קצת פרופורציות.

קצת פרופורציות.

קודם כל מי שדורש להאשים את חיילי השייטת שהיו מעורבים באירוע באשמת רצח צריך להתבייש שכך הוא רואה את המקרה ואת חיילי השייטת. שנית מדובר במחבל ולא בחייל של מדינה בעלת ריבונות וצבא. מדובר שמחבל שכל פעילותו היא רצח לשם רצח של חפים מפשע בגלל אידאולוגיה או פונדמנטליזם על רקע דתי קיצוני. יש בהחלט לעשות הבדלה בין חייל אוייב לבין מחבל נפשע ולכן על טירוריסט לא חלות ההגנות שיש על חיילים של צבא בהתאם לאמנת ג´נבה. לא רק שלא צריך לגנות את המעשה שלהם ובטח שלא להעמיד אותם למשפט אלא על המפקד העליון של הצבא וצמרת המטכ"ל לגבות אותם בצורה חד משמעית ולהכריז על מדיניות של מחבל טירוריסט שנתפס על ידי כוחות צה"ל יוצא מיד וללא דיחוי להורג. אני משוכנע שבעוד יום יומיים לאחר שאבק ההתלהמות הסכרינית המזויעה של חוגי "המוסר" המזוייף הצבוע הישראלי בשיתוף פעולה מסייע של התקשורת כמובן ישקע נגלה שבעצם חיילי השייטת נהגו בהתאם להוראות הנקוטות היום בצבא לגבי דרך הטיפול במחבלים. אם הדרג המדיני וגם הצבאי היו יוצאים בהכרזה ברורה שמחבלים דינם מוות ללא משפט ממילא לא היינו חוזים היום בזוועה המבישה הזאת של התלהמות הציבור נגד חיילי השייטת האמיצים שמגיע להם כל הכבוד על חיסולו של מחבל חלאה שיותר לא ירצח יהודים חפים מפשע.

youvall

New member
מסכים ולא מסכים...

אין ספק שיש מן הצביעות בכך שמתעמרים על "וידוי הריגה" כאילו אין זה דבר מקובל בצבאות העולם בכלל ובצה"ל בפרט. ונכון, חייבים לבצע הבדלה בין טרוריסט, אשר הינו אדם חמוש המסתתר בקבוצה אזרחית לא חמושה, ובין חייל אויב, אשר נושא עליו סימני זיהוי להיותו חייל. אז על מה אני לא מסכים? "להכריז על מדיניות של מחבל טרוריסט שנתפס ע"י כוחות צה"ל יוצא מיד וללא דיחוי להורג" "מחבלים דינם מוות ללא משפט" הראשון מאוד בעייתי מבחינת צה"ל. זה זמן רב שצה"ל מבצע מעצרים יום-יומים של פעילי טרור ברחבי הגדה-לא הורג או מחסל אותם, ולמעשה בזכות המעצר והחקירה של אותם מבוקשים יש אפשרות להגיע למבוקשים בכירים יותר ויותר. אירגוני הטרור הינם אירגונים ממודרים היטב אשר קשה לחדור אליהם-ורק באמצעות חקירות של אנשי האירגון אפשר להגיע לראש שלו. הראייה לך, במשך קרוב לשלוש שנים צה"ל מחפש את ראש החמאס בחברון-שהיה אחראי על הפיגוע בסבארו, ורק באמצעות מאות מעצרים וחקירות מאז הפיגוע בב"ש הצליח לעצרו! אם היינו מחסלים את כל העצורים שלנו-לא היינו מגיעים לראש החמאס בחברון... קיימת בעיה עקרונית עם הוצאה להורג ללא משפט...ראשית, כל אדם, הוא חשוד! גם אם הוכחת שעסק בטרור-בפני מערכת המשפט הוא עדיין חשוד...אם יש ביכולתך לעצור אדם זה ולהביאו למשפט וחקירה-הדבר מועדף! רק אם אין ביכולתך להביאו למשפט ולחקירה, והוא בגדר פצצה מתקתקת-רק אז ניתן באופן חוקי לחסלו.

E טי

New member
פתרון פשוט לשתי הבעיות

צה"ל יחליט איזה מחבל שהוא טופס הינו מחבל שניתן לחקור ויכול לעזור למצוא מחבלים בכירים, ואיזה ניתן להרוג אותו ואפילו רצוי! בקשר לבעיה השניה שהעלת- פשוט מאוד, אני לא הורג (או אפילו חושד) באף אדם שלא מחזיק נשק ביד ללא רישיון. חייל שרואה מחבל מחזיק קלאצ' או M 16 בקרב הערבים, מורשה להרוג מיידית את הערבי שמחזיק בנשק! אגב, גם אבנים זה נשק (לדעתי)...

youvall

New member
הבעיה היא...

שחיילים, עם כל הכבוד שיש לי אליהם-ויש לי הרבה כבוד- לא יכולים להיות הסמכות ממי אפשר לחקור ולהוציא מידע וממי לא... גם הפעיל הפשוט ביותר מסוגל להביא לכדי לכידת המפעיל שלו, וזה יביא ללכידת המפעיל שלו ולאט לאט מתקדמים בסולם וככה אפשר לעצור גם את בכיר המבוקשים... אז האם הפעיל הפשוט סייע באופן ישיר למעצר ראש האירגון? לא! האם הוא סייע? כן! כנראה שבלי הפעילים הפשוטים, הקטנים, אלה שמחזקים את הקלאצ' והאמי לא היינו מגיעים בחיים למפעילים שלהם ולא היינו מגיעים לראשי הארגון... ד"א, האם לדעתך ילד בן 10 אשר זורק אבן על טנק-בר מוות? האם גם אותו צריך להרוג? או אותו אפשר פשוט לגרש ע"י נסיעה של הטנק(רק נסיעה) לעברו(לא עליו!)...

E טי

New member
הרי ברור שהחיילים

לא מהווים סמכות להחליט את מי לחקור ואת מי לא, מי שכן עושים את זה אלה המפקדים... וכמובן שחייל לא יכול לירות בלי לקבל פקודה (אלא במקרה שהוא בסכנה) ד"א אתה ראית פעם ילד בן 10 זורק אבנים על טנק???? אני לא! אבל אני ראיתי הרבה ילדים, מכל הגילאים, זורקים אבנים, שכל אחת מהם מסוגלת להרוג (שלא לדבר על בקבוקי תבערה), על חיילים פשוטים, שהאפשרות היחידה שלהם זה לירות כדורי גומי מסכנים, ולזרוק גז מדמיע, במקום לירות בכדורים חיים ולהפסיק לסכן את החיים שלהם!

youvall

New member
גם המפקדים לא מוסמכים....

אי אפשר לדעת ממי כן אפשר להוציא מידע מועיל וממי לא... אם אתה יכול לעצור את החשוד-תעצור אותו...יועיל לך בחקירה-מצויין! לא יועיל-תכלא אותו עד סוף ימי חייו, או עד עסקת השבויים הבאה.... כן, ראינו כבר ילדים קטנים זורקים אבנים על טנקים...וד"א, לכדור גומי יש יותר סיכוי להרוג מאבן...

E טי

New member
אם לא המפקדים אז מי מוסמך?

מישהו חייב להחליט... "או עד עסקת השבויים הבאה" סליחה??? אתה משחרר רוצחים??? אני עוד לא ראיתי מדינה שמשחררת רוצחים לשום עסקה שהיא!

youvall

New member
מי מוסמך...אנשי השב"כ...

באופן עקרוני, אי אפשר לקבוע בצורה שרירותית מי יכול לסייע לך ומי לא... אפילו המחבל הפשוט ביותר יכול לתרום לך פיסת מידע שתוביל לפיסת מידע אחרת שתוביל לפיסת מידע אחרת שתוביל לתפיסת ראש האירגון... בינתיים-כן, מדינת ישראל ביצעה כבר חילופי שבויים שבהם שוחררו גם עצירים פלסטינאים, וכן, גם כאלה עם דם על הידים!

E טי

New member
אנשי השב"כ הם לא אנשי צבא!

העובדה שהמדינה כבר עשתה את זה לא מוכיחה כלום! המעשה הוא מעשה פסול!

youvall

New member
אני יודע שאנשי השב"כ הם לא מהצבא...

אבל הם אלה שחוקרים את הנעצרים...ושוב אני אחזור על זה שגם הפעיל הקטן ביותר יכול להביא לפיסת מידע שתביא בסופו של דבר לעצירתו של ראש האירגון... ומעשה פסול או לא-זה ויכוח אחר...העובדה היא שזה כבר נעשה ולפעמים לא מזיק שיהיו לנו עצירים, שלדוגמא תמורת רון ארד, נוכל לשחרר... אני מאוד מצטער, אבל אני מאמין בתפיסה של "לא משאירים חיילם מאחור" ומאמין שהמדינה צריכה לעשות הכל-כולל שיחרור עצירים-ע"מ להחזיר את חיילה שנשבו או נפלו בשטח אויב.

למעלה