קצת צילומים חידות

והתשובה

אלו כלים של תופר כפפות סבא של אסנת (אשתי) היה תופר כפפות (בעיקר עור) לפני שעלה ארצה בארץ כפי שאתם יכולים לשער לא היה ביקוש גדול לכפפות, כך שהכלים היו יתומים עד שהחלטתי לאמץ אותם. הסרגל צר בקצה על מנת שאפשר יהיה למדוד מקצה האצבע הכלי השני שנראה כמו מקל עגול וצר בקצה נועד להפוך את הכפפות, את הכפפות תפרו הפוך לאחר שסיימו רצו שהתפרים יהיו פנימה לכן יש את המקל הנ"ל שעוזר להפוך את האצבעות ולישר אותן. הכלי השלישי שנראה כמו מלקחיים נועד להרחיב את קצות הכפפה

KaNiJa

New member
אני משתמש בהם כדי לבתר גופות...

אבל כל אחד והקטע שלו...

תמונות של סביבון מבולגריה

אבי נולד בבולגריה והביא איתו את הסביבון ששיחק בילדות אין לי מושג למה אבל יש לו שש פיאות, אבי נפטר כך שאין לי את מי לשאול ואין לי מושג מה כתוב על הסביבון

שלומי,

קרא בעיון את המאמר המחכים מאוד של רחל על הסביבונים, במאגר המאמרים שלנו בפורום. אני סבור שתמצא את התשובה שם.

rachelea

New member
שש פאות לסביבון

סביבון משושה הוא סביבון הימורים המצוי במדינות שונות בעולם. לצערי אין לי סביבון מבולגריה ולכן אינני יכולה לומר במדויק מה כתוב על פאותיו של הסביבון הספציפי שבידך. קרוב לודאי שכתוב משהו בדומה לכיתוב בסביבונים ממדינות אחרות: שים 1 בקופה, שים 2, על כולם לתת לקופה, קח 1, קח 2, קח הכל. הסביבון איננו סביבון יהודי לחנוכה (שכידוע יש בו ארבע פאות בלבד לנוטריקון של: נס גדול היה פה/שם). אך ייתכן, שמאחר ובחנויות היה סביבון הנוכרי למשחקי ההימורים בהישג יד, שיחקו עמו גם בחנוכה.

עוד תמונות הפעם של מצלמה

הסיפור של המצלמה סבתי קיבלה את המצלמה לפני שעלתה לארץ מרוסיה. זו מצלמה ביבי בראון של קודאק. המצלמה כנראה משנות השלושים לפחות לפי מה שטוענים אחרים המוכרים באיביי

broadaxe

New member
המצלמה אכן משנות השלושים

נחשבת להיט בין אספני המצלמות מאחר והיא עשוייה מבקליט, חומר לא נפוץ בתעשיית המצלמות וכך נאספת גם ע"י אספני בקליט. החומר שביר וקשה מאד לתקנו. יש לו גם נטייה מעצבנת לקבל "צ'יפים" בקצוות, בדומה לזכוכית עבה ולשיש. הבקליט נחשב לפולימר הראשון (הומצא בסוף המאה ה-19) ובתקופת הארט-דקו עשו ממנו הרבה מאד מוצרים לשימוש ולנוי. קיים בכל מיני צבעים אבל הוא אינו שקוף, בניגוד לדעה העממית, על פיה קוראים לכיסוי המגן הצבעוני של פנסי רכב אחוריים בשם בקליט.

broadaxe

New member
המצלמה אכן משנות השלושים

נחשבת להיט בין אספני המצלמות מאחר והיא עשוייה מבקליט, חומר לא נפוץ בתעשיית המצלמות וכך נאספת גם ע"י אספני בקליט. החומר שביר וקשה מאד לתקנו. יש לו גם נטייה מעצבנת לקבל "צ'יפים" בקצוות, בדומה לזכוכית עבה ולשיש. הבקליט נחשב לפולימר הראשון (הומצא בסוף המאה ה-19) ובתקופת הארט-דקו עשו ממנו הרבה מאד מוצרים לשימוש ולנוי. קיים בכל מיני צבעים אבל הוא אינו שקוף, בניגוד לדעה העממית, על פיה קוראים לכיסוי המגן הצבעוני של פנסי רכב אחוריים בשם בקליט.

נצל"ש - למסירה ציוד צילום ישן

לא נראה לי שיש שם מציאות מדהימות (ואני לא ממש זוכר מה יש שם), והחפץ העתיק ביותר שיש שם לא יכול להיות מלפני שנות החמישים. אבל אם מישהו מעוניין לקבל מה שיש לי (ללא תמורה) שייצור קשר במסר אישי.

יופי של פריטים../images/Emo70.gif

במיוחד הכלים לכפפות. תמהני אם כיום יש שימוש עבורם, אפילו בארצות הקור, או שמא אנשים פשוט זורקים את הכפפות הקרועות שלהם לפח (מבלי לתקן).

תמיר1991

New member
מנצל"ש:../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

אש"י -
על המוסף הנהדר של הארץ, הגעתי הרגע הביתה, עברתי בדואר, והמוסף חיכה לי שם. חגיגה לעיניים, אפילו יותר משל ידיעות ומעריב.
תמיר.

למעלה