שעוד מילה שרשמתי בהודעה הראשית.

ש ח ר ש

New member
יבולים - קריסמיאנטוס מצב רוח- גאנה

נו טאנגו גאנה דה נאדה - אין לי מצב רוח לכלום

רותי ב.

New member
גראסיאס שחרש... פור לה גאנה -

יה סה קה גאנה אס מצב רוח, אמה מה פארסיו קה איי אוטרונה פאלאב'רה. אל משפט (??) אנטרו קה קרייה טראדוזיר דיזה ... "הוא הבין שחברו הוא במצב רוח טוב והעז לבקש .... " אנטונסס לה פאלאב'רה "גאנה" נו סאב'ייה קומו מטרלה ... אל טראדוקסיון ...

רותי. אל אנטניידו קה סו אמיגו אסטה

קון לה אברה בואנה אי טובו קורז'ה דה דמנדאר

רותי. אל אנטניידו קה סו אמיגו אסטה

קון לה אברה בואנה אי טובו קורז'ה דה דמנדאר

למעלה