קצת על תפוז

lunatick

New member
קצת על תפוז

הגעתי לשמוני ביום ראשון שעבר. זכרתי שחבר מהפורום נמצא פה וניסיתי להתקשר איתו דרך הפורום. כיוון שזו פעם ראשונה שנכנסתי לתפוז מהסלולר נדרשה סיסמה אותה לא זכרתי. לקח לי 3 ימים להצליח לקבל תשובה מתפוז וקישור לחידוש סיסמה. שאר הימים שביליתי שם ניסיתי להכנס לקישור שקיבלתי. לא הצלחתי. יואב

natyh

New member
לפחות בזכות תפוז

היה לך מעניין בחופשה .

lunatick

New member
וקצת על שמוני

יש סיבה גדולה אחת להגיע לשמוני קוראים לה וולה-בלאנש.
כמעת והיתי חותם על הסקירה של הלואין, אבל הסיגנון, הסיגנון ומעידך יש מה להוסיף על האתר שהוא אולי המפורסם באירופה וממש מהראשונים (הראשון בצרפת) כולו הילה שעבר זמנה.
היתי בשמוני לפני 30 שנה מעט מאוד השתנה מאז והפעם בגלל גובה השלג בצד של פלוגר ולברוונט 2 מסלולים יפים שיורדים לעמק היו סגורים. מה שנשאר בצד הצפוני של העמק היו 2 אתרים קטנטנים מחוברים. וישנו הגרנד-מונטן, גובה מירבי 3375 מטר 2200 מטר מעל לעמק, כיוון שכל הצד הזה הוא מדרון צפוני מסלולים נהדרים מלמעלה עד לכפר אבל הכפר זה כבר לא שמוני זה ארגנטיר והמעבר מלפראז, הכפר שמתחת לפלוגר, לארגנטיר זה אוטובוס, בדרך כלל מלא עד אפס מקום. (עוד יותר צפוף בחזרה לשמוני).
ישנם 2 מעליות שמעלות מארגנטיר לתחנה האמצעית, לוגנן, ומעלית קרון שמעלה לפסגה,ומעלית זו מסמלת יותר מכל את הבעיות של שמוני, ביום לא בהיר במיוחד כשאנחנו "משחקים" בין קרעי עננים, ובשבילי לפחות הגלישה יותר איטית, הסיבוב לקח שעה, כמעת מזכיר את החרמון, 45 דקות בתור ומה שנשאר זו הירידה –כולל צילומים-. יהיו מי שיגידו שיש הרבה גולשים אבל חשבון פשוט יראה: 50 אנשים בקרון כולל המפעיל 5.5 דקות נסיעה עוד 3-4דקות העמסה ופריקה מקסימום 300 גולשים בשעה. היומים הראשונים נוסף כל הזמן קצת שלג טרי ולמרות התור לא ויתרתי על עליות נוספות במסלולים המדהימים האלו, יש שנים. ביום שישי כשהגעתי למעלית הזו היה שם שלט שהזהיר מקור של 25- ורוח 70 קמש ובשביל מי שלא זוכר היה כתוב שזה שווה ל50- וויתרתי (לא שכחתי את 183 המדרגות ירידה מהמעלית אל תחילת המסלול), התור לא היה יותר קצר. למחרת שבת ויום גלישה אחרון התור לגרנד-מונטט היה ארוך יותר וויתרתי מראש למרות מזג האויר הנהדר. וזה עוד דבר שמאפין את שמוני תהפוכות קיצוניות במזג האויר. ומה עם הוולא-בלאנש? בימים המעורפלים לא רציתי לעלות וכשהתבהר לא היה מקום. (סיור מודרך) ננסה פעם אחרת. יואב

lunatick

New member
כמו שאתה רואה 2 כשלונות מהדהדים

נשאר רק להחליט מי מצער יותר. יואב

natyh

New member
חלק מהחוויה החלק הקשה אבל חוויה .

בעליה לסיניה מקוטה 140 לקוטה 2000 יש שתי מעליות מעלית כיסאות וגונדולה סגורה .
היגעתי מאוחר וטעיתי , אך בניגוד לחזית הקלילה בפורום אני לוקח כשלונות די קשה :

עליתי לקוטה 2000 בכיסאות הפתוחה למרות שהסבירו לי בבירור לקחת גונדולה .

-6 מעלות , 35 40 קשרים מהירות רוח כמעט קפאו לי הידיים בתוך הכפפות :
ניסיתי לצלם המצלמה הסינית כבתה .

התנדנדתי כמו שיכור בירידה מהכיסאות אפקט הקור וחוסר ההתאקלמות בפויאנה היה הרבה יותר חם .

ואז פגשתי יהודי שגלש מטה בדיוק לכיוון העפיפונים עכשיו לא קר אמר תאמין לי ....

חיתתי את רגלי מעלה עוד 100 מטר על המדרון קפוא לגמרי רק כדי להבין כי העפיפונים ברחו מטה למדרון אחורי ויכלתי לחסוך לי לו הייתי גולש עם היהודי מטה את העליה ובזבוז הזמן גלשתי מטה לבד , נכשלתי בסנוא קייט אך פגשתי אוסטרי אלוף עפיפונים שאמר לי עכשיו כאן קר מדי .

אולי צרת רבים זו נחמת טפשים אך מילותיו של האוסטרי בודאי הפכו את הכישלון לחמים ונסבל בהחלט .

בכל זאת הגענו למרות הכל .
, אל תיקח ללב כי מי שלא מכיר את הטעם המר של הכישלון לא ידע לעולם להתענג על הטעם המתוק של ההצלחה , תמיד יש את השנה הבאה .

למעלה