קצת עלי וסיפורים

קצת עלי וסיפורים

קוראים לי דניאל. מצד אמא שלי אנחנו טריפוליטאים, אבל בגלל שאת ההורים של אבא אף פעם לא פגשתי ( הם מתו לפני הרבה שנים ) הייתי חשוף רק לתרבות הטריפוליטאית. בזמנו עד כיתה ג', גרתי בבת-ים, כיום אני גר בתל אביב. סבתא שלי היא טונינה ( טוני ) חסון וסבא משה, שיהיו בריאים. הם גרו קרוב מאוד אלינו, מרחק של פחות משבע דקות הליכה. אז הילדות שלי עברה הרבה בצל ביתם. כשאני ואחי היינו חוזרים מבית ספר אז בזמנו , סבא שלי, שיזכה לחיים ארוכים, היה בא כמעט כל יום בשבוע מהבית של סבתא עם סירים מלאים במטעמים מהמטבח הטריפוליטאי שסבתא הכינה ( אמא שלי הייתה בעבודה ) והיה בא ומכין סלט מעגבניות חתוכות גס, בצל, פלפל ירוק והרבה הרבה הרבה שמן כמו שהטרבלסים אוהבים ואני ואחי "הושבבים" היינו שרים לו באיטלקית "מֹשה צָ'ה אְיל מוֹשוֹ" ( Moshe c'ha il moscio ) והוא היה מתעצבן ואנחנו מתים מצחוק . ואז הוא היה שם לנו אוכל בכמויות אדירות, כאילו היינו 2 גברים. לחם בצד, ויושב ומאכיל אותנו. ממש עד שהבטן התפוצצה. וכל הזמן היינו צועקים לו : " נוֹנוֹ, תן לנו לאכול לבד " והוא היה אומר בסדר..בסדר...וישר דוחף לנו עוד ביס גדוש לפה. אני ואח שלי חיכינו שירד לזרוק זבל ( זה תמיד קרה לקראת סיום הארוחה ), וברגע שהוא היה יורד הייתי אומר לאח שלי לשמור בחלון, ואני הייתי מחביא את האוכל בארונות , בשירותים...איפה לא. שהוא היה חוזר הוא היה מוצא צלחת נקיה. אחר כך כמובן מגיע תורו של הפרי- או בננה בחורף או אפרסק בקיץ. אם הוא היה נשאר איתנו. אחרי הצהריים הוא היה אוהב לראות חדשות, מושיב אותנו עליו. לוקח את הקפה שהכין וטובל בו לחם ונותן לנו לאכול. גם כשעברתי דירה לתל אביב, לא הפסקנו לשמור על קשר שהיה . כל שבת שניה כל המשפחה, האחים והאחיות של אמא שלי, הבני דודים היינו באים אל סבא וסבתא. ומעבירים שבת עד הלילה . שלא נדבר על חגים ומועדים. בגיל 14 וחצי החלטתי שאני רוצה ללמוד איטלקית ולדבר את "שפת הטרבלסים". קניתי ערכה עם דיסקים והייתי משגע את סבתא עם שאלות של "למה אומרים ככה ואיך אומרים את זה ". כל יום אפילו פעמיים ביום שיחת טלפון עד שהיא היית צועקת עלי : " יא בן זונה שא צ'חאב מני ?! ". אבל באמת תודות לסבלנות שלה, לא הפסקתי ללמוד עד עכשיו. עכשיו שאני בן 17 וחצי יש לי מודעות הרבה יותר גדולה שהתפתחה בשנתיים האחרונות של לדעת יותר, לספוג יותר תרבות, לשמור יותר את מה שטעמתי כל כך הרבה שנים. כי כמו שנונה אומרת " הזקנים הולכים לחולות של חולון ". אני מקווה לחלוק איתכם בעתיד, אלה שמכירים את התרבות הנפלאה הזאת, סיפורים בניחוח טרבלסי. שיהיה לכם שבת שלום !

bigi100

New member
אחלה סיפור אחי...

את האמת אני גם רוצה ללמוד אטלקית איפה משיגים את הקלטות האלה? או שיש איזה חוג כזה באיטלקית?

תראה

אני קניתי את הערכה של פרולוג בשיתוף ברליץ. הערכה יקרה אך הכי טובה שיש תאמין לי. היא כוללת ספר ו-3 דיסקים, וזו הדרך הכי טובה להתחיל. אני כתבתי בזמנו שיעורים ללימוד איטלקית, ואפילו חברתי להם קטעי שמע. אם תרצה אני אפרסם אותם פה.

pedib

New member
לא יכול להיות ....

לפי התיאורים שלך, גיל סבתך הוא בסביבות ה 70 אולי מעט יותר. אני לא מכיר אישה טריפוליטאית, גם אם היא סחבקית, שתגיד בצורה כזו, ואפילי בכלל, לנכד שלה .... יא בן ... את המשפט הזה, או לפחות את ראשיתו, המצאת ממוחך הקודח !!!

אכן סבתי מעל גיל 70

שתזכה לחיים ארוכות. אז כדי שתכיר - קוראים לה טונינה ( טוני ) חסון ( משפחת גז במקור ) גרה בבת ים. והיא הסבתא הכי תותחית שיש בעולם, ו"בן זונה " זה לא הדבר היחיד שהיא יודעת להגיד

קשקושבלבוש ../images/Emo140.gif

נראה לי שאנחנו משפחה חחחחח גם סבתא וסבא משפחת חסון. וגם סתבא שלי הייתה אומרת בדיוק כמו סבתא שלך את אותן מילים
כייף לשמוע סיפורים מהעבר.. אני למדתי איטלקית מסבתא וסבא..שבזמנם הפנוי היו מלמדים אותנו. היה כייף לקרוא את הסיפור שלך. ממש כמו שלנו. עם קערת "סלטה מפיצ'יצ'ה"
שב"ש לך ולכולם }{

משפחת חסון ?

אז באמת יש מצב שאנחנו משפחה, מה שם אביך/סבך ? שאני אדע, אני אשאל את סבתא והיא תגיד לי. שיהיה לך שבוע מבורך בינתיים

pedib

New member
גם אני בת-ימי

ואני לא קונה את דבריך. אני אגיע אליה ואשאל אותה אם היא יודעת מה הנכד שלה מספר עליה. אם אבין שאכן מילים כאלה שגורות בפיה, אחזור אליך אך בכל מקרה אתבייש בשבילה !!! נשים בגיל הזה אפילו מילים לא גסות שיש בהם קלון בקושי מעלות על דל שפתיהן, ואתה בא לספר לי שהיא אומרת לך את צמד המילים האלה ? היא בכלל מבינה מה זאת אומרת ? שהבת שלה היא בעצם הזו .... תחשבו על זה.

pedib אני לא מוכר את דברי

אני מספר אותם, ולכן אני לא צריך "שתקנה אותם". ואל תתבייש בשבילה. היא אומרת את זה בצחוק. והיא לא צריכה את רחמיך, תודה. "מילים גסות שיש הם קלון "...הרחקת לכת גבוה גבוה, ידידי. תגיד מה אתה חושב שסבתא שלי נולדה "סבתא". ש"זקנים" לא יודעים מה זה המילים האלה ? היא יכולה ללמד אותך עם מה שהיא עברה בחייה.

pedib

New member
יש הבדל גדול

בין לדעת (ואין אחד שלא יודע) ובין להשתמש בוודאי לא אל הנכד שלך בהצלחה

afresa

New member
פדי אתה כאן יותר מאשר ,,,,,,,,,|חיב

באור שלום שם לא רואים אותך בכלל למה? יום טוב לך יקירי דורית

afresa

New member
לקשקושבלבוש שבת שלום../images/Emo140.gif

היה לי כיף לקרוא את הסיפור שלך זה מזכיר גם לי את הילדות רק שאני יותר גדולה ממך בהרבה אני מקווה שעכשיו אתה לא אוכל את הכמויות שנונו נתן לך לאכול שבת נפלאה ורד

טאKילה

New member
קושקוש כמה נעים לקרוא אותך...../images/Emo9.gif

סיפור מקסים מעלה חיוך, אהבתי
שבת מבורכת

למעלה