קצת קידמה

zeppelin20

New member
קצת קידמה

תם לא חושבים שכל הקטע של אמפי3ים ונגנים וזה רק הורס את היופי שביצירה ושמיעה של אלבום שלם כאילו אנשים שמים כמה להיטים בנגנים במקום להתרכז באלבום כיצירה ואז יוצא עוד אמנים רדודים של 3 להיטים ופחות השקעה ומוזיקה איכותית מה דעתכם? יש בזה משו או שטויות?

sleep1937

New member
כי

מי שרוצה להקשיב מקשיב ומי שרוצה לשים ערמת "שירים" איפשהו ולשמוע אותם ברקע ישמע אותם ברקע בכל מקרה... לחלק מהאנשים לעומת זאת (אני לדוגמא) לשמוע מוזיקה מקבצים ולא מדיסק מקורי הורסת קצת את החוויה. אולי זה סתם כי אני מתמסטלת מהסנפת חוברות של דיסקים.

Liorking

New member
שטויות

כל עוד מקשיבים למוזיקה, לא משנה איך. זה באמת פספוס לשים בנגן mp3 רק את Money ו-Time כשאפשר לשמוע את כל הצד האפל של הריח מתחילתו ועד סופו, אבל אם אין מקום, עדיף לשמוע את השירים האלה מאשר את בריטני ספירס. חוץ מזה, עכשיו יש נגני iPod עם קיבולת יותר גדולה לאחסון אלבומים שלמים, אז אל חשש.

D r o r R

New member
ממש לא שטויות.

שמנו את כל אוסף הדיסקים שלנו על ה IPOD של אחותי, וככה אנחנו יכולים לשמוע כל אלבום שיש לנו בשלמותו. אני לא מבין איך ה"להיטים של 3 דקות" קשורים פה.

epitaph

New member
אמממ...

דווקא באמפי שלוש אתה יכול לדחוס אלבומים שלמים לתוך הנגן ולשמוע אותם ברצף, אחד אחרי השני. גם אם מדובר בקורא אמ פי שלוש ולא נגן אתה יכול להכניס בכיך חמישה או שישה אלבומים באיכות שהיא בסדר גמור ולא דחוסה מדי שלא לדבר על האיי פודים שמגיעים היום כבר ל40 ג'יגה ויותר ואז בכיף אתה יכול להכניס חלק מאוד נכבד מהדיסקוגרפיה שלך לתוכו ולשמוע אלבומים מלאים כמה שרק תרצה (או עד שתיגמר הבטריה, תלוי מה בא קודם).

cut2

New member
מה שמפריע לי בכל התחום הזה

של נגני אמפי למינהם זה בעיקר הסאונד. אולי כשאני מקשיב לרוק ההבדל (יחסית, יחסית) זניח, אבל אין מה לדבר על מוסיקה קלאסית (ואני מתכוון בעיקר למוסיקה תזמורתית). סימפוניה שמכווצת לאמפי3... נשמעת פשוט קטסטרופה. 320K משפר מאוד את המצב, אך זה פשוט לא זה, ואני לגמרי מעדיף לשמוע כמו שצריך, בדיסקמן. לא אכפת לי שזה מיושן (פורום פרוג, לא אמורים להתייחס פה לאופנות. סתם.), המוסיקה היא מעל הכל, וסאונד זה חלק מהמוסיקה, נטו. אני חושב שבסך הכל זה די מוזר, שהטכנולוגיה אמורה להתקדם עם השנים אבל איכות הסאונד דווקא ירדה. העולם הזה מטורף.

RamiSun

New member
אתה צודק.

אני פשוט לא יכול להקישב לזה. במיוחד לא בדיסק מן שלי ולא באוטו. האיכות פשוט ירידה. אני משתמש באמפי-3 יותר כדרך להכיר חומר ברגע שאני אוהב אלבום. אני נאלץ לקנות אותו כדין. פשוט כי האוזן שלי דפוקה ומחפשת צליל סביר. אני גם מסכים איתך על הקטע של העולם המוזר, אני חושב אבל שאם מבינים איזו מוזיקה שומע רוב רובו של העולם, אז באמת שזה לא משנה למי שמקשיב לנינט ולאיזה ראפר אם איכות הסאונד היא ברמה או לא. הבעיה שמחפשי הסאונד הסביר הם קבוצה מאוד זניחה. יש מצד אחד את ההמון שכל מה שקורה בדרך כלל קורה בשבלו, יש את האודיופילים שמחפשים את הסאונד הכי מדויק וחם, אבל הבעיה שאצלהם כל מכשיר עולה כמו המשכורת השנתית שלי. ויש את אנשי האמצע שדי נופלים בין הכסאות. בקיצור מבחינתי אין על הסאונד של הדיסק מן של פאנאסוניק.

dpascal2

New member
ולמרות שאני מסכים עם כל מה שנאמר

עדיין לולא הדיגיטציה שעבר העולם היינו ממשיכים לטחון את אותם אלבומים שמוכרי חנויות המוסיקה מואילים בטובם להחזיק ולא נחשפים לאלפי יצירות מופת שלולא האינטרנט היו ממשיכות להיות נחלת מעטים. אני בכל מקרה קונה דיסק של אמפישלש שאהבתי אבל לו יכולתי לבחור בין עולם שיש בו רק תקליטים לעולם שיש בו רק דיסקים,חלוקת קבצים ואמפישלש הייתי ללא צל ספק בוחר בשני. ואני אומר את זה בתור "אודיופיל". המציאות היום הרבה יותר טובה מפעם. כשאני הייתי בתיכון היית צריך לשלם הון ולהמתין חודשים כדי לקבל איזה תקליט נדיר בהזמנה מיוחדת. היום אתה ניגש למחשב וצ'יק צ'ק מוריד מה שבא לך. רוצה יותר איכות ? : תשלם (או תצרוב).

RamiSun

New member
מי שלא מפריע לו

לשמוע לאורך זמן את השירים בדחיסות של 128 256 , אני פשוט מקנא בו. ממממ.... בעצם לא. זה מעבר לשאלה אם מאזינים לאלבום או לשיר, שזאת לשעצמה שאלה חשובה, כי אני לא איש של שירים אלא של אלבומים. אבל איך אפשר לשמוע את זה ככה?????

The Cabana Boy

New member
זה תלוי

אם באמת שמים שירים מסויימים זה באמת הורס. אבל אפשר לשים אלבומים שלמים בתוך ה-MP3 ולא להעביר בין השירים כדי לשמוע את האלבום הבא. אבל בכלליות אני די מתעב את ה-MP3 הקטנים שהגיעו לפני האיפוד וקרובו. אני מעדיף דיסקים ותקליטים.

meandmeandme

New member
העניין הוא לא כמה מקום יש לך באיפוד

העניין הוא תרבות הshuffle. רוב האנשים שמשתמשים היום בנגן אמפי3 משתמשים באופציית הshuffle. האופציה הזאת בהחלט מוציאה את השירים מההקשר האלבומי שלהם ובהחלט מעודדת סינגלים יחדניים.

HelterSkelter1

New member
הרבה קידמה

אותם אנשים ששמים כמה להיטים בנגן, בדר"כ עושים אותו הדבר עם הדיסקים עצמם. יש אנשים שאני ספציפית מכיר ששומעים רק שירים בודדים, והם לא מבינים איך אני מסוגל לשמוע אלבום שלם של אמן בודד מההתחלה ועד הסוף בלי לדלג. מי שבאמת שומע מוזיקה ברצינות ולעומק, ייקנה נגני MP3 עם הרבה זיכרון. אני למשל קניתי נגן רק בזמן האחרון, ובדיוק לזה חיכיתי - שייצרו נגנים עם 40 ג'יגה ומעלה. כך גם אפשר לשים כמויות גדולות של מוזיקה, וגם לא להתפשר על איכות הסאונד (יחסית לMP3 כמובן). אני כמובן מעדיף דיסקים, אבל בנסיעות, צבא וכד', ברירת הנגן MP3 הרבה יותר טובה.

kalimera1

New member
יש משו בזה...

לי יש אינטרנט בבית רק בזמן האחרון ואמנם נחשפתי לכמויות עצומות של חומר חדש (הרבה בזכותכם... :)) אבל אני מרגישה שהערך של המוזיקה ירד. כלומר, מוזיקה היתה חוויה בשבילי מעבר להאזנה.לפתוח דיסק שלא מכירים, העטיפה הרבה יותר מרשימה כשהיא מול העיניים ולא על המסך...לא יודעת להסביר בדיוק. הכל הפך להיות יותר מנוכר. כשכל השירים נמצאים באותו צאגר, בלחיצת אותו כפתור, הם מאבדים משהו מהייחודיות שלהם, של כל דיסק. אני אישית מתלבטת אפ לרכוש MP גם בגלל האיכות וגם בגלל הסיבות הנ"ל... משהו כזה.

JohnPaul

New member
המגבלה אצלי

היא הזכרון. אני נאלץ לשמוע באיכות של 128K. יש לי נגן 20 ג'יגה של סוני שהפסיקו לייצר בערך חודשיים אחרי שהתחילו. הדבר המיוחד בו הוא שהוא קורא את הפורמט המיוחד של סוני, Atrac3Plus, שנותן לי להכניס בערך 13,000 שירים, והרבה פחות בשירים של פרוג:). עד כה מילאתי בו בערך 6000 שירים (כמובן אלבומים שלמים).

למעלה