קצת על רייסטלין

D gitaL

New member
סייבר

קרא קצת על פרשת אנרון, או על השיטה הכלכלית RANK N YANK ותבין שיש קצת דימיון בין ר´ למנהלי החברות הגדולות

Time & Death

New member
אני לא אקטול...

פשוט לא, אף כי אני במצב רוח קרבי למדיי בגלל איזה משהו ברגע זה, שלא קשור לפורום ואני לא אנצל"ש ולא אפרט אותו כאן. מה שאני כן אעשה הוא להגיד שעד כמה שזה נחמד (ולא, זה בהחלט לא...) לנסות למצוא מקביל חיי וקיים לדמות שקיימת בספרים, ההשוואה הספציפית הזאת די לא במקום. אנחנו יודעים את הרקע של רייסט, כי כמו שאמרת- אנחנו סוגדים לו, עצם המילה סגידה מרמזת על זה שאנחנו אמורים לדעת כל מה שיש לדעת עליו. ולכן, היה מאד מיותר הקטע ההתחלתי. וסבבה שאתה רוצה להשוות את רייסט לחנון הממוצא, אבל אם אתה כבר משווה אותו למישהו אתה צריך להסביר את זה קצת יותר טוב מאשר "קסם=שכל", אפילו אופל ששונאת את רייסט לא מסכימה איתך פה. אומנם יש ברייסט משהו מן ה"יורמיות" שאתה מדבר עליה, אבל הוא לא חנון, החנון, גם החנון המתקדם אם להתייחס להגדרתך, אינו פסיכופט, רייסט הוא פסיכופט, אנחנו אוהבים אותו בתור אחד כזה (בדיוק כפי שסוגדי דראקו למינהם אוהבים אותו עם אופי דפוק והרגלים כאלו או אחרים), ואם בהשוואה זו אתה בא לרמוז שביל גייטס הוא פסיכופט שיבושם לך. אני אישיתי אמשיך לסגוד-כפי שאתה קורא לזה- לרייסט, מעצם היותו יחודי בסיפור הזה, אני מעולם לא טענתי וגם לא אטען שהוא דמות יחידה במינה וגם לא שהוא היה הראשון, זה ברור שהוא לא, אז א תועיל בטובך להסביר לי למה לעזאזל ניסית למצוא הקבלה במקום בו היא לא קיימת זה יהיה נחמד. ואם תוכל להועיל בטובך ולמצוא קצת יותר הוכחות לתאוריות שלך לפני שאתה בא ומזבל לנו את השכל איתן זה גם יהיה מאד נחמד..

D gitaL

New member
שמע

סה"כ זה עבר לי בראש לא באתי להקים פה תאורייה סתם רציתי לראות אם אנשים מסכימים! וגם אני אוהב את הדמות של רייטלין (אוהב לא סוגד), אבל פשוט משהו לא הסתדר אצלי. ולדעתי רייסטלין לא פסיכופת הוא פשוט הגזים קצת, איך אתה יכול להפוך אותו לפסיכופט?? הרקע הסביבתי לא מוכר לך, לכן אתה גם לא יכול לאבחן אותו בתור כזה. רייסטלין פשוט רצה יותר מדי! וגם אני כמעט בטוח שאתה שמעת על פרשת אנרון... תגיד המנהלים שם לא רצו יותר מדי???

Time & Death

New member
א. אני בת...

ב. מותר לי, ואני יכולה להפוך אותו לפסיכופת (כן, מסתבר שכותבים את זה עם ת...), כי הוא כזה. ההגדרה המילונית ל"פסיכופת": חולה נפש, אדם שאין בו יציבות נפשית, הסובל מתסביכים נפשיים חמורים. אתה יכול להגיד על רייסט שהוא יציב נפשית? אתה יכול להגיד עליו שהוא לא סובל מתסביכים נפשיים חמורים? כי אני בהחלט לא יכולה להגיד את זה. והוא לא בדיוק רצה יותר מדי, הוא רצה דבר מסוים, ועשה הכל כדי להשיג את זה, וגם אם זה לא משהו נורמלי במיוחד, הוא היה מסוגל להשיג אותו, כולנו יודעים את זה...

D gitaL

New member
אוקיי

סליחה על בילבול המינים פסיכוםט = מילה לטינית (אז אין מה לעשות כותבים בשתי הצורות) וגם תניס יציב נפשית??? לא נראה לי לאורנה יציבה נפשית כשתניס מחליט לשבור לה את הבועה?? לא ממש אז את מבינה כולם הם איפשהו משוגעים ושמעי אני לא "סוגד" לדמות של ר´ ר´ הוא שאפתן אין מה לעשות למה הוא משוגע (או פסיכופט) ??? כי הוא מנסה להתמודד נגד חזקים ממנו???? לא יודע אבל קפץ לי רעיון קחי את הקראקרים CRACKER (האקרים אבל רעים) הם פורצים למערכות של הפנטגון וכו´ מה גם הם משוגעים לא הם פשוט שאפתנים או שהם מציבים לעצמן אתגרים או משהו אבל לא משוגעים (או פסיכופטים - עם ט)!

Time & Death

New member
אני מעולם לא טענתי..

שלתניס, ללאורנה, או לכל דמות אחרת ברומח יש יציבות נפשית. וכן שרייסט פסיכופט (הנה, אני כותבת את זה עם ט´....) בגלל שהוא מנסה להתמודד עם חזקים ממנו. ובאשר להשוואה שלך עם קראקרים, אלו הם אנשים שמשעמם להם בחיים, ומישהו או משהו עשה להם רע באיזה שהוא שלב ולכן הם רוצים להתנקם בכלום, אני לא קוראת להם משוגעים, וגם לא אקרא להם כך משום שהם בהחלט שפויים ואין לי שום סיבה לכנות אותם כך. רייסט הוא פסיכופט, הוא לא יציב נפשית, הוא מקנא בקרמון (לא בשכלו, אלא בגופו החזק ובספרים מסוימים גם בהצלחותיו של קרמון עם הבנות) והדבר היחיד שמונע ממנו להרוג אותו הוא הקסם. אהה, אופס... טעות שלי, רייסט אכן הורג את אחיו,
הרי במבחן, קרמון כביכול מבצע קסם, ורייסט, למרות שקרמון הציל אותו לפני כמה שניות בעזרת ה"קסם" שלו, הורג אותו.... למה? כי הוא זה שאמור להיות מסוגל לבצע קסמים, לא קרמון הטיפש, האידיוט חסר השכל הזה. ורייסט לא מסוגל לסבול שיקחו ממנו את הדבר היחיד שהוא טוב בו ויתנו אותו לקרמון. אני אישית מוצאת את זה לא שפוי, ודיי פסיכופטי להרוג את אחיך (ואל תתחיל לזבל לי את השכל עם הקטע שהוא "הרג" אשליה של אחיו. זה לא משנה, אתה רוצה דוגמא אחרת-קח את נטישה של רייסט ב"שחר האביב", אתה היית מסוגל לנטוש ככה את אחיך???). אבל, אם אתה ממשיך להתעקש שהוא לא פסיכופט, תהנה, אני אפסיק בויכוח הזה ולא אנסה לשכנע אותך עוד, שכל אחד מאיתנו ידבוק באמונתו, תהיה אשר תהיה.

D gitaL

New member
למה אנשים תמיד מפסיקים וויכוחים??

לפי סוקראטס הוויכוח הוא הדרך לפתח את התודעה.... למה להפסיק אותו??? סתכלי ר הוא לא פסיכופט הוא אולי קנאי אבל לא פסיכופט הוא אדם שמודה היטב למצב ורוב הפסיכופטים לא... רייסטלין מחושב, קר ואכזרי ( נשמע כמו פרופיל של רוצח סדרתי) אבל לא פסיכופט אם שהוא מקנא זוהי לאו דווקא עובשה שהוא פסיכופט!

Ophel McNeil

New member
רייסטלין פסיכופט. ../images/Emo117.gif

לעומת שאר חברי הרומח, שהם שפויים לחלוטין. לרייסטלין יש אכן פרופיל של רוצח סדרתי, מה שהופך אותו ללא שפוי - הבן אדם יהרוג את אימא שלו בשביל כוח. יש לו שאיפה בלתי מוגדרת (להיות אל? לא בטוח), שבשבילה הוא מוכן לעשות הכל, רק שהוא לא ממש בטוח מה זה הכל. אתה קורא למי שנוטש את חבריו, רוצח את אחיו בדם קר מספר פעמים, משמיד את העולם, וכל זה כי כשהוא היה קטן אנשים ירדו עליו כי הוא סנוב, שפוי נפשית?? רייס פסיכי על כל הראש. ואני דווקא אוהבת מאוד בד"כ דמויות של פסיכיים רוצחים פסיכופטיים קרים עם לב של קרח (
יוקי
), אבל לרייס אין אפילו מטרה שהיא, או סיבה שהיא. הוא סתם מטורף, שאם היה חי בימנו, היה מאושפז במהרה בבית משוגעים.

D gitaL

New member
יש לו שאיפה

בעצמך אמרת שהוא ירצח את אימא שלו בשביל כוח (בזה אני לא בטוח כי לר´ יש כנראה אהבה רק לאימא) וכוח הוא כנראה המטרה שלו!! אי אפשר להבין את זה מכל הספרים??? איך שבעיר עם הדרקונית השחורה ובופו (לא זוכר את השם) הוא כמעט קיפח את חייו בשביל למצוא את הספר של פיזדנדטילוס, איך שהוא התאמץ בשביל לקבל את בועת הדרקון לשליטתו וכו´ וכו´

D gitaL

New member
אבל יש לו שאיפה

בעצמך אמרת שהוא ירצח את אימא שלו בשביל כוח (בזה אני לא בטוח כי לר´ יש כנראה אהבה רק לאימא) וכוח הוא כנראה המטרה שלו!! אי אפשר להבין את זה מכל הספרים??? איך שבעיר עם הדרקונית השחורה ובופו (לא זוכר את השם) הוא כמעט קיפח את חייו בשביל למצוא את הספר של פיזדנדטילוס, איך שהוא התאמץ בשביל לקבל את בועת הדרקון לשליטתו וכו´ וכו´

Ophel McNeil

New member
כוח זה לא מטרה. ../images/Emo117.gif

כוח זה אמצעי. אמצעי למה? אלוהים יודע. שיכירו בו. שיכבדו אותו. שכל אלה שיתעללו בו כשהוא היה קטן ימותו.... אין לי מושג. דווקא אחד הציטוטים היחידים שאהבתי בכבשן הנשמה היה: "... והוא [רייסטלין] יצבור כוח. כוח לעזור לאומללים, כמובן, לתת כסף לעניים, לעשות משפט צדק עם הפושעים...." שוב, מראה כמה בעצם אין לרייס מה לעשות עם עצמו, ועם כל הכוח שלו.

D gitaL

New member
אכן כוח הוא מטרה (ייתכן), אבל....

אבל אנחנו דיברנו על שאיפות וכוח הוא בהחלט שאיפה

ilbe182ebli

New member
אוך כולם בספרים האלו פסיכופטים

כל אחד יש לו את השיגעון הפרטי והייחודי שלו וזהו!

Time & Death

New member
כי הוא חסר טעם ../images/Emo11.gif

אתה לא תצליח לשכנע אותי, אני לא אותך, אין טעם להמשיך ולטחון את זה. כח הוא שאיפה, אבל הוא לא מטרה בחיים. הוא פסיכופט, נקודה. אין על מה להתווכח כאן. אם אתה לא רואה את זה אז אתה (וסלח לי, אבל אני לא מוצאת אף מילה אחרת, והכוונה פה היא לא לפגוע בך..) אטום למדיי.

D gitaL

New member
יש.....

הויכוח ממשיך!! עכשיו קבלי... יש מלא אנשים שיחשבו שאת אטומה כשאת לא רואה את הגאוניות של ר´ אז זה ממש אישי וכח הוא נקודת המפתח לכל דבר, הוא בא בצורות רבות ולמטרות רבות!

למעלה