קצת שאלות...

סייפיי

New member
קצת שאלות...

ציינתי פעם כבר שאני עובד יום אירובי- יום משקולות, שאלותיי הן: א. האם כאשר אני עובד יום אחד על שרירי הרגליים (תאומים, ארבע ראשי, המסטרינג) באימון משקולות ויום לאחר מכן עובד אירובי (ריצה כמובן) האינטואיציה שלי אומרת שזה בעצם לא נכון אז רציתי לשאול לעצתכם, האם יום לאחר אימון משקולות רגליים לוותר על האירובי? ב. השריר שבין המרפק לכף היד (למעשה לפי מה שאני יודע יש שם 8 שרירים שונים) נורא חשוב לי, בעזרת אילו תרגילים אני יכול לעבות אותו וגם לחזק אותו בצורה משמעותית תוך הזמן הקצר ביותר? ג. לפי התוכנית שלי אני מחלק את אימון המשקולות לשלושה אזורי גוף: א-חזה וגב (בעבודה על הגב יש גם קצת יד קדמית), ב- יד אחורית/קדמית, כתפיים, טרפזים. ג- רגליים. יש הפרש של חמישה ימים עד שאני חוזר לאותה קבוצת שריר, האם זהו זמן מספיק למנוחה? תודה מראש.

תשובות

1. אחרי אימון רגלים נעדיף לבצע אימון התאוששות אירובי. 2. אתה מתכוון לשרירי האמה (יש שם יותר מ-8 שרירים). תרגילים מומלצים: כפיפה בשורש כף היד כנגד משקולת פשיטה בשורש כף היד כנגד משקולת רוטציה לשני הכיוונים בשורש כף היד כנגד משקולת תרגילים אלו יספיקו לשלב הראשון, הקפד לבצע זאת כאשר האמה מונחת על משטח ורק כף היד באויר, לסבולת בצע 20 חזרות מכל תרגיל, לכוח בצע 10 חזרות כנגד התנגדות משמעותית. 3. זה יותר מדי זמן למנוחה, יוצא לך לעבוד פעם אחת בשבוע על קבוצת שריר וזה לא מספיק ! לכן המלצתי לעבור לאימון AB כלומר: אימון A- חזה, יד קדמית, כתפיים אימון B - רגליים, גב, יד אחורית בהצלחה

למעלה