../images/Emo32.gifטוטי וחיות אחרות
נכון שלצערנו חלק מהמקצוענות זה לדעת להתמודד עם דיבורים מלוכלכים ופרובוקציות. אני לא יודעת באילו מקרים בדיוק כן הייתי מצדיקה יריקה, אבל אני יודעת שיש נסיבות שהייתי רואה בהן "נסיבות מקלות" והדעה שלי על היורק יכולה להשתנות בהתאם. למשל, ספורטאי שיורק על אחר רק בגלל שהוא מן הקבוצה היריבה עושה עלי רושם של מנוול. לעומת זאת, אם ספורטאי יירק על אחר בתגובה להערה גזענית, אולי אני לא אצדיק את זה, אבל הוא גם לא יראה לי מנוול. לגבי תחרותיות ורצון עז לנצח, זו תכונה שיש לה מקום חשוב ומרכזי בתרבות הסומו, מעריכים ומעודדים אותה והיא יכולה לזכות את מי שמפגין אותה באחד מפרסי המשנה של הטורניר, פרס רוח הלחימה. ויש לזה דווקא ביטוי יצירתי ויפה אצל אלה שבאמת מסרבים להפסיד. הם נאחזים בקרקע, לא מוותרים, מנסים ככה ומנסים אחרת, ידיים, רגליים, מפה ומשם, טכניקה כזו וטכניקה אחרת, לא מוותרים אפילו על הקצה. בין אם הם מנצחים או מפסידים, זה תמיד תענוג לצפות בהם. אבל, כמובן, בסומו יש קוד התנהגות נוקשה מאד ומי שלא מתנהג "כמו בנאדם" ישלם את המחיר הכבד של סילוק מהסומו ואובדן הקריירה שלו. אם אתה רוצה המחשה, אז אסאשוריו פעם התווכח או ערער על פסיקת השופט, דבר שכיח ביותר בכדורגל, אבל בסומו זה מעשה שלא יעשה, זה אסור, ואף אחד לא עושה זה, לא ראיתי אף פעם דבר כזה. המקרה הזה לא הביא לסילוקו, אבל הוא עורר שערוריה רבתי וכל העיתונות התנפלה עליו. שמע התקרית המזעזעת הגיע, כמדומתני, אפילו לעיתונים אסיתיים מחוץ ליפן ומונגוליה (ארץ מוצאו). הוא נחשב ל"ילד רע" בסומו. בחלק מענפי הספורט הפופולריים ההתייחסות להתנהגות בלתי ספורטיבית ואף אלימה הרבה יותר מקל וזו התוצאה. כשמנתבים את התכונה הזו לספורט בלבד, "מעדנים" אותה כמו שאומרים, יכולים להיות לה ביטויים מרהיבים ממש.