קצת על חכמת הקבלה

Vinshi

New member
קצת על חכמת הקבלה

כל אחד בשלב מסויים מתחיל לשאול את עצמו שאלות בסיסיות על משמעות חייו , ומתחיל מסע של חיפוש פנימי כדי להבין את מהות הקיום שלו. חכמת הקבלה מראה לנו במפורש שאין לנו שום בחירה על הפעולות שלנו בכל הנוגע לעולם הזה כיוון שכל פעולה, תחילתה מ "רצון" -שמופיע ללא בחירה אלא לפי תוצאה של התפתחות ה"אני" מגורמים חיצונים כגון משפחה , אופי , סביבה שגלדתי , חוויות שעברתי וכו.. הרצון מגיע מתוך "מי שאני" (שבזה לא הייתה לי בחירה חופשית), והשכל (האגו) שהתפתח בתוך המצע , מפתח את הרצון ומוציא אותו לפועל בצורה מסויימת הרצויה שהיא תמיד העדפת התענוג ובריחה מהייסורים. לכן מבחינת תפקוד בעולם זה ,אנחנו מתפקדים בצורה שאינה שונה מבעלי החיים המגיבים בהתאם לאינסטינקט תבוע ואנו לא ערים לכך שהבחירה בחיים הארציים שלנו היא בעצם בסופו של דבר לא שלנו. במשך אלפי שנים ובהתאם להתפתחות השכל האנושי , החברה האנושית פיתחה לה מוסכמות הנראות לה הגיוניות והתפתחה מתוכם. יחד איתה התפתח בהתאם האגו האנושי שהוא "הרצון לקבל" ולכן בהתאם לזה רואים את ההתפתחות הטכנולוגית המדעית והשכלתנית בעולם, ומהצד השני את הרצון לקבל אפילו על חשבון האחר ועד לתענוג כשלאחר רע ,אבל הבסיס של הרצון להנות והרצון לברוח מהייסורים הוא קבוע באדם ורק גדל וגדל מתחילת הזמנים ועד היום והכל למטרה אחת שהיא להגיע לרצון חדש מעבר כשרק ברצון הזה יש בחירה חופשית כי הוא לא שייך לעולם אלא נובע מהשאלה "מה הטעם בחיי" לחיפוש מהות מעבר למה שניתן להשיג בעולם הידוע לשכל ולרגש . כל אחד ואחד יודע שבשלב מסוים יעזוב את העולם הזה אם חושב שיחזור בגלגול או לא הידיעה שהחיים הארציים שלנו קצובים ידועה לכולם מאז שחר האנושות ולמרות זאת רק בתקופתנו החל החיפוש הפנימי הגדול ביותר מאי פעם כפי שטענו המקובלים ובעיקר המקובל "בעל הסולם" שפתח דרך ספרי הקודש של המקובלים אפשרות לתיקון פנימי לימיינו לכל אדם ואדם ללא הבדל דתות ואמונות למיניהן כיוון שקבלה אמיתית עוסקת בתיקון פנימי ולא במעשים בידיים וברגליים. חכמת הקבלה היא החכמה המעוררת את האדם למציאות ולחושים פנימיים שלא הכיר . אם אנחנו יודעים שכל מי שאנחנו זה הרצון שלנו , ואנחנו תופסים את העולם שאנו רואים , כל אחד ברצונות שלו , משמע : העולם הוא מה שאני מרגיש ולא מה שאני רואה ושכל אחד רואה את העולם אחרת. חכמת הקבלה מפתחת את האדם לחוש את הכח העליון המוביל אותו והמכוון אותו למטרה , כח שלם ומייטיב המפעיל את חוק האהבה עלינו ושרוצה שנגיע לדרגתו ונפעל נכון עם כוחות הטבע העליונים והנסתרים לנו. אז נשאלת השאלה : אם כח שלם ומייטיב מנהל את המציאות ולא אנחנו , למה העולם נראה לא מנוהל ומלא בייסורים? *למה העולם מלא בייסורים? *איפה הטוב והמייטיב? *ולמה עם ישראל טוען לכל אורך הדורות כי הוא המפתח לשינוי בתפיסה הכלל עולמית ולהבאת הגאולה? *חכמת הקבלה מלמדת אותנו כי ללא ה"סבל" לא ניתן לגלות את חיסרון ההתפתחות ולהתפתח הלאה לגילוי מפני שללא חיסרון אין התקדמות. דוגמא פשוטה : אם לא הייתי רעב ( רעב = חיסרון = יסורים ) , לא הייתי יכול להנות מהאוכל (אוכל = מילוי = הנאה). חכמת הקבלה מביאה את הלומד בצורה מדעית התפתחותית ומראה לנו במפורש שאת כל הרוע בעולם כפי שנראה בעיני האדם הפשוט , יוצר הוא בעצמו בכך שעדיין לא תיקן את הכלים שלו ( הרצונות והכוונות שלו כלפי הכח העליון וכלפי אחרים) , ולכן באים כוחות הטבע בצורה של מכאובים בכדי לקדם את האדם לתכלית בריאתו . ללא הייסורים לא נחפש תיקון ולא נגיע למהות הקיום שלנו ויש דרך מסודרת מדוייקת מדעית עצמית להגיע לכך. *למה יש טענה של היהדות שעם ישראל צריך להביא את הגאולה ליתר העמים כעם הנבחר?.. למה "ישראל" ? ולמה שונאים אותנו ומחפשים להשמידנו לאורך ההסטוריה פעם אחר פעם? *ברוחניות " ישראל " פירושו : קבוצה בעלת השגה רוחנית שעובדת עם כוחות הבריאה ולכן נקראים ישר - אל . קבוצה זאת שהתחיל אברהם קיבלה את המפתח שישנה את תפיסת האנושות לעתיד , אך לשם תיקון כלל העולם בסופו של עניין מטרתית נזקקו להתערבב עם אומות העולם במהלך ההסטוריה לצורך הכרה שלמה של כל האנושות בקבוצה הקטנה , ולכן היו מספר גלויות לישראל וסבל רב ברחבי העולם במהלך ההסטוריה ולכן כל הגדולים בהסטוריה הם יהודים , כל הממציאים הגדולים יהודים , וכו.. יש לנו מטרה חשובה במציאות ובגלל שנשמות העולם מרגישות מאז ומתמיד שיש בנו משהו מיוחד ואחר ושאנו לא ממלאים את תפקידנו , בצורה בלתי מודעת שונאים אותנו ורוצים להשמידנו ואנו - אנו בעצמנו מתחילים להבין כבר איך שהוא שאנחנו אשמים במשהו ואנחנו לא יודעים במה ולמה.. התקופה שלנו מכונה תקופת "אחרית הימים" וזה הזמן להתעורר ולפעול מפני שרק לאחר תיקון ישראל יכול להתרחש תיקון העולם ולכן עד שלא נבצע את המטלה, העולם ייסגר עלינו יותר ויותר כי זה הוא ייעודנו. חכמת הקבלה היא החכמה המביאה לשינוי פנימי אמיתי מדעי עצמי במטרה להביא לאיחוד כלל האנושות למטרה אחת עליונה , והתפתחות מעבר לדמיון בנוסף לתוספת השכלית בהבנת המציאות הנסתרת מאיתנו . מי שהנושא נוגע בו מוזמן לפתוח את הדלת

bigi100

New member
אחי איזה השקעהה!!

אני יכול להגיד כי האגו וההרגשה של האני נוצר בגלל הצמצום של הקב"ה כי אנחנו חלק ממנו

lior02010201

New member
זהירות ! קבלה מותר ללמידה רק אחרי

שעוברים על מספר קריטריונים מה שלא נעשה אצל ד"ר לאוטמן. ד"א אפילו שהוא מכונה רב הוא כלל לא רב, הוא לא מוכשר לרב ואין לו שום סמכות מהרבנות! האירגון שייך לכתות בישראל (כדאי לכם לגלוש באתר "כתות" ובאתר נגד מסיון בישראל)

Vinshi

New member
מה זה רב

קראתי את ההערה שלך ואני אשמח לשתף אותך במספר פרטים שאולי אינך מודע להם באהבה אליך : אם אתה בקיא בהסטוריה אתה יודע שיש שני סוגי רבנים שהאחד מוכשר ע"י סמכות פורמלית שקובעת מספר אלמנטים שאתה אמור כביכול לדעת כדי להיות רב , ויש רב שהעם מכריז עליו מתוך הכרת האדם , ידע על רבו , (רב"ש של בעל הסולם) , וכו.. כיום אתה יודע כיצד מתנהל העניין הפורמלי במציאות הקיימת ואם אני לומד בעלפה כמו שצריך אני כבר יכול לקבל הסמכה אך לאוו דווקא אני כשיר ע"פ הכוחות העליונים להיות כזה.. תשאל את עצמך איזה רב אתה היית בוחר.. המציאות מראה הרבה הסתרים שבמצב של למעלה מהדעת שזה דרגה גבוהה בתיקון , האדם יודע לעלות מעל זה.. כדי ללמוד אדם צריך רק רצון ובכך הוא כשיר ללימוד ולהתפתחות. הרצון מגיע מלמעלה.. ולכן הקריטריונים שאתה קורא עליהם , הם קריטריונים של מצב הגלות שבהם נכתבו ובמצב של גלות העם היה ירוד מבחינה רוחנית ולכן המקובלים העבירו חוקים של מצבים פנימיים בשפת הענפים לפעולות ביידים וברגליים כדי לשמור על צוויון העם במצב של שבירה. כיום כל זרם ביהדות יגיד לך שאנחנו בתקופת אחרית הימים ולכן המצב הגלותי הפנימי חייב להסתיים. ההשתוקקות להבין מה הטעם בחיי , ושאלות קיום עצמי בכללי גדול כעת מאי פעם.. אל תאמין למה שאף אחד אומר תבדוק בעצמך מי רב ומי לא לפי בחינת האדם מתוך הלב שלך ולא מתוך דברים ששמעת או אמרו לך.. אם לא הייתה הסתרה במציאות לא היינו מגיעים למעלה בזכות, אלא בחסד ולכן שווה להתעלות מעל זה ולבדוק באמת..

lior02010201

New member
אתה מודע שכיום זה מבלבל את הציבור

כיום הציבור יודע רב-איש מוסמך פורמלית. בנוסף למה שאני אאמין לכם ולא לרוב ביהדות שמתנגדים ללימוד קבלה?

Vinshi

New member
אומר לך למה

מצב של התפתחות זה התקדמות ואיך אני מתקדם אם אני מקבל בלי לשאול שאלות?.. אתה באמת חושב שהכח העליון רוצה את ההסמכה הפורמלית?.. "בורא" זה מהמילה "בוא-וראה" זה אתה במצב המתוקן שלך כשאתה פועל בהשתוות הצורה עם הכח העליון העולם הגשמי הוא רק הסמל לעולם הרוחני ולכן כל דבר במציאות שאתה רואה ומרגיש בחמישה חושים מייצג משהו פנימי רוחניות מתעסקת ברוח ולא בחומר... בפנימיות ולא בחיצוניות. כשאתה מגיע לרוח אתה יכול לקדש את החומר. אז מה רוצה הבורא? שאני אדע בעלפה ש"ס ופוסקין או שאני אתקן את הנשמה שלי מהלב והרצון? אתה יודע ומרגיש מה אמיתי ומה לא ורק חסר לך לעבור את הקו ולרצות לבדוק ובאמת לחפש את האמת.. מדען אמיתי בודק בעצמו ולא מאמין למה שאחרים אומרים.. אם אני הולך קדימה ללא ידיעה והשגה לא נקרא שאני הולך קדימה.. לכל מילה בתורה יש משמעות פנימית והסיפור הוא רק סמל מתוך שפת הענפים.. אברהם זה חלק בך , ומשה זה חלק בך , וכך כל מילה ומילה מייצגת סמל חיצוני למשמעות פנימית ותפיסת העולם שלך..(כולל תודה , מצוות וכו..) אתה מתחיל להבין על מה אני מדבר.. תאמין לי המציאות הרבה יותר מעניינת מהקיום היבש של המנהגים..

lior02010201

New member
אני לא יודע אתה לא יודע וגם הרב

ליטמן לא יודע את רצון הבורא מחוץ למה שכתוב בספרי הקבלה. ובאף מקום לפי דעתי לא מופיע טענה שרצון הבורא זה שיתחילו כל העם ללמוד קבלה אבל רק כשהם יהיו בא"י. מאיפה אתה יודע את רצונו? אם היה כתוב כזה דבר אז כולם היו תומכים בזה. אבל כיוון שלא כתוב רק אתם החלטתם שזה רצון האל אך כיוון שאנחנו לא אלוהים חס וחלילה אסור לנו לעשות את החשבונות שלו.

Vinshi

New member
אם קראת

אם קראת את ההודעה הקודמת אז לפי אותו מתכון. ארץ ישראל מייצג מצב פנימי כללי של רצון להגיע למצב ישר-אל (חיפוש רוחני של ימינו..) ולא על ארץ ישראל הגשמית שאתה מכיר ויודע. כמו כל מילה שכתבו המקובלים הגדולים לא הייתה קשורה בדבר לעולם הגשמי אלא אך ורק לעולם הרוחני הפנימי באדם , אך שוב כיוון שהעם לא היה מוכן פנימית עד להיום להבין הדברים , הכל נכתב בשפת הענפים כשכל מושג רוחני פנימי של השגת המקובל הפך למילה (סמל) גשמי שאתה מכיר ויודע כשאתה קורא באיזה שהוא ספר של מקובל כולל ספר הזוהר הידוע, והחומש בעצמו. כל המקובלים כולל של החסידות והבעל שם טוב כולם היו בעלי השגה רוחנית אבל ספרי הקודש נועדו במהות שלהם לקריאה מתוך השגה כל היתר זה תפיסת התפתחות לעבר כך, ושימוש בסמלים גשמיים כאמצעי לתיקון פנימי שזה מצב גלותי פנימי שצריך בימינו לצאת ממנו ולהתחיל לעבוד עם הלב. צפה בקישור הבא ודבר איתי באהבה

lior02010201

New member
אני לא מתכוון לראות את התעמולה הזאת

השאלה שלי היא איך דווקא רק אתם זרם מאוד שולי "מבין וגילה" את זה שהעם מוכן לרמה הזאת?

Vinshi

New member
זה כתוב בספרים העתיקים

מי שמבין יודע.. בעל הסולם אמר שמשנת 95 בערך תתחיל תקופת החיפוש הגדולה ביותר כך אומר רב לייטמן שלא האמין עד שלא ראה בעצמו.. אתה לא חייב לצפות אבל שווה לך אין פה תעמולה זה ארגון ללא מטרת רווח אני חבר שנה בארגון לא שילמתי להם שקל פרט לספר שקניתי בסטימצקי.. אני לומד מהבית יש שידורים חיים מיידי לילה באתר אתה לא מתחייב לכלום.. תבדוק ותראה.. או לא.. איך אתה אומר "תן חיוך הכל לטובה" :)

למעלה