קצת על הערכה עצמית

מוּסקט

New member
קצת על הערכה עצמית

נסו לענות על שאלון קצר זה: 1. הערכה עצמית היא הערך שאתה שם על עצמך.  נכון  לא נכון 2. הערכה עצמית = ביטחון עצמי  נכון  לא נכון 3. הערכה עצמית מתפתחת בגיל צעיר ואי אפשר לשנות דבר.  נכון  לא נכון 4. אין קשר בין דימוי גוף להערכה עצמית.  נכון  לא נכון 5. ההערכה העצמית שלך משפיעה על התנהגותך סביב אנשים.  נכון  לא נכון 6. אין הבדל בין הערכה עצמית "גבוהה" והערכה עצמית "בריאה"  נכון  לא נכון מעניין מה אתם חושבים: מהי הערכה עצמית ואיך משיגים קצת??

אטיוד5

Active member
ואלה תשובות צוות ההפקה :

1. הערכה עצמית היא הערך שאתה שם על עצמך - נכון 2. הערכה עצמית = ביטחון עצמי - לא נכון 3. הערכה עצמית מתפתחת בגיל צעיר ואי אפשר לשנות דבר - לא נכון 4. אין קשר בין דימוי גוף להערכה עצמית - לא נכון 5. ההערכה העצמית שלך משפיעה על התנהגותך סביב אנשים - נכון 6. אין הבדל בין הערכה עצמית "גבוהה" והערכה עצמית "בריאה" - לא נכון הערכה עצמית = כמה אני חושב שאני שווה, כמה אני חושב שאני מסוגל לעשות. (כולכן יודעות שאני "שווה", נכון?
) איפוא משיגים? שאלה טובה. אני מניח שההתנסויות של החיים בונות את ההערכה הזאת. ההערכה, כמו כל הערכה, עלולה להיות מוטעית, לשני הכיוונים. האמת, לפעמים עשויה, לא עלולה.

טוב:

1. לא הבנתי. 2. לא נכון. 3. לא נכון. 4. לא נכון. 5. נכון. 6. לא נכון. דעתי על ההערכה עצמית: כמו שאני רואה את זה, הערכה עצמית, בניגוד לביטחון עצמי, היא מדד מעט יותר אובייקטיבי- הערכה עצמית היא ממצאים שלי לגבי עצמי (איסוף עובדות), שיכולת האיסוף שלהם תלוייה כמובן ברמת הראייה שלי את עצמי. ביטחון עצמי, לעומת זאת, זו ההשלכה של הממצאים והסקת מסקנות... דוגמה להמחשה: אני יכול להעריך את עצמי כאדם רגיש לסביבה, אך ההערכה הזו תתּרגם לביטחון, רק אם אני "בוחר" לסמן את הכונה הזו כ"חיובית", או כרלוונטית לביטחון שמותר לי להפגין. אני בכוונה מתארת את התהליך הזה כמו האדם שעובר אותו מודע אליו, למרות שבד"כ אנשים לא מודעים לכך... בין השאר כי אצל מרבית האנשים התירגום של התכונה שנמצאה במנגנון ההערכה תלוי בסביבה, שמגדירה את הקריטריונים. אגב, אם נכנסים קצת לעניין המינוח בשפה, אז לדעתי יש כאן קצת בעייתיות, שקיימת בעוד כמה מקומות- ערך/ הערכה, יכול להיות גם "נמוך" וגם "גבוה", ועצם זה שמשמעות של "הערכה עצמית" בשפה מתרגמת באופן אוטומטי ל-הערכה עצמית גבוהה, כמו גם לביטחון עצמי, זו טעות.

מוּסקט

New member
המשך...

הערכה עצמית הנה ביטוי לחשיבות שאתה מייחס לעצמך. האמת, שברוב המקרים מחנכים אותנו ההיפך: ש"לא יפה" ליחס לעצמך חשיבות יתר או "לחשוב ת'צמך", נכון? וכל המשפטים הללו כמו "יהללך זר, ולא פיך" או "והצנע לכת" באמת מאוד מטפחים דווקא את הנמכת החשיבות העצמית ומעודדים איזו הליכה זהירה על קצות האצבעות בכל הקשור להערכה העצמית... וחבל! גורמים רבים משפיעים על ההרגשתך האישית. כשההערכה העצמית שלך נמוכה אין זה סימן לכך שאתה כישלון... רחוק מכך! מצליחנים רבים חווים תחושות של ערך עצמי נמוך וספקות לגבי יכולתם. ללא קשר לסיבה שתורמת לתחושת ערך עצמי נמוך, אנשים מדווחים כי ברגע שלמדו לתת לעצמם "אישור" או "דעה חיובית" מבפנים, וברגע שלמדו מיומנויות התמודדות, רמות המתח והלחץ ירדו פלאים והאנרגיה החיובית שלהם עלתה. תגובות מתח ולחץ מופיעות מול כל שינוי. ללא מתח, לא היינו לעולם מרגישים ערנות אנרגטית – אותה ערנות המאפשרת לנו לעמוד אל מול אתגרים לשגשג ולהצליח. ללא מתח כולנו היינו מרגישים שעמום וחוסר מוטיבציה. יותר מידי מתח גורם לשחיקה, לבעיות גופניות שונות, קשיים בלימודים או בעבודה ומערכות יחסים מעיקות. חשוב לזכור כי תגובות מתח כרוניות יכולות לגרום לשינויים ולהרס גופני – במיוחד במערכת החיסונית. חשוב גם לדעת כי קיים ידע-מצטבר רב התומך בחשיבותן ותרומתן של חוויות-חיים חיוביות, הנאה והרפיה לסגנון חיים בריא יותר. כדי לעמוד באתגרים שמציבים לנו החיים, חשוב שנדע להפיק משהו חיובי מהידע שהצטבר ולא רק לשמוע את ההזהרות בעניין המערכת החיסונית!

למעלה