קצת פחות מחצי

SaintJohn

New member
קצת פחות מחצי ../images/Emo32.gif

לא מזמן קניתי את Music From Big Pink של The Band, והוא מתחבב עליי משמיעה לשמיעה. במיוחד אהבתי את 2 שירי הפתיחה ואת Lonesome Suzie. לפי דעתי כל השירים שם (כולל הבונוסים) מתלבשים טוב על הקרואוז, אני בהחלט רואה אותם מבצעים אותם. היחידים שאולי קצת פחות נראה לי שמתאימים לקרואוז הם This Wheel's On Fire, I Shall Be Released ו-If I Lose. קל מאוד לראות את ההשפעה של The Band על הקרואוז ואת ההשראה שהם נתנו להם בכמה וכמה מהשירים שלהם.

AeroTom

New member
This Wheel's On Fire אני שכחתי אותו בסיקור

שעשיתי דאז, כי הלהקה ביצעה גם אותו בלייב. נזכרתי בו רק אחר כך ואני צריך להוסיף אותו לסיקור במאמרים. כריס וריץ' ביצעו אותו פעם במסגרת BOAF באפריל 2006 והלהקה כולה ביצעה אותו פעמיים, חודש וחודשיים לאחר מכן. הסיבה ששכחתי אותו היא כנראה שלא שמעתי עדיין את הביצוע שלהם לשיר (זה בנוסף ל-Crash On The Levee של דילן וה-Band יחד שהלהקה ביצעה 3 פעמים ב-2005). בכל מקרה, This Wheel's On Fire מאוד אהוב עלי. הוא עוד אחד מהשירים שלקוחים מה-Basement Tapes. הקלטות הלהקה עם דילן ב-67 במרתף של ה-Big Pink עוד לפני שהקליטו באותו מקום באולפן את אלבומם הראשון. ריק דאנקו ודילן כתבו אותו יחדיו. הוא כמובן אחר כך נכנס גם לאלבום הבכורה של The Band (יחד עם עוד 5 שירים שמצאו את דרכם ככה לאלבום). אני שמח שאתה מתחבר לאלבום משמיעה לשמיעה. אני די בטוח שתאהב מאוד גם את האלבום השני, ה-Self Titled, שהוא אפילו טוב יותר לדעתי כיום. בהחלט אפשר לראות שם את ההשפעות שהקרואוז לקחו מהם, כמו הרבה להקות אחרות מהתקופה. שירים של The Band תמיד קופצים לי לראש בביצוע של הקרואוז שאני חושב שהם היו מתאימים כל מיני...יש כמה שירים אחרים של The Band שתמיד חשבתי שישבו נהדר על הקרואוז, אבל מאלבומים מאוחרים יותר. הזכרת גם את I Shall Be Released שדילן כתב. די קלאסי שלהם ומקסים כמובן. היה לו רגע גם מאוד יפה בהופעה הענקית האחרונה של ה-Last Waltz, כשבוצע ממש בסיום ההופעה "הרגילה" של הערב\לילה הזה, עם כל האורחים שם יחד על הבמה איתם. דילן, קלפטון, יאנג, ג'וני מיטשל, רוני הוקינס ועוד, בנוסף לרוני ווד ורינגו סטאר. אחרי שהביצוע הזה הסתיים נשארו על הבמה לא מעט מהאמנים האלה שביצעו 2 ג'אמים חופשיים. לאחר כל זה ממש כשהיה כבר לפנות בוקר, אחרי איזה 4-5 שעות שם של החגיגה הזאת, ביל גראהם נכנס לחדר ההלבשה של הלהקה ואמר להם שהקהל עדיין שם ושםה יעלו לעוד שיר. הלהקה חזרה לבמה וביצעה את השיר האחרון בהחלט שלה בלייב יחד - Don't Do It (הקטע הזה הוא בעצם הפתיחה של הסרט של ה-Last Waltz כשהם חוזרים לבמה).

למעלה