קצת פיקצ'רס

giJad

New member
קצת פיקצ'רס

שאלתי פה לפני כמה חודשים על איסלנד, היה מדהים, אם יש שאלות אני אשמח לענות

יש פה קצת תמונות מאיסלנד, ודרום ומרכז אמריקה (מתעצל לעלות עוד)

http://as-gilad.deviantart.com/gallery/

natyh

New member
לחסום מיידית

אדם חסר מצפון ...., לפחות לו לא היית מצלם ... יש כאן אנשים שכבר שנים לא נסעו למקומות כאלו ....

yush4

New member
וואו!!בטח שיש שאלות

1. מה התקופה המתאימה?
2. כמה עולה (טיסה, מחיה)?
3. איזה פרק זמן ראוי?
4. איך האנשים? הבנתי ממישהו שהם אנטישמיים לגמרי, יכול לאשר/לבטל את הטענה?
5. באיזו מידה נוח לטיול מבחינת תחבורה, סימון שבילים? יש מסלולים ארוכים של 4-5 ימים ומעלה?
6. כל מה שבא לך להוסיף?

התמונות מדהימות-
גם הטבע וגם הצלם

giJad

New member
תודה, אז ככה

סה"כ יולי אוגוסט הכי מתאים אבל קצת לפני אחרי יכול להיות טוב. צריך להיות מעניין לעשות שם גם טיול חורף (הבעיה שיהיה 20 שעות חושך בערך.
טיסה עולה בין 800-1000 דולר, המחייה זה ממש תלוי איך מטיילים, אני התניידתי רק בטרמפים, ישנתי רק באוהל(בקמפינגים) ולא אכלתי במסעדות, ועדיין יצא לא זול בערך 800 דולר לחודש, אפשר לצמצם עוד, לא לישון בקמפינגים אלה פשוט בצד הדרך.

בטרמפים תירים בקושי עוצרים אז יוצא להכיר הרבה איסלנדים וכולם היו ממש ממש נחמדים לאף אחד לא היה אכפת שאנחנו מישראל ופגשנו כמה שאפילו ביקרו פה.

תחבורה כדאי רק טרמפים, מסביב לאי יש תחבורה ציבורית לכל מקום בערך אבל האוטובוס מגיע בערך פעמיים ביום, אז יוצא שטרמפים יותר זול, מעניין, ומהיר.

עשינו טרק של 4 ימים, ועוד אחד של 5. ויש עוד כמה ממש מומלצים. יש להם מפות מסומנות, בדרך כלל יש סימון שבילים ומסלול, וקל להשיג מידע על המסלולים. צריך רק לוודא טוב את המזג אוויר לפני.
לטיול בסגנון הזה(כולל איזה 2 טרקים) צריך לפחות חודש, בכיף הייתי נשאר יותר(לא הספקתי להגיע לצפון, צפון מזרח האי)

natyh

New member
מפות ?

עיפה רכשת ?
באיזה ספר השתמשת ?
יש משרדי טוריסט אינפו טובים ?
מהיכן טסת ?

ואתה מוזמן להרחיב גם בנושא מרכז ודרום אמריקה אותן השאלות ?

giJad

New member
טסתי מ

ישראל ללונדון ומשם לאיסלנד עם איזי ג'ט כרטיס כיוון אחד, התכנון שלי היה להשאר באיסלנד יותר וגם להתנדב שם קצת בשימור סביבה, אבל השתלשלות מקרים הובילה לזה שסיימתי אחרי חודש אז בחזור טסתי דרך ספרד שם טירקתי כשבועיים בפרינאים וחזרתי לארץ,(בעצם זה לא יקר לי את עלויות הטיסה)..

השתמשתי בלונלי פלאנט באנגלית, מפות אפשר למצוא בכל תחנת דלק(גם מפות 1:100000 ו 1:50000 ) גם אינפורמיישן אפשר למצוא בכל כפר של 100 תושבים, אם לא במשרד מסודר אז באתרי קמפינג..
סה"כ המדינה ממש לא מיושבת וכפר של אלפיים תושבים הוא נקודת הצטיידות חשובה, ויש בו כמעט את כל השרותיים. מה שכן אינטרנט אי אפשר למצוא בשום מקום, לטוב ולרע, (אלה אם אתה מצויד באיפון אז תוכל למצוא נקודות בודדות).

דרום ומרכז אמריקה אין לי כל כך מה להרחיב, טיילתי 9 חודשים, שמתוכם התנדבתי חודש בחווה לשיקום חיות בגואטמלה.

jeshu

New member
קצת על איסלנד למי שמעוניין מה שיש כרגע ב-CNN.

דייג. החלטת נשיא איסלנד. תיור של האי.

rndm

New member
שלום! אשמח למידע :)

הייתי באיסלנד לפני מס' שנים, ואני מתכנן לבקר שם שוב בקיץ הבא.

אני לא סגור על אופי הטיול שאני רוצה לעשות, וסגנון התרמילאות שעשית נשמע ממש מעניין.
אם יש לך זמן ורצון לכתוב על החוויה בקצת יותר פירוט זה מאוד מאוד יעזור לי (ואני בטוח שלנוספים)

אני בכוונה לא שואל שאלות ספציפיות בהודעה זאת, אבל אם בכל זאת אתה מעדיף בשיטה זו, אז אני אחשוב על כמה..

ולגבי התמונות - בהחלט מצוינות ומעבירות את האווירה

למעלה