קצת על תלמה ילין...

dean gold

New member
קצת על תלמה ילין...

שלום לכם! אמממ... בזמן האחרון התחלתי לשקול את העניין של לימודי קולנוע בתלמה- ילין. אני יודע שזה לא בי"ס מיוחד לקולנוע, והבי"ס הוא במרחק שעה נסיעה מהבית שלי ברכבת. עכשיו, רציתי לדעת- אם מישהו מכם יוכל פה לענות לי... האם שעתיים בדרכים כל יום זה דבר ששווה את זה? עד כמה הוא באמת יפתח לי את החשיבה הקולנועית והאם המגמה שם טובה באופן מיוחד? איך החברה שם? התנאים? מה אני יכול להפסיד ולהרוויח? האם זה משפיע לי על הקבלה לאוניברסיטה...?

Rockamora

New member
אל!

תלמה זה בצפר למחול שיש בו מגמת קולנוע- אומרים שהיא זוועה. שהיא איומה. שבבתי ספר תיכוניים רגילים המגמות יותר טובות. זה סתם בצפר שיצא לו שם טוב. תמצא איזה תיכון שיש בו מגמת קולנוע, עדיף. לדעתי גם פספסת את ההרשמה. זה באפריל, לא? בצפר שמשלמים בו הרבה מאוד והמגמת קולנוע שלו לא שווה את זה. [5000 שקל בשנה כשבתיכון נורמאלי משלמים בסביבות ה2000] זה לפי ביקורות ששמעתי.

Rockamora

New member
אממ...

מה זה יעזור לך?
תלמד חרא רק בשביל השם? זה יפגע רק בך. 6000? איפה אתה לומד באליאנס? יעזור לך בהמשך? לא מאמין. מה שיעזור לך בהמשך זה תיק עבודות כמו שצריך או ציון פסיכומטרי כמו שהבתי ספר\אוניברסיטאות דורשים.

Rockamora

New member
הרמה טובה...

לא במגמת קולנוע. אומרים שההשקעה במגמה היא איומה. הם משקיעים יותר במחול.

itaihasid

New member
בי"ס עם שם טוב

זה תיכון אלון ברמת השרון, שם יש השקעה אדירה במגמת קולנוע, ויש בכלל כל מיני פנינים של תיכונים טובים בכל מיני מקומות בארץ.. וזה לא כזה משנה התיכון, אתה צריך ללמוד את הבסיס (שבמילא תלמד אותו שוב פעם אם תרצה ללמוד באוניברסיטה וכל מקום כזה אחרי צבא) אם הסרט שלך יהיה טוב זה מה שחשוב ויכול לעזור לך..

Rockamora

New member
המגמת קולנוע בבית ירח

[עמק הירדן] נחשבת לאיכותית. או לפחות נחשבה....

f roni

New member
השאר במקומך

הכל אותו הדבר למעט מורים מורה כרוזמתי עושה את כל ההבדל וזה הרבה עניין של מזל

Pie88

New member
אלוהים ישמור,

יש לך בכלל בסיס לשטויות שאתה פולט? או שסתם אתה מזיין ומזיין את השכל בלי שתהיה לך הוכחה אחת (מלבד העובדה שחבר של חבר שהוא הנכד של הבוס של איזה אחד שפעם הכיר מישהו בתלמה ילין סיפר לך שזה לא משהו)? למה אתה סתם מכפיש, מלכלך ומטנף בלי להביא טיעון הגיוני אחד?

TheWrongGuy

New member
הי, למדתי שבוע במבואות עירון...

תלמה ילין הוא אחד מהבתי ספר הטובים ביותר לאומנויות בארץ. אלון ברמת השרון והאקדמיה למוסיקה בירושלים הם שני המתחרים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם. מגמת המחול הקלאסי שלהם מעולה, מגמת המוסיקה הקלאסית שלהם מעולה, מגמת האומנות הפלסטית שלהם מעולה, ובאופן כללי, זה מקום מעולה ללמוד בו. אני אומר את זה על סמך השמועה, אותה שמועה שלא משתנה בהרבה שנים האחרונות, ועל סמך הישגי הבוגרים, וגם על סמך נסיוני. לא למדתי בתלמה, אבל היו לי הרבה חברים שם, חלקם סיימו רק לפני שנה, כך שהמידע שלי עדיין מעודכן. ועכשיו, אחרי ההקדמה, לשאלות שלך. מגמת הקולנוע היא מגמה צעירה בתלמה. המחזור שלי היה המחזור הראשון שלה, מה שאומר שאלו שסיימו עכשיו, לפני חודש-חודשיים הם בוגרי המחזור הרביעי. קולנוע זאת לא בדיוק המגמה הטובה ביותר בתלמה. הסרטים שאני ראיתי היו רובם... קיטשיים להחריד, וקצת נוסחתיים. אולי נוסחתיים זאת לא המילה, אבל היה את הרושם... זה כמו לראות ברצף שלושה סרטי סיום של סם שפיגל, אתה מבין למה אני מתכוון? עכשיו, כמובן, הרבה מאד מזה תלוי בך, אבל בקרב הניטש בין תלמה (גבעתיים) ועירוני א' (תל אביב), המגמה של עירוני א' יותר מקורית, יותר נסיונית, בעלת יותר נסיון ויותר מעניינת, לדעתי לפחות. נאמר מעלי שהתיכונים האחרים יותר טובים מתלמה - אני חושב שזה לא נכון. למרות ההשמצות שלי, לתלמה יש כמה יתרונות. קודם כל - תקציב. הציוד חדש וטוב, ורואים את זה, מרגישים את זה. זה בית ספר מאד מאד מתוקצב (גם על ידי התלמידים, אני חושב), וזה הבדל משמעותי, לעשות סרט עם מצלמת וידאו שלוקחים מהדודה או עם ציוד מקצועי וחדיש. גם המורים, ככל הידוע לי, טובים ומקצועיים ובעלי נסיון. אולי הסרטים יוצאים קיטשיים (לדעתי) כי זה מה שהתלמידים אוהבים, ואולי זה גם מה שאתה אוהב. זה כמו לשאול, מה יותר טוב, את"א או שפיגל. עניין של גישה. יש לי ידידה שלמדה קולנוע בתלמה, פתחה את המגמה. הסרט שלה דווקא היה שונה ומיוחד, מה שמראה שמי שרוצה לצאת מהמסגרת יכול לעשות את זה. עכשיו היא לומדת בקולומביה, ניו-יורק, אומנות, לא קולנוע. דוגמא טובה לזה שבעצם אין באמת משמעות למה שאתה עושה בתיכון. החברה טובה מאד. אנשים מאד מאד איכותיים, אבל תראה, זה בית ספר לאומנויות, יש שם הרבה פוזה. מי שאוהב את זה, או מסתדר עם זה, או יודע לראות דרך זה, זה נהדר. מי שסובל מזה - שישאר במושב. התנאים, כאמור, מעולים. וכן, זה יכול להשפיע על קבלה לאוניברסיטה. לא שתנאי הקבלה בחוג לקולנוע בשמיים, אבל בכל תחום של אומנויות, בעיקר בתחום של הקשרים והפרוטקציות, להיות בוגר תלמה יכול רק לעזור. אבל, האם שווה לגור בכפר וללמוד בעיר? אם זה רק שעה, יכול להיות שכן. אנשים שגרים בצד השני של העיר נוסעים גם קרוב לשעה. אם זה יותר, אולי זה כבר לא שווה את זה. למה להתרחק בגיל כל כך צעיר מהבית, מהחברים וכל זה? ואם כבר הולכים עד הסוף בשביל קולנוע, עירוני א' (שהוא תיכון לאומנויות, ולא סתם תיכון שיש בו מגמת קולנוע טובה) הוא בחירה הרבה יותר טובה, לדעתי. נסה לחפש גם מקומות אחרים, אולי בחיפה, אולי בשרון, ואל תקח את זה באופן רציני מדי - זה בסך הכל תיכון, זה לא באמת קשור לשום דבר שתעשה בחיים.

מצטרף להמלצה על עירוני א'

רכז מגמת הקולנוע שלהם, בני בן דוד, הוא אדם חריף ורציני מאוד, ויש לו ידע עצום בקולנוע. אנשים שאני מכיר שלמדו בעירוני א' אומרים רק מילים טובות על המגמה.

dean gold

New member
תודה לכולם על ההמלצות!

באמת נתתם לי כיוונים שונים לחשיבה...

לא מעניינים במיוחד למען האמת

למדנו על אירופה במאה ה-18, שזה כלל את תנועת ההשכלה בצרפת, פטר הגדול ברוסיה, מלחמת שבע השנים, ומלחמות נפוליאון - זה היה ב-י"א. אחר כך עשיתי עבודה בהיקף של יחידה על מרד בר כוכבא, שזה נושא לבחירה עצמית. ובי"ב למדנו על תולדות ארה"ב ומלחמת העצמאות של ישראל. אבל בלי קשר למגמה אני חובב גדול של היסטוריה, ובדיוק היום התחלתי לקרוא את "ימי הכלניות" של תום שגב, על תקופת המנדט הבריטי.

למעלה