קצת על חוכמה חרדית.

אבזץ

New member
קצת על חוכמה חרדית.

אז ככה, במסגרת עבודתי(אחת מהן) אני בא במגע עם חרדים/ות. ובכן, ריאיינתי כ-50 נשים חרדיות באחת מערי הקודש, רובן מהזרם הליטאי-אשכנזי וכך עלה במחקר: כשנתבקשו הנשים לחלק מוצרים שונים באחוזים(ביחס מסויים), רובן התקשו לעשות זאת. אחת מהן אף שאלה אותי(ללא בושה): "בכמה אחוזים 150 גדול ממאה?". כולן נשים צעירות בנות 19-30 עם כמות ילדים לא מבוטלת -פשוט בא לי לבכות. זהו. תאמינו או לא הייתי הכי אובייקטיבי שניתן להיות.

theshahars

New member
שלוש הערות וחצי...

הערה ראשונה: אינך מתאר פה מצב של היעדר חכמה (=טפשות) אלא מצב של חוסר בידיעות בנושאים שאתה (והעולם המערבי) רואים כבסיסיות. אני בטוחה שאם אשאל אותך משהו על הריון ולידה, למשל, (וזהו נושא אוניברסלי) לא תיטיב לענות, והדבר לא יעיד על "חוכמתו של אבזץ". (דברים אחרים מעידים על כך, אבל לא משנה...
) הערה שניה: טוב שאדם לא יתבייש בשאלותיו, טפשיות ככל שייראו לפעמים, שאחרת לא ישאל ולא ילמד. הערה שלישית: תתפלא, אבל גם מורות לחשבון בבית-ספר יסודי מוצאות את עצמן מתקשות בנושאים הללו, והן אמורות ללמד אותם! (יש לי היכרות אישית עם הנושא) וחצי הערה: אחרי הכל, אכן, אתה מתאר מצב עגום מאוד-מאוד.... יאללה, ספר מה עוד עלה במחקר. מעניין! שחר

rigoletto111

New member
רבע הערה

שימוש במספרים ואחוזים הוא דבר נחוץ ובסיסי לכל אדם, בעולם המערבי, הצפון מזרחי, ואפילו הדרומי (אולי לא לאינדיאני שחי בג'ונגל האמזונס ואין לו חשבון בנק, אבל זה לא המקרה שלנו, נכון? ). מידע בנושאי לידה לא רלוונטי לאבזץ, כי אני מכיר אותו ויודע שהוא נזהר לא להכנס להריון.

rigoletto111

New member
ומה שהכי גרוע זו הסיבה לכך

והסיבה היא מערכת חברתית-חינוכית שהחליטה להשאיר את הנשים בבורות כדי שלא ייכנסו להן רעיונות לא-חרדיים למוח. אדגים: באחד הטישים שוחחתי עם חרדל"שית וביררתי כמה שעות ביום למדו לימודי חול היכן שהיא למדה. התברר לי שהיא למדה יותר שעות לימודי חול ממה שאני למדתי (בישיבה תיכונית), שעות שהספיקו לי להוציא בגרות מלאה (בציונים לא רעים, סליחה על השחצנות). המסקנה: זה לא שלא היה לה זמן לעשות בגרות וללמוד. או שלמדו שם גמרא כל היום. פשוט המערכת לא רצתה שהגברת תלמד ותרכוש ידע.

וההערה שלי....

אולי זה מה שהן רצו שתחשוב על מצבן ומעמדן הצוסיואקונימי? אולי במסגרת הזו שיצא לך לשאול אותן כדאי להן שתחשוב שהן לא מסתדרות? >>מה הבעיה? קונים ב 10 מוכרים ב 100 ומרוויחים 10%, לא טוב? <<

אבזץ

New member
טוב! משהו חשוב ששכחתי לציין

כנשאלו על מס' שנות לימוד. רובן ענו: 15 ! כך שהן לא בדיוק רצו להיראות אנלפבתיות. ואילולי הייתי חושש לחשוף את מקום העבודה שלי -אחרון הסתומים כאן היה "מצליח" לפתור את השאלות "הקשות"...

isackris

New member
מה שמבלבל זה...

האם לספור את האחוזים מהמאה או מהמאה חמישים כמו נושא המלגו והמלבר בגמ' אם למדת... אם אתה שואל את השאלה הפוך כמה אחוזים 100 קטן מ150 התשובה תהיה 33.3 אני כשלעצמי באמת לא יודע מה הכללים אני מרגיש את זה פשוט כזה אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי...(טיפש לחמש דקות) ואגב ההערה של אתיאיסט הוא כתב שהן יגידו שהן הרויחו רק 10 אחוז ואני יכול להתערב שבראש שלו הן הרויחו 100 אחוז או 90 אחוז ולכן הוא ירד עד 10 בפועל הן הרויחו 900 אחוז...

בן הרב

New member
% תשאולו את בני ילד רע

למה אתם מתווכחים בעניין האחוזים יש לנו ממוחה כל הודעה שלו הרי מלווה באחוזים

כמה שאלות לדוגמא לכל המומחים

הרבה בוגרי תיכון מתבלבלים מאד בכל מה שקשור לאחוזים. להלן כמה שאלות, אנא ענו ללא מחשבון וללא נייר ועפרון: 1. הדולר עלה בתקופה מסויימת מ 2 ש"ח ל - 4 ש"ח. האינפלציה באותה תקופה היתה 150 אחוז? מה היה צריך להיות ערכו של הדולר אילו עלה באותה מידה כמו האינפלציה. מה היה השינוי הריאלי של הדולר בניכוי האינפלציה? 2. שאלה יותר קלה: מחיר הדלק היה 4 ש"ח. הוא עלה ל 4.6. בכמה אחוזים עלה? 3. יוצא לשאלה ממוצע (גובה 1.68, 70% גבר ו - 30% אשה, משקל 63 ק"ג, גיל 23 , 3 חודשים ו - 20 יום, גולש בפורום זה 3.2 דקות ביממה וכד') מרויח 3,000 ש"ח בממוצע. כמה הוא צריך להוציא כל חודש כדי שיוכל לחסוך כל חודש 5% מהכנסתו? 4. ענו במהירות ללא נייר ומחשבון. כמה זה בערך באחוזים: 3/8 4/15 7/21 4/7 5. אדם קנה דירה ב 125 אלף דולר בשנת 90. בשנת 96 היא היתה שווה 180 אלף והיום שוויה הוא רק 155 אלף. בכמבה אחוזים בערך (זכרו, ללא מחשבון או נייר) היא עלתה עד 96 ובכמה ירדה מאז? בכמה עלתה משנת 90 להיום? אני מבקש להבהיר. את השאלות האלה הייתי שמח להפנות לכל בוגר תיכון מצוי ואפילו אקדמאי (לא כולל מדעים מדוייקים) ללא כל קשר ליוצאים לשאלה. אני משוכנע שחלק לא קטן לא היה מסוגל לענות על הכל במהירות המצופה ממי שעונה על סקר.

rigoletto111

New member
אבל למי שלא למד אחוזים לא

יעזור המחשבון ולא נייר ועט. אבל לי דווקא המחשבון כן יעזור. וכאן קבור הכלב...

בן הרב

New member
מה שמזכיר לי את הפולני

שנבחר להנהלת חשבונות על פני רבים וטובים ממנו שאלו אותו איך הצלחת לקבל תמישרה וענה כשריאנו את כולם ושאלו אותם כמה זה אחד ועוד אחד כל אחד הגיע לכל מיני מספרים משונים אחד מהם אפילו הצליח להוציא את המילה 2 נו ומה אתה ענית אני אמרתי ש 1+1 איז וויפיל מען דארף (בלע"ז כמה שנדרש)

איך אתה מדבר ? בתורה יש הכל

הרי כל הרבנים מומחים בכל חוכמות הגויים והפרופסורים עומדים אצליהם בתור להתייעץ בשאלות הרות גורל ובמסכת עירובין וכלאיים ואחרות יש את המתמטיקה הכי קשה ומסובכת לדוגמא ששטח ריבוע זה אורך כפול רוחב ושטח משולש הוא חצי ממנו ןנכון שהנשים לא לומדות תורה כי הן קלות בדעתן אבל בטוח על שולחן שבת הבעל השבע מידיעות שרכש לו כל השבוע בין ספרי הפוסקים פולט לו כמה שבבים להנאתו וגם לאישה נכנס משהו מזה,בטוח ואיך אמר לי פעם רב מסויים כששמע שאני מתלהב ממתמטיקה "כבר הגעת לפיתגורס,משפט פיתגורס?" אמרתי לו בטח אמר לי "נו,אתה רואה גם אני יודע את זה,הכל יש בתורה" ואני בתוכי אמרתי "מסכן,שפיתגורס בשבילו זה מתמטיקה"

הלוואי שהיה להם טיפה מהידע שהיה אז

יש עוד מאז ידיעות כל כך גדולות ונחוצות שהיוונים השיגו שהם לא יודעים גם היום וגם התורה המהוללה והאומללה שלהם לא תדע לעולם תאמין לי כשאני מסתכל על היוונים ,המקבילים היהודים שלהם התנאים לסוגיהם נראים לי חיוורים ואומללים מה היוונים עשו בחיים שלהם ומה החבורה היהודית הזו עשתה לא חבל? יכולנו להיות יותר מוצלחים

למעלה