קצת על תופעת הפניקה...

קצת על תופעת הפניקה...

(חייבת להציל את כבודי האבוד.. ) תופעת הפניקה מקורה בתקופתם של הפיניקים... הפיניקים היו עמים שמיים שישבו בצור וצידון כנראה החל מ - 2600 לפסה"נ. הפיניקים הצטיינו באדריכלות, מסחר ואומנות, והם יצרו קשרים עם מעצמות האזור. הפיניקים הושפעו מהיוונים והשפיעו עליהם. נבוכדנצר כבש את צור ב - 573 לפסה"נ ולאחר מכן נשלטו הפיניקים על ידי הפרסים. מאז שהפרסים שלטו בפיניקים.. נכנסו הפיניקים שוחרי הבזבוזים לפניקה.. (הזיעו.. רעדו.. וכד´..), ומאז נקרא המושג פניקה על שמם. (נו.. היה משכנע? )

י פ ע ת

New member
גמני עכשיו בפניקה....

שאני פה והבית צועק "הצילו" שלא נדבר על האריזות.... אבל איך אפשר לוותר על השיעורים פה....חוק מרפי, פניקה <פאניקה>.. חחחחחחח יאללה חם לי מדי.....אז לפני שאזיע....הייתי!

sahr12

New member
יייהההההה המורה.....

שיכנעת אותי... אני רוקד בסוטול......חחחח נבוכדנצר היה עיראקי.....חחחחחחח

למדתי משהו...

לרקוד...נראה אחלה עם המוזיקה של 102 FM.. נדמה לי שהפורום חוזר לשפיות או שזה סתם בגלל שיש לי 38.3..?

תיקון טעות נפוצה

תופעת הפניקה אינה נקראת ע"ש הפיניקים. מקור התופעה הוא דווקא איש קשה יום בשם פיניקוס הערמלקי. פיניקוס ידידנו היה חרט אך לא במושג המקובל היום, אלא מה שאנו מכירים כיום בתור קלדן. עבודתו של פיניקוס, היתה עבודה קשה אך יוקרתית. פיניקוס נהג לנוע מעיר לעיר על עגלה רתומה לפרד (אותו ניסה לשדך במשך שנים לנאקות שונות עד שהגיע למסקנה כי החיה הקרוייה פרד היא בעצם חיה חסרת יכולת מינית. סברה זו השתרשה עד ימינו אנו, עד שאין מנסים יותר להרבות את החיה יותר. עם זאת, היום כבר יש היודעים כי הפרד של פיניקוס פשוט לא נמשך לנאקות ותו לא. וגם היו לו ימים ממש קשים, ראו להלן, כך שאת זמנו הפנוי העדיף להקדיש ללעיסת קש ולמנוחה). בעגלה הונחו אחר כבוד לוחות, עליהם היה פיניקוס מסתת סיפורים שהוכתבו לו ע"י עשירי האיזור. ערב אחד סיים פיניקוס לחרוט את ההיסטוריה של שלושת הדורות של משפחת אחמרושי העניפה, משך על הלוחות שמן אפרסקים רענן ונכנס לבר הסמוך להרוות את צמאונו במשקה תפוחים רווי אלכוהול. ששם פעמיו חזרה לבית אחמרושי, לבדוק את מצב הלוחות, שמע קולות מוזרים מהחדר בו הניח את הלוחות. כשהציץ פנימה נדהם לגלות כי ריח האפרסקים גירה את פאולה אחמרושי עד אבדן חושים והיא רבצה על הלוחות עירומה כאשר אזמל החריטה משמש לה לצרכים יותר אינטימיים. פיניקוס, אשר מחד גיסא חרד היה לגורל עבודתו, ומאידך גיסא הצירוף של פאולה האחמרושית ערומה על הלוחות ומשקה התפוחים בדמו גרם לו לבלבול רב. הוא פרץ בצעקות תוך שהוא קורע את בגדיו (ופה עדיין לא ידוע אם בכוונתו של פיניקוס היתה להצטרף לאזמל שלו או שפשוט יצא מדעתו). מכל מקום, הצעקות גרמו לכל בני הבית להתעורר ולארנולד האחמרושי לרדוף אחרי פיניקוס הזועק בכל רחבי ערמלק. לימים, כאשר רצו הערמלקים לתאר בהלה גדולה, נהגו לכנותה "מעשה פיניקוס" והיום ידועה התופעה בשם פניקה. נסיים ונאמר כי אין יודעים בוודאות מה עלה בגורלו של פיניקוס ידידנו. יש הטוענים כי היגר עם פאולה האחמרושית והאיזמל עד לירחלית הרחוקה. אחרים טוענים כי הגיע למנוחתו הסופית שהאזמל נעוץ בראשו. אך אנו, רומנטיקנים חסרי תקנה, נאמץ כמובן את האופציה הראשונה.

giulietta

New member
ופעם אחת ברצינות

פאן היה אל הרועים והעדרים במיתולוגיה היוונית. היו לו קרני עז ופרסות עז. למרות מראהו החייתי היה עליז ואהב לנגן ולרקוד עם נימפות היער (שדחו אותו בשל כיעורו). הוא התגורר בחורשות וביערות ולכן כשבני האדם היו שומעים קולות מוזרים בלילות היו מתמלאים אימה מחשש שפאן הוא המשמיע קולות אלה. מכאן פאן- פאניקה.

giulietta

New member
המחריבה נסעה../images/Emo160.gif

מישהו צריך למלא את מקומה.
הייתי פה. ערב טוב.

The ofer

New member
פרסים...מכניסים לפניקה...

עכשיו הכל נעשה יותר ברור...חיחיחי

למעלה